[ 8.6] tfs 0.4 pvp enfo

Status
Zamknięty.
Odp: [ 8.6] tfs 0.4 pvp enfo

w config masz linijke :
Kod:
	worldType = "open"
zmie? na :
Kod:
	worldType = "hardcore"
chyba bedzie dzialac, patrzylem na biegu xd

w?a?nie tak nie dzia?a, ja chce zrobi? ?e si? gra normalnie ale jak zabije sie wyzszy lvl to dostaje sie za niego expa, nie chce takiego enfo ?e niema skulli itp tylko zwykle pvp z tym ?e za wyzsze lvle masz exp.

Mo?e napisz do jakiego? skryptera? mo?e jaki? skrypt pomo?e twemu problemowi ! ;)
Pozdrawiam, Tri

z tego co wiem to si? jako? w config da ustawi?. du?o takich ots widzia?em

W config.lua posiadam takie 2 linijki z komentarzem jednak nigdy tego nie u?ywa?em
PHP:
	-- player will gain experience from every higher leveled player.
	minLevelThresholdForKilledPlayer = 0.9
	maxLevelThresholdForKilledPlayer = 1.1

I moze korzystasz z linijek pana@up i dajesz hardcore i trybi. Sprawdzales?

juz pisa?em hardkore trybi w taki spos?b ?e nie ma skulli ani expa za wy?sze lvle jedyna zmiana ?e sie ka?dy tak samo pkuje bez skulli.

Do tego jest potrzebna znajomo?? C++ i ?r?d?a silnika...

Zapomnia?em o jednej linijce bo to 3 odpowiadaj? za exp tamte up s? to ograniczniki za jakie lvl b?dziesz dostawa? exp czyli player musi by? w granicach 0.9 twojego lvl do 1.1 twojego lvl ale jeszcze jest jedna exp rate za playera
PHP:
rateExperienceFromPlayers = 5

czyli z rateExperienceFromPlayers = 1 dac na 5? (tylko zeby nie bylo ?e jak 215 lvl zabije 216 bedzie mia? 217 a potem ten co pad zabije 217 bedzie mial 218 bo we 2 sie b?da expi?.

Nie wiem czy tak b?dzie zr?b test chary i sprawd?. Ja nie u?ywa?em tego nigdy tylko wyci?gn??em to z config.lua

Wie kto? co? jeszcze mo?e, my?l? ?e warto przyklei? ten temat i rozwi?za? t? "zagadk?" i b?dzie to bardzo pomocne dla ka?dego.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry