• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Acc maker nowe postacie

rudinoxius

User
Czerwiec 23, 2008
Liczba reakcji
0
Witam. Mam problem z position temple. Po stworzeniu postaci wszystko jest ok, ale gdy ona zostanie zabita i b?dziemy pr?bowa? zalogowa? si? na ni? powt?rnie wy?wietli nam si? komunikat wrong temple position.

Napisz? od razu i drugi problem, ?eby forum nie za?mieca?:
Gdy nowa posta? si? loguje do gry jej eq jest dublowane (pojawia si? z podw?jn? ilo?ci? eq) i to co si? nie zmie?ci upuszcza w temple pod nogi.

U?ywam Gesiora 0.3.6 i Real Server 2.2.2. z w?asn? map?.

Odp: Acc maker nowe postacie

hmm co do b??du pierwszego to jestem pewien ?e miejsce spawnu i temple nowego gracza si? r??ni? zobacz dok?adnie w config.php czy jest dobrze ustawione.

Co do 1

Ustawi?e? te linijki zgodnie z pozycj? oraz id miasta twojego miasta (temple)?
Kod:
        newPlayerSpawnPosX = [COLOR="Red"]1000[/COLOR]
	newPlayerSpawnPosY = [COLOR="Red"]1000[/COLOR]
	newPlayerSpawnPosZ = [COLOR="Red"]8[/COLOR]
	newPlayerTownId = [COLOR="Red"]1[/COLOR]

Co do 2 musisz mie? zapewne plik firstitems.lua w kt?rym s? startowe itemy zapisane. Postacie typu Sample te? posiadaj? w?asne eq. takie jakie eq maj? te postacie takie dostanie nowy gracz.

Moja rada wejd? na postacie Sample i wyrzu? wszystko

Wielkie dzi?ki, pomogli?cie. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie jest ten plik, o kt?rym wspomina? grzegorz1116? Bo nie mog? znale?? pliku odpowiadaj?cego za pocz?tkowe eq, a chcia?bym co? zmieni?.

Od?nie?am. Dalej potrzebuj? odpowiedzi na pytanie: Gdzie ustawi? pocz?tkowe eq w Gesior acc maker 0.3.6

Logujesz sie na druid sample,knight sample,paladin sample oraz sorcerer sample i nakladasz na nie eq no nie wiem np. p seta bp itd .. :]

We? przeczytaj to co wcze?niej by?o napisane. W?a?nie w tym problem, ?e gdy na samplach nic nie mam to ju? mi si? pojawia eq. To znaczy, ?e musze znale?? plik do konfiguracji, tylko nie wiem gdzie i kt?ry to.

plik firstitems.lua znajduje si? zazwyczaj w folderze mods (wszystko zale?y od silnika) lub w data\creaturescripts\scripts\

i to on odpowiada za eq

Ostatnia edycja:

Zobacz czy nie masz tego w folderze mods o nazwie firstitems.

Back
Do góry