Aplikacja otsa na androida

Status
Zamknięty.

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
155
Co by?cie zobaczyli w aplikacji dla otsa na androida - jakie funkcjonalno?ci?

Odp: Aplikacja otsa na androida

Highscores, Who is online, newsy, og?lnie chyba wszystko co na str.

A tak zmieniaj?c temat:
Ja wczoraj szuka?em map edytora pod androida, ale nie ma ;/

standard @up +
Alerty. Wpisujesz nick i je?li bot ci padnie itp to ci dzwoni telefon. :p
Mo?liwo?? pisania na chatach, help, trade, priv itp.

Hmm a mo?e jaki? admin panel do tfs'a?
Pisanie na global, restart, start, off, kick, ban itp jak w zwyk?ym Admin Panelu do tfs'a czy evo.

Pozdrawiam.

Ale co z tego?
Przecie? zrobienie kodu kt?ry co X sekund sprawdza, czy posta? o nicku kt?ry wpisa?e? w aplikacji jest online nie jest trudne.
A je?li nie jest online to odpala wibracje i d?wi?k.

Ciekaw jestem jakby wygl?da? taki map editor,
ale to raczej pod tablety by by?o ni? telefony, gdy? za ma?y wy?wietlacz, a tam musisz widzie? mapk? + list? item?w

Map edytor? Mysle ze nie ma sensu. Nie wygodne wiec nikt tego nie bedzie uzywac. No chyba, ze nie wiem, podlaczysz sobie myche do tabletu. Na telefony raczej odpada bo za maly ekran co zauwazyl juz tez DanJ w poprzednim poscie.
Ots tibiaME? Mozna by cos kombinowac. Chociaz nie wiem jak by bylo z zainteresowaniem czyms takim od graczy.
Zwykla prosta aplikacja, w sumie dwie. Jedna dla graczy, alerty, lista graczy online, chaty i rozne tego typu bzdety. Druga do administracji. Save, clean, pisane boardcastow, reloadowanie, edycja bazy, dodawanie newsow na strone, restart serwera itp. Co prawda czesc z tych rzeczy mozna zrobic, chociazby przez connect bota ktorego uzywam. Samo polaczenie prez ssh + sygnaly wbudowane w tfsa ktore daja kilka mozliwosci sterowania serwerem z konsoli. Ale jak by to wszystko polaczyc, dodac jakies wygodne gui, cos co poprawi wygode tej administracji(np pisanie newsow normalnie przez przegladarke, co wymaga zalogowania, jest lekko nie wygodne moim zdaniem, tak samo latwiej bedzie kliknac przycisk save niz wpisywac killall -HUP tfs w appce ktora jest sama w sobie srednio wygodna).
Jak juz sie ktos za to zabiera to moze zrobic takie appki. Czy to dla konkretnego serwera, czy to dla serwera ktorego ip sie podaje przy wlaczaniu appki np, zeby dzialalo na wszystkich otsach. Po prostu appka dla wszystkich graczy. No i do administracji, albo do udostepnienia, sprzedania, albo dla wlasnego uzytku tylko do swojego serwera :P
Ja bym taka appke z checia przygarnal, bo nieraz juz mialem sytuacje ze cos sie dzialo i np trzeba bylo zrestartowac cos i problematyczne latanie po connect botach, team viewierach itp, czekanie na save na serwerze zeby go wylaczyc czy cokolwiek...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry