-Tibia 8.60 Aurevo - Zapowied? #1

Status
Zamknięty.

Kahras

Senior User
Sierpień 26, 2011
Liczba reakcji
167
2dc7u5z.jpg

Witajcie!
Chcia?bym wam przedstawi? kawa?ek aktualnie tworz?cego si? serwera!

Informacje:
Client: 8.60
Loot: 4
Skills: 20
Magic Level: 10

Exp Stages:
-

Mog? was wszystkich zapewni? ze na tym serwerze ka?dy item z SMS Shopu b?dzie dost?pny w grze(z questu)!

Screeny:

177283e4f45yxe4oaj.png

234981korona1.png

rmo39s.jpg

2d8g7rn.jpg

2qiqko4.jpg

15invs.jpg

71jsd1.jpg

2agvvcj.jpg

2vwuvs6.jpg

154v8gh.jpg

2e1ej5g.jpg

1561101.png

21alagl.jpg

190762Untitled_1.png

190762Untitled_1.png

595698Bez__tytulu.png

1440537egia.png

1174787egia.png

4734587egia.png

2207897egia.png

9971707egia.png

1618217egia.png

7469297egia.png

5OwKEmd.png

Y77a8Hw.png

7840957egia.png

Sk?ad:
Kahras (skrypter,mapper)

Zapraszam was do komentowania!

Pozdrawiam
Kahras

Odp: Aurevo - Zapowied? #1

"Mog? was wszystkich zapewni? ze na tym serwerze ka?dy item z SMS Shopu b?dzie najlepszy w grze(z questu)!" ??? :D chyba dost?pny w grze :D ha xddd mapa oczywi?cie cudowania i z pewno?ci? zagram kiedy wystartuje:) polecam i zach?cam innych. Troche mapy exp stage;/ na kiedy planujesz start?

"Mog? was wszystkich zapewni? ze na tym serwerze ka?dy item z SMS Shopu b?dzie najlepszy w grze(z questu)!" ??? :D chyba dost?pny w grze :D ha xddd mapa oczywi?cie cudowania i z pewno?ci? zagram kiedy wystartuje:) polecam i zach?cam innych. Troche mapy exp stage;/ na kiedy planujesz start?

Dlatego taki maly exp-stage poniewaz nie chce resetu np. po tygodniu ani nie chcem 1000 lvli - co do startu to na dzie? dzisiejszy si? nie wypowiem(nie chce zapesza?) - ja na razie jest 6 expowisk(3 rotwormy, 3 cyclopy) a mapa to 100% edit evolution.

Z takim expem to ten ots postoi 3 dni, bo ka?dy wbije 300 lvl i wyjdzie bo po huj dalej expic ? jest milion takich samych evo low stage i kazde stoi max tydzien, zobacz vestie, duzy exp a nie ma mozliwosci zeby padla nawet po 4 miesi?cach.

Z takim expem to ten ots postoi 3 dni, bo ka?dy wbije 300 lvl i wyjdzie bo po huj dalej expic ? jest milion takich samych evo low stage i kazde stoi max tydzien, zobacz vestie, duzy exp a nie ma mozliwosci zeby padla nawet po 4 miesi?cach.

Na vestii tez ka?dy wyboci 3k level i na chuj dalej bic ten level? < to samo mo?na napisa?..
Vestia nie pada szybko dlatego bo gra nie ko?czy si? na samym h-expie i questach skrzynkowych zreszt? to ka?dego nudzi zabij par? potwor?w i masz nagrod? ..
Na vestii masz taski u NPC i du?o innych rzeczy np jak w 2 edycji chyba w wakacje by?y misje u NPC'tow itd.

Je?eli decydujesz si? na tak niski stage to my?l?, ?e tpki z Jugami, R?czkami czy Darkami b?d? zb?dne. Wprawdzie m?wi?c chyba nigdy nie zdarzy?o mi si? kogo? ujrze? na takim expowisku bo generalnie tam nie op?aca si? expi?. Wi?c m?g?by? to zmieni?, mo?e opcja z w?asnymi mobkami? Albo zrobi? co? podobnego do warzone i expi? grupowo na party zawsze jest to jaka? odmienno?? i dla tych, kt?rzy nie korzystaj? z bota b?dzie wi?cej frajdy z expienia. Jak wygl?da sprawa z questami czy s? takie same jak te z podobnych evo 8.60 typu Star Tear b?d? Addon dolle? Je?eli tak to ja dzi?kuj?, kolejn? spraw? jest czy amunicja oraz potiony/runy si? ko?cz? my?l?, ?e przy takim low stage powinny si? ko?czy?. I wpad? mi jeszcze kolejny pomys? do g?owy dodanie task?w z tym, ?e nagrodami nie by?y by tylko kasa i do?wiadczenie a np walka z bossem, nagroda w postaci jakiego? itemu (nose ring, mandrake, dragon claw), dost?p do jakiego? lepszego expowiska b?d? mo?liwo?? wykonania questu. Jak mi co? jeszcze przyjdzie do g?owy to napisz? o ile nie zawiedziesz mnie z tymi questami i bezsensownymi tpkami na exp. Pozdrawiam i ?ycz? powodzenia w dalszej pracy.

Na vestii tez ka?dy wyboci 3k level i na chuj dalej bic ten level? < to samo mo?na napisa?..
Vestia nie pada szybko dlatego bo gra nie ko?czy si? na samym h-expie i questach skrzynkowych zreszt? to ka?dego nudzi zabij par? potwor?w i masz nagrod? ..
Na vestii masz taski u NPC i du?o innych rzeczy np jak w 2 edycji chyba w wakacje by?y misje u NPC'tow itd.

W takim razie powinno bra? si? przyk?ad z takiego servera jak vestia, a nie stawia? kolejne nudne evo gdzie w 1 dzie? si? wbija lvl do ostatniego stage, robi si? 2 questy i bije 10 battle i idzie na drugi taki sam ots z innym rozmieszczeniem mobk?w w tp roomie. 3k lvle ale z tym, ?e tam na ka?dym lvlu jest co robi?, a edycja sta?a ponad rok v2 chyba. Zreszt? co ja Ci b?d? m?wi?, wystartuje ten ots padnie po 4 dniach, jak Ci napisz? w temacie, ?e mia?em racje to pewnie nawet ju? nie odpiszesz ;)

o czym wy gadacie:D ja mia?em sw?j serwer 100% w?asna mapa,ma?y exp itd. Potiony i runy si? ko?czy?y ale ludzie i tak po jakim? czasie przestali gra?. Jak kto? robi evo to ludzie oczekuj? ?e potiony i runy nie b?da si? ko?czy?. No ale tutaj mo?e ten ma?y exp jest dobry. Bo pierdole jak po kilku godzinach lataj? ju? 200+ lvle..

A ja osobi?cie wejd? pogra? chocia?by dla samej przyjemno?ci. :)

Je?eli decydujesz si? na tak niski stage to my?l?, ?e tpki z Jugami, R?czkami czy Darkami b?d? zb?dne. Wprawdzie m?wi?c chyba nigdy nie zdarzy?o mi si? kogo? ujrze? na takim expowisku bo generalnie tam nie op?aca si? expi?. Wi?c m?g?by? to zmieni?, mo?e opcja z w?asnymi mobkami? Albo zrobi? co? podobnego do warzone i expi? grupowo na party zawsze jest to jaka? odmienno?? i dla tych, kt?rzy nie korzystaj? z bota b?dzie wi?cej frajdy z expienia. Jak wygl?da sprawa z questami czy s? takie same jak te z podobnych evo 8.60 typu Star Tear b?d? Addon dolle? Je?eli tak to ja dzi?kuj?, kolejn? spraw? jest czy amunicja oraz potiony/runy si? ko?cz? my?l?, ?e przy takim low stage powinny si? ko?czy?. I wpad? mi jeszcze kolejny pomys? do g?owy dodanie task?w z tym, ?e nagrodami nie by?y by tylko kasa i do?wiadczenie a np walka z bossem, nagroda w postaci jakiego? itemu (nose ring, mandrake, dragon claw), dost?p do jakiego? lepszego expowiska b?d? mo?liwo?? wykonania questu. Jak mi co? jeszcze przyjdzie do g?owy to napisz? o ile nie zawiedziesz mnie z tymi questami i bezsensownymi tpkami na exp. Pozdrawiam i ?ycz? powodzenia w dalszej pracy.

Spokojnie expienie op?acalne b?dzie poniewa? ammo, runny, poty nie b?d? si? ko?czy? tzn.
Co do w?asnych potwor?w to oczywi?cie ze b?d? - ale dopiero po tym jak ju? serwer wystartuje b?d? powoli dodawa?.
Je?eli chodzi o questy to b?dzie tak ze w zwyk?ym quest roomie(anni, dhq, <tarcza z IS dla wszystkich klas>, <BP z IS>, scyzoryk i quest na VIP,a - a na vip quest roomie bedzie quset na wszystkie itemki z SMS Shopu. Je?eli chodzi o walki z bossem to odpada.

W takim razie powinno bra? si? przyk?ad z takiego servera jak vestia, a nie stawia? kolejne nudne evo gdzie w 1 dzie? si? wbija lvl do ostatniego stage, robi si? 2 questy i bije 10 battle i idzie na drugi taki sam ots z innym rozmieszczeniem mobk?w w tp roomie. 3k lvle ale z tym, ?e tam na ka?dym lvlu jest co robi?, a edycja sta?a ponad rok v2 chyba. Zreszt? co ja Ci b?d? m?wi?, wystartuje ten ots padnie po 4 dniach, jak Ci napisz? w temacie, ?e mia?em racje to pewnie nawet ju? nie odpiszesz ;)

Ja nie bior? przyk?adu z ?adnego serwera tylko robi? to co lubi? a nie na vesti jest h-exp to u mnie tez ma by??.. bez-sens.
Wdlg ciebie najlepiej zrobi? kopie Vestii to by?oby najlepiej.
A nawet jak by padnal po 3 dniach to wiesz mnie to nie rusza - poprostu trudno - przy nast?pnej edycji b?d? stara? si? zrobi? lepiej - a najlepiej to nie pisz tak jak jest z tym expem bo nie wiesz jak b?dzie w rzeczywisto?ci. poczekaj do test-serwa.

@topic
Wczoraj dodalem:

- 5 expowisk z dragami
- komendy: !aol, !bless
- Frozen Forest Event(taki jak na vestii tylko inna mapka)

Dzisiaj z pewno?ci? zrobi? wi?cej.
Juz wkr?tce Test-Serwer!

Dzieki za komenty wszystkim.

Wygl?da ciekawie, na pewno wbij? i czekam na dalsze fotki mapy :)
Polecam

Refresh!
28v3z2e.jpg

Dzisiaj doda?em/zmieni?em:
- zmieni?em regeneracje HP/many u ka?dej klasy
- raid na miasto Meayah Goblinow z kt?rych spadaj? frozen tusk potrzebne do frozen forest eventu <b?d? spada? jeszcze z monsterow normalnych>
- zwi?kszy?em ilo?? leczenia potow.
- auto promocja na 20 poziomie

PS. Macie jakie? pomys?y na zdobywanie addonow?
Na 100% odpada:
- kupno u npcta wszystkich addonow za kase
- rl system addon

do addon?w mo?e co? jak na vesti? ?e na respach s? te pos?gi. Albo daj za cc ale nie ?e kazdy kosztuje tyle samo tylko r??ne ceny.

do addon?w mo?e co? jak na vesti? ?e na respach s? te pos?gi. Albo daj za cc ale nie ?e kazdy kosztuje tyle samo tylko r??ne ceny.

ta kasa odpada - mysle nad czyms bardziej unikalniejszym niz same posagi.

Kahras.. Choc Sie obraziles.. to Ci podpowiem Co do Tych Addonow;> zrob moze TASK SYSTEM ADDON ^^

Jedyna Opcja Co nie widzialem na Otsach :)

pozdrawiam.

Task System Addon?
Mialem task system w ktorym sie zbieralo punkty i mozna bylo kupic miedzy innymi addon dolla. Wystarczylo by przerobic tak, zeby kupowac konkretny addon zamiast po prostu dolla i gotowe. Takze bylo ;P Chociaz zawsze mozna bardziej rozbudowac, kazdy addon oddzielne taski i po prostu zamiast zbierac itemy beda tez jakies inne zadania. Ale to generalnie tez jest juz powrot do rl systemu, bo na niektore addony tez trzeba wykonac rozne zadania, a nie tylko pozbierac itemy. Wiec...

Calego tematu to nie czytalem, tylko poczatek, ale generalnie co do expa to lepszy by byl bardziej staly, wtedy od poczatku do konca tak samo szybko sie wbija poziom i nie ma tego efektu "do 300 sie expi szybko a dalej nie ma sensu", bo juz od poczatku jest tak samo wolno... I to jest najlepsza metoda na wszystko. Juz nie mowiac o tym, ze stage exp to w ogole jest jakas porazka na otsach i nie wiem kto to wymyslil. ;P
Sa sytuacje kiedy sie to nadaje do czegos, ale do ogolnego stosowania wszedzie, nie bardzo.
Po to na 100 lvl jest potrzebne 14 mln a na 200 zamiast 28 mln to juz ok 130, zeby ten stage nie byl potrzebny... Ale co ja tam wiem.

Boli to, ze client 8.6 :/ Wiecej mozliwosci na nowszych clientach. Mniejsza konkurencja na nowszych clientach :/

Sklad wypisales. Sam bedziesz robic zawsze czy szukasz kogos do pomocy chociaz? ;P

Tak poza tym wszystkim. W koncu cos calkiem od zera robione? I moze to bedzie mialo jakis sens...

Task System Addon?
Mialem task system w ktorym sie zbieralo punkty i mozna bylo kupic miedzy innymi addon dolla. Wystarczylo by przerobic tak, zeby kupowac konkretny addon zamiast po prostu dolla i gotowe. Takze bylo ;P Chociaz zawsze mozna bardziej rozbudowac, kazdy addon oddzielne taski i po prostu zamiast zbierac itemy beda tez jakies inne zadania. Ale to generalnie tez jest juz powrot do rl systemu, bo na niektore addony tez trzeba wykonac rozne zadania, a nie tylko pozbierac itemy. Wiec...

Calego tematu to nie czytalem, tylko poczatek, ale generalnie co do expa to lepszy by byl bardziej staly, wtedy od poczatku do konca tak samo szybko sie wbija poziom i nie ma tego efektu "do 300 sie expi szybko a dalej nie ma sensu", bo juz od poczatku jest tak samo wolno... I to jest najlepsza metoda na wszystko. Juz nie mowiac o tym, ze stage exp to w ogole jest jakas porazka na otsach i nie wiem kto to wymyslil. ;P
Sa sytuacje kiedy sie to nadaje do czegos, ale do ogolnego stosowania wszedzie, nie bardzo.
Po to na 100 lvl jest potrzebne 14 mln a na 200 zamiast 28 mln to juz ok 130, zeby ten stage nie byl potrzebny... Ale co ja tam wiem.

Boli to, ze client 8.6 :/ Wiecej mozliwosci na nowszych clientach. Mniejsza konkurencja na nowszych clientach :/

Sklad wypisales. Sam bedziesz robic zawsze czy szukasz kogos do pomocy chociaz? ;P

Tak poza tym wszystkim. W koncu cos calkiem od zera robione? I moze to bedzie mialo jakis sens...

Bardzo dobry pomys? z tymi pkt z taskow! Co do tego exp-stage to nie jest a? tak ?le przebieg?em raz 3 expowiska rotow,cyckow 5 expowisk dragow i 1 dlow i ju? mam 125 lv wiec a? tak wolno nie leci.
Je?eli chodzi o sk?ad to ujdzie - skryptera nie potrzebuje poniewa? sam sobie daje rade a je?eli chodzi o mappera to mo?e by si? przyda? do pojedynczych miejsc?wek - zreszt? sam sobie tez daje rade.
PS. nie dokonca od zera bo miasto opiera si? na czystym evolution tylko jest przerobione w 100%.
sorry za polskie znaki ale nie mam zainstalowanego polskiego j?zyka

8.6 do mnie nie przemawia ale jak nie zapomn? o starcie to b?d?.
Serwer zapowiada si? ciekawie ale ta mapa(nawet przerobiona) na tym kliencie jest ju? troch? oklepana, nie s?dzisz?
Poza porozrzucan? na ka?dym rodzaju pod?o?a traw?, pierwsze wra?enie wysz?o do?? dobrze. Czekam na dalsze zapowiedzi.

Co do propozycji ciekawa by?aby pvp arena o ile umiesz j? zrobi?. To by?o co? bardzo fajnego na 7.6 a niewiele serwer?w posiada takie co? na nowszych wersjach gry.

Ostatnia edycja:

Oczywi?cie ?e zrobi? arene PVP tzn. b?dzie 1vs1, 2vs2, 3vs3.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry