B ROBE czy focus

Status
Zamknięty.

smerfszymek

User
Październik 30, 2010
Liczba reakcji
0
Yo good people. Tak jak w temacie. powiem mam 30 druta z 42 mlvl bez dopalaczy. kupic B roba na ten lvl czy focusa? jest roznica w armie i w cenie tez -.-:O

Odp: B ROBE czy focus

Spirit coak wystarczy :)

haha xd ok a pomiedzy tymi dwoma?

Zdecydowanie Focus Cape. U maga te 3 obrony nie robi? r??nicy, a magic level owszem. I tak z shieldingiem 12 nic Ci nie da ta obrona. ;-)

hmm. no wiecie 20 shielding . 9 obrony+1magol albo 11obrony.. pisz? roznie. ze niby te 2 arma moze obronic tylek

hmmm.
A jakie masz eq na t? chwil? ?
[opr?cz arma oczywi?cie]

Napisa?e? co? "bez dopalaczy" to znaczy, ?e bez przedmiot?w daj?cych mlvl?
Je?eli tak to kup focus cape, 1 mlvl te? mo?e uratowa? od temple wita ;]
Chyba, ?e masz tarcze s?ab?...
Przedstaw nam swoje eq.

Pozdro.

Oczywist? rzecz? jest, ?e powiniene? wybra? Focus Cape, poniewa? dodaje ono magic lvl. Postacie magiczne opieraj? si? g??wnie o runy, prosty z tego rachunek, ?e im wi?kszy magic lvl to wi?ksze obra?enia, a co za tym idzie szybsze pokonanie przeciwnika, moba. Magowie zazwyczaj walcz? z dystansu, wi?c i ten argument przemawia za Focusem. Wspomnia?e?, ?e te 3 obrony mo?e uratowa? ty?ek - kompletna g?upota. Rzecz? oczywist? jest, ze je?eli masz wy?szy poziom magiczny to leczysz si? efektywniej, uwierz mi, ten 1 magic lvl robi sporo, a kiedy nie jeste? pewny, czy dasz rad? si? uleczy? mo?esz zawsze w??czy? utamke.
W swoim druidzie zawsze stawia?em na poziom magiczny, do?? cz?sto chodzi?em na hunty jako healer, ale r?wnie? bi?em(ogromne waste), na 47 lvl zosta?em zabrany na demony i gdy przestawi? si? demon (a bloka? paladyn, kt?ry nie ma "Exeta res") to zd??y?em spokojnie uciec u?ywaj?c max 3 exury, uwierz mi kolego, postaw na magic lvl, a daleko zajedziesz, obrona w druidzie nie istnieje...

Ostatnia edycja:

@Elo0n
Crusader Helmet, Platinum Amulet, Medusa Shield, Blue Legs i Boszki...
Jak mowilem o dopalaczach chodzilo mi o przedmioty bez zadnego bonusu typu +1 mlvl np.
No ok, postawie na MLVL:D
Ostatnio na lagu polecialo mi b robe. dlatego teraz pomysla?em czy nie lepiej focus kupic. Skoro mowicie ze lepiej Focus..:>

B rob jest dobra lecz droga ale tamta druga jest tania (sprawdza?em) alesz cienka radz? troche d?uzej pozbierac i kupic sobie B roba! Pozdrawaim Kubion

Kup Focusa, poniewa? daje jeden mlevel, a blue robe tylko ma troch? wi?cej armoru, co g?wno daje dla postaci magicznych.

OK. Kupi?em. Macie jeszcze jakies uwagi co do mojego EQ? zeby gra?o sie lepiej i bezpieczniej?

Crusader Helmet, Platinum Amulet, Medusa Shield, Blue Legs i Boszki...

Zmieniaj:
  • Crusader Helmet na Hat of the Mad (b?dziesz na + o jakie? 1,5k)
  • Medusa Shield na Spellbook of Warding / Mind Control (zale?y czy masz odpowiedni lvl na Mind Controla i ?rodki)

Reszta w porz?dku.

Mam 30 lvl... Jak padne bedzie mi troche szkoda no nie?;(

kup blessy bedziesz miec wieksza szanse ,?e nic Ci nie spadnie z EQ + mniej skilli i lvl-a Ci spadnie po ?mierci :)
Pozdrawiam

Mam 30 lvl... Jak padne bedzie mi troche szkoda no nie?;(

W takim razie - blessy. Na tym poziomie b?d? one o wiele ta?sze ( z tego co pami?tam maks. 10k za wszystkie 4 FACC (jak masz PACC to z 11k, nawet nie).

Oczywi?cie mo?esz te? kupi? AoL'a , ale ten si? ostatnio w og?le nie op?aca, bo blessy chroni? te? Tw?j poziom oraz poziom magiczny, spada go znaaacznie mniej. Poza tym jak grasz na ?wiecie PvP to kup sobie blessa Twist of Face (lub Fate), on chroni blessy przed PK, czyli je?li padniesz od PK to nie tracisz bless?w wszystkich tylko tego jednego.

Kupisz go w ka?dym temple.

Jestem na facc i gram na Npvp ( czy tam optional). Tzn ze jak kupie blessy to eq mi nie wyleci? BP tez?

Tibia.net.pl- o Blessach
oto link do poradnika o blessach :)
pozdrawiam
@Vendeto jak ja ju? napisa?em to nagle Tobie si? zachcia?o napisa? to samo? LOL

"Ka?dy bless kosztuje 10k" tak pisze w tym poradniku co kolega UP zapoda?.:curse: nie dam 40k na blessy :D. EQ chyba zostawie tak jak jest w takim razie:ops:

przepraszam nie patrzy?em na ten poradnik :/
to musi by? do jakie? starej wersji xd
tibia wiki -blessy
tutaj masz 100% pewny pod nowa wersje :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry