od razu wida?, ?e dla u?ytkownika Sloik od Flaaya te? zale?y na rozwi?zaniu tej tajemnicy ;D. A co do mnie b?d? na upartego szuka? dalej xD
Szukam jak mog?, ale znajduje tylko pojedy?cze urywki lub t?umaczenia ksi??ek:
1. Ksi??ka "Dziennik G?rnika" - biblioteka Kazordoon: tutaj mozna domy?li? si?, ?e potworem strasz?cym g?rnik?w jest oczywi?cie BAZYLISZEK
Tekst oryginalny:
Miners Journal (title)
We've dug that deep, that even we dwarves can hardly see. Fruzek told us stories of a monster making odd sounds from below the earth.These frightening tales of the basilisk have halted our mining schedule, forcing us to double the guards protecting the miners.
A Tired Miner
Melc
Tekst przet?umaczony:
Dziennik G?rnika (tytu?)
Dokopali?my si? tak g??boko, ?e nawet my krasnoludy ledwo tu widzimy. Fruzek opowiada? nam historie o potworze wydaj?cym dziwne odg?osy spod ziemi. Te przera?aj?ce opowie?ci o bazyliszku spowodowa?y zaprzestanie naszego rozk?adu kopania, zmuszaj?c nas do podwojenia stra?y chroni?cych g?rnik?w.
Zm?czony G?rnik
Melc
2. Ksi??ka "Zapiski G?rnika" - Biblioteka Kazordoon (jest to w po?piechu napisane kilka ostatnich s??w g?rnika):
Tekst oryginalny:
Miner's Entry
What it was I cannot say! But its horrible! Horrible! We heard rumors of such things before but we just ignored them ...Im the only survivor ..that...THING...they couldn't move...they were helpless...oh why ...what....what is that..something is coming...my feet....stone...
Tekst przet?umaczony:
Zapiski G?rnika
Nie wiem co to by?o! Ale by?o okropne! Straszne! S?yszeli?my plotki, ale je zignorowali?my ...Tylko ja prze?y?em ..to...CO?...nie mogli si? ruszy?...nic nie mogli zrobi?...och dlaczego ...co....co to jest..co? idzie...a moje stopy....kamieniej?...
3. Informacja og?lna o Bazyliszku:
Bazyliszek zosta? uwi?ziony w podziemiach miasta Kazordoon. Liczne historie i plotki kr??? na jego temat. Do jamy, w kt?rej mieszka nie da si? dosta?. Jest najbardziej tajemniczym NPCem w Tibii. Podobno jego cia?a ??da imperator Kruzak, w?adca Krasnolud?w. Na w?asne oczy zobaczy? go mo?na w znanym miejscu do trenowania na Slime w kopalniach Kazordoon.
B?d? szuka? dalej, ale wydaje mi si?, ?e zaraz zrobi? najpro?ciej tzn. ?ci?gn? silnik pod jak?? Tibie (mo?e 8.55) z Real Map? 100%, otworz? skrypt w NPC Basilisk i zobacz?, co mo?na powiedziec do niego i do Emperora Krusaka. ?yczcie mmi powodzenia, mo?e co? znajd? ;p
| Notka moderatorska: |
| ??czymy posty |