Bazyliszek

Odp: Bazyliszek

Ja wam m?wi? ten w?? to wys?annik Voldemorta i tylko Harry Potter mo?e go pokona?.
A ?eby do niego doj?? trzeba zna? mow? w??y a tylko on Harry Potter j? zna wi?c pro?cie go o pomoc :]

Pogi??o was? My?licie, ?e Cipsoft opublikowa? by bazyliszka w postaci skryptu? Mog? si? za?o?y?, ?e pisa?e? go na poczekaniu. Cipsoft na pewno by nie opublikowa? 1 z najwi?kszych tajemnic tibii. Na otsie nic nie znajdziecie.

Porypa?y si? Tobie poj?cia, wyciek to nie dok?adnie to samo co opublikowanie.
Myslisz ?e cipy chcia?y wys?a? ca?? mape dosieci?? Pewnie ?e nie, kto? to zrobi? wbrew ich decyzji.

Tu wygrzeba?em zdj?cie bazyliszka z jakiego? brazylijskiego forum. Nie jestem pewien czy to prawda czy fake lecz wida? na screen ?e go?ciu stoi obok bazyliszka.

Wydaje mi si? ?e to jednak fake.
Sp?jrzcie. Wok?? napisu "You may not attack this person." jest widoczna lekka pikseloza ; )
Mo?liwe, ?e kto? nieudolnie pr?bowa? wklei? tam ten napis. Innych szczeg???w si? nie dopatrzy?em, w takich sprawach jestem zielony, ale akurat to mi si? rzuci?o w oczy. Mo?liwe ?e to przez to, ?e screen zosta? zapisany w formacie jpg, ale w?wczas widoczne zniekszta?cenie by?oby wida? w wielu wi?cej miejscach na grafice.

edit: Podobn? 'rzecz' mo?na zaobserwowa? wok?? prawej r?ki postaci. Por?wnajcie sobie obszar wok?? postaci, a na przyk?ad bazyliszka.

@up
Ta pikselizacja wok?? napis?w jest niby fake'owana. Lecz zauwa?y?em ?e na wszystkich screenach na kt?rych pisze co? ni?ej te? jest wi?c raczej to nie to.

A przy prawej r?ce jest to samo co up.. albo ?le zapisany format albo poprostu tak jest. Chod? nie wiadomo.

Dlatego zawsze screeny zapisuje si? w png. Jpg to z?o, a co dopiero gif.

Wiem jak to rozwi?za?, potrzeba dw?jk? ludzi (nie znam si? na tibii :P)

Jeden idzie poziom wy?ej, ?eby by? nad bazyliszkiem, drugi idzie obok bazyliszka, potem ten nad bazyliszkiem KRZYCZY hi, mo?e bazyliszek co? odpowie? Ten drugi musi patrzec czy bazyliszek cos powiedzial i przekazac wiadomosc koledze :)

@up
Pomys? dobry. Ale nie co trudniejszy do zrealizowania. Sk?d wiemy, ?e bazyliszek odpowie cokolwiek? Czy nie stracimy na to czasu? Co je?li Bazyliszek to NPC tylko na pokaz? Mo?na spr?bowa? ale nie popieram tego, ale je?eli jest NPC to na pewno jest on wcielony w jaki? spos?b w normaln? gr?. Quest? Doj?cie do expowiska? Wej?cie do skarbca w kazordoon? Teleport na Rooka? [YOU] nie dowiesz si?!

Zbyt du?o pyta?, za ma?o odpowiedzi
- demon23

@up
To mnie rozwali?e?, nie da si? zej?? pod Bazyliszka.

Hej a mo?e ten "quest" mo?na zrobi? tylko na jednym wybranym ?wiecie i w odpowiednim czasie? Tutaj WSZYSTKO jest mo?liwe my mo?emy tylko wymy?la? teorie ale nawet fajna z tym zabawa ;] jak oka?e si? ?e bazyliszek to npc sprzedaj?cy lody ^^

@up
Rozjebali?cie mnie z tym Harrym Potterem ;d

Pozdro all ;]

Teleport na rooka, ta. @to by zniszycz?o gr?.
Wej?cie do skarba. @czytaj up, ludzie mieli by full super eq, nikt by nawet kasy nie zbiera?.
Haha, a ju? to widz?, ?e uda si? to Nam Polakom (hehehehe, najwi?ksze n00bstwo w Tibii).
Ludzie przecie? w Kazordoon jest pelno ksi?g i napewno jest kilka o Bazyliszku z kt?rym jest zwi?zana legenda. Gdyby nie by?o legend w Tibii to fabu?a by?a by s?abiutka, og?lnie Kazordoon to by?o by miasto z kilkoma NPC, kupujesz, sprzedajesz.
To jest cz??? RPG, wi?c nie doszukujcie sie w tym jakis extra questow na dojscie do skarbca, przejscie na rooka itp.
Powtarzam, TO TYLKO CZ??? FABU?Y GRY, ZWYK?A LEGENDA.

Wkurza mnie takie gadanie -,-
Skoro nie mo?na do niego doj?? i to tylko zwyk?a legenda
to po jak? choler? cipy go zrobi?y?

Notka moderatorska:
Po to ?eby? m?g? si? g?upio pyta?.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Dalsze gadanie wed?ug mnei to ju? spam...
Po choler? wypisujecie ju? 16 strone o tym? Wed?ug mnie nie ma sensu wysn?wa? jakie? kosmiczne teorie skoro mo?e ten potworek-npc by? tylko dowcipem skryptera i mappera, kt?rzy s? odpowiedzialni za stworzenie i umieszczenie go tam. A nawet jakby to by? jaki? quest to i tak jest nie do rozwi?zania skoro wi?kszo?? pisz?cych pewnie nawet nie widzia?a go w rl tibi na oczy ^^

Ka?dy ma w?asne pogl?dy: ludzie ciekawi i maj?cy od groma czasu na tibie szukaj? odp w grze, nooby-spamerzy wymy?laj? dziwne i nie maj?ce najmniejszego sensu bajki (tak jak ci ludzie co obwiniaj? za wszystko ufo :d) i ludzie tacy jak ja, kt?rzy czekaj? a? przez przypadek jaki? br~pl chc?cy oszuka? system przez przypadek odkryj? prawd?.

Pozdrawiam eLeXo :)

hehe jestem Za ! chodzi o wypowied? mojego przedm?wcy:P

a btw pamietajcie ze gre ktos wymyslil po to zbey grac i raczej nie znajdziecie jaki? niedor?bek itp .. :) pozdrawioam

Prawdopodobnie w ostatniej aktualizacji zosta? dodany NPC "Shortsighted Dwarf" na poziomie tu? nad pos?gami, na razie nic ciekawego nie uda?o mi si? od niego wycisn??, jednak by? mo?e kto? wpadnie na jaki? pomys?. A on mo?e co? wiedzie?, przez swoj? wad? wzroku powinien by? w stanie przetrwa? spotkanie z besti?

Back
Do góry