• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Boczny panel klienta

Status
Zamknięty.
N

Nemo

Guest
Boczny panel klienta!

Kiedy w marcu ukaza?a si? pierwsza zapowied? klienta Flash, wywo?a?o to ogromne zainteresowanie spo?ecze?stwa. Od tego czasu szybko?? post?p?w w projekcie wzros?a co zaowocowa?o du?ymi post?pami. Sp?dzili?my wiele czasu na dokonywaniu poprawek i tworzeniu nowych funkcji, kt?re zwal? was z n?g.

Przed zaprezentowaniem Wam pierwszego wielkiego teasera dotycz?cego klienta Flash, chcemy jeszcze zapyta? o opinie na pewien temat. W ubieg?ym roku prowadzili?my wielkie dyskusje ze spo?eczno?ci? Tibijsk? na temat konsoli rozm?w i przenoszenia przedmiot?w w grze. Tym razem chcieliby?my skupi? si? na bocznym pasku klienta, jego wygl?dzie, sposobie wy?wietlania informacji i jego u?yteczno?ci.

Sidebar widgets

Na poni?szym obrazku mo?ecie zobaczy? aktualny panel boczny. Sk?ada si? on z kilku element?w nazywanych "widgets". Paski stanu to "widget", podobnie jak listy battle i VIP. Ka?dy z nich zawiera pewne informacje, kt?re s? wa?ne. Niekt?re z nich mog? by? u?ywane przez naci?ni?cie lewego lub prawego przycisku myszy na nich.

ix9wcw.png

Teraz Wasza kolej!

Chcieliby?my zaprosi? Was do dyskusji, kt?ra dotyczy pasku stanu, listach walki i VIP. Czy jeste?cie zadowoleni z ilo?ci informacji, jakie zawieraj? te widgety? S? one dla Ciebie ?atwe w obs?udze? Co w nich jest dobre, a co mo?e by? jeszcze lepsze? I dlaczego?

Do??czcie do nas i powiedzcie, co s?dzicie! Czekamy na Wasze opinie. Mog? by? one nawet wyci?gni?te z pude?ka.

B?d?cie kreatywni!
Wasi Community Managers

Odp: Boczny panel klienta

S? one ?atwe w obs?udz?. Od pocz?tku gry za?apa?em. Brakuje w nich, hmm... niczego :)

Moim zdaniem brakuje w nich du?o rzeczy.. mi?dzy innymi:
- Skr?t?w do backpack?w..
- Hotkey button?w...
Wi?cej rzeczy oczywi?cie te? by si? przyda?o, ale to ju? potrzebuje rozbudowania klienta. Tyle ode mnie ;p

Umh... Jak dla mnie to s? najbardziej potrzebne informacje kt?re bez widget?w jako? by nie istnia?y. Co do np. Battle to mog?o by podawa? jeszcze hp i mp a co do vip to mog?o by to by? bardziej rozbudowane.

Rozbudowa? VIP List? i tak jak up pokaza? ilo?? hp na battleli?cie, cho? niekoniecznie. Og?lnie panel jest spoko, bardzo intuicyjny co wyr??nia Tibi? od innych gier :s

Przy ?redniej znajomo?ci angielskiego podstawy Tibii mo?na opanowa? w kilka minut, dzi?ki intuicyjnej obs?udze, m.in. dzi?ki bocznemu panelowi.
Co bym doda?? Raczej usun?? limit znajomych dla FACC.

Jedyn? rzecz?, kt?ra jeszcze si? by przyda?a to buttony do hot?w. W sumie to ciekawe jak b?dzie si? gra?o na kliencie we flashu. :p Pewnie wi?kszo?? bot?w nie b?dzie do tego przystosowana. :D

Co do battlelisty to fajnie by by?o jakby obok name targetu by? napisany lvl , np tak :
Cre3sh-123 MS

A do innych rzeczy nie mam zastrze?e?.

Noo, z ta battlelista wedlug mnie przydaloby sie cos zrobic. Tak jak koledzy wyzej powiedzieli ?e np. name- 185hp 35mana 8lvl. Wtedy nie trzeba klikac w posatcie tylko odrazu widac kto ma jaki lvl. A co do VIP listy to usunac limit dla FACC ;)

~avk

Tak koledzy Up, pokazywanie lvla,many oraz hp obok Nicku postaci. A ja bym jeszcze doda? co? takiego do Battle Listy, ?eby by?a odzielna Lista dla Potwor?w oraz dla Graczy.
Pozdro Fuck Yeah.

W Battle List przyda?yby si? informacje na temat ilo?ci HP potwor?w i mo?e ich szybko?ci.
NP. 50 lvl powinien mie? ko?o nicku napisan? swoj? pr?dko?? (50) lub gdy ma np. BOH to (75). O ile BOHy daj? 25 bo nie pami?tam. Tak?e lvl oraz profesja skr?tem np. RP,EK. Oraz mo?liwo?? dodawania do VIP osoby pod ksywk? tzn. dodaje gracza o nicku: Ancienciq a wy?wietla mi si? Micha? lub co? w tym stylu. Do tego po klikni?ciu prawym klawiszem na jaki? nick na VIP List, ?eby by?? opcja Exivy. R?wnie? by si? przyda?o ;)

panel boczny klienta jest bardzo czytelny i latwo mozna sie polapac gdzie co jest ja jestem za tym aby nic nie zmieniac :p

Status
Zamknięty.
Back
Do góry