• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Bug depozytu

Status
Zamknięty.

milita

User
Październik 26, 2009
Liczba reakcji
0
Mam takiego buga - depozyt dziala jak zwykla skrzynka. przedtem tak niedzialal - cos sie zrylo -.-. mozna to naprawic?

Odp: Bug depozytu

Co znaczy dzia?a jak zwyk?a skrzynka? Kto? inny mo?e wyj?? itemy kt?re tam w?o?y?e??

Ostatnia edycja:

Co znaczy dzia?a jak zwyk?a skrzynka? Kto? inny mo?e wyj?? itemy kt?re tam w?o?y?e??

Dokladnie, niema w ?rodku "locker'a" i poprostu dziala jak zwykla skrzynka - moze kazdy wyjac i niema zasady depozytu (kazda postac ma osobny) i jest jak plecak o wygladzie depo -.-

TY Za wyzwanie :D
Mo?e w items.xml masz co? zmienione ?

Musisz mie? scrypta jakiego? ?le napisanego, jak w?aczasz ots to w konsoli nic ci nie pokazuje? Je?eli nie to znaczy ?e masz co? nie tak w pliku item.xml, albo w map edytorze spr?buj postawi? skrzynki w r??nych kierunkach i zobacz czy jaka? dzia?a (te br?zowe i te czarne z napisem DEPOT)

Masz takie cos w items.xml?
PHP:
	<item fromid="2589" toid="2592" article="a" name="locker">
		<attribute key="type" value="depot" />
		<attribute key="containerSize" value="30" />
	</item>

A tak wogole jaki masz silnik, i jaka wersje?

PHP:
<item fromid="2589" toid="2592" article="a" name="locker">
		<attribute key="type" value="depot" />
		<attribute key="containerSize" value="30" />
	</item>
zobacz to wklej to do items.xml ale usun te co ten napis ogarnia

To loozikOTS, co up wkleilem, i nic niedalo, ale ja cos musialem zepsuc bo byly depoty a teraz niema.

Ju? wiem, przez co depoty niedzialaja - Po pierwszej edycjii mapy depoty zbugowalo i s? zwyklymi skrzynkami :<. Teraz pytanie - jak to naprawic???

Edytujesz mape pewnie przez RME. Po edycji, otw?rz przez Simone Map editor i po prostu zapisz. RME niszczy depoty.

ale kiedy pr?bowalem zainstalowac sim0ne to itak otwiera mi sie rme, a sim0ne wszedzie gdzie sciagalem mial 150kb tylko, a rme zajmuje 13mb cos jest nie tak, jezeli ktos moze, to niech poda dzialajacy link do sim0ne albo niech wysle mi instalator na militarny-1998@o2.pl

Ostatnia edycja:

Omg... musisz wrzuci? do folderu z Sim0ne tibia.spr i tibia.pic. Ot?wrz Sim0ne i przeci?gnij map? na mapeditor.

Ale ku.wa kiedy wlaczam to mam blad "Uruchomienie tej aplikacji nie powiod?o si?, poniewa? nie znaleziono MFC71.DLL. Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawi? ten problem."

jaka biblioteke?!
ale ten link co podales to jakis program jest, niewiem o co chodzi z tym, przesle ci na maila zaraz tego map edytora

masz go na poczcie?

Ostatnia edycja:

Co cie obchodzi co to jest biblioteka? Na twoim poziomie cie to nie zainteresuje poprostu ?ci?gnij i wrzu? do folderu z map editorem. Je?eli potem powie Ci ?e nie znala?? jeszcze innej to po prostu znajdz j? na dll-files.com i ?ci?gnij, a nast?pnie wrzu? do folderu z mapeditorem.

Dziala, ale kiedy juz zapisalem Sim0nem to jak otwieram serwer to sie wylacza : |

Nie wiem w jakim formacie tamten program zapisuje mape moze w innym? sprawdz data/world/ i obadaj czy ci plik nie doszedl jakis jak tak to w config.lua wpisz poprawna nazwe .otbm ma byc na koncu pliku z mapa. bo naprawde nie wiem czy tamten co ty nim robiles, inny format ma. przyklad: mapa.otbm

I dlaczego ktos usunol mojego posta? z uwagi na link? w jaki sposob zlamalem regulamin? zalosny glupcze ktory to zrobiles. dajac link do strony z biblioteka darmowa? zeby chlopakowi pomoc! kretyn, blazenada zamiast bawic sie we wladce forum, zacznij pomagac ludzia lepiej. a moze ban bedzie? lolu i co to da.

Ostatnia edycja:

OK sprawdze i dam znac, PS ten Sim0ne zjebal mi train monki :s

Nic niedziala pisalem SQL i XML i nic :/

Ostatnia edycja:

jakie sql? do mapy koncowke? .otbm ma byc masz gadulca mojego na maila ci wysle zaraz to jak dam rade to ci teraz pomoge powiesz dokladnie

gg poszlo

Ostatnia edycja:

Wejd? w C\remeres map editor~~\tibia800
Skopiuj items otb do folderu z tibia 760 (oczywiscie w folderze rme)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry