Dzia? prezentacji map

Status
Zamknięty.

Simivar

Senior User
Lipiec 7, 2008
Liczba reakcji
129
Regulamin dzia?u prezentacji map, punkt 7:
Dodaj?c now? prac? do swojej galerii musisz doda? przynajmniej 2 zdj?cia.

Jest on wg. mnie co-najmniej bezsensowny. Dlaczego? Cz?sto prace, kt?re si? robi, s? pracami zrobionymi pod tzw. "show-off" i s? zbyt ma?ych rozmiar?w, aby wrzuci? dwa zdj?cia, gdy? wszystko mie?ci si? na jednym.

Jest to tylko bezsensowne powi?kszanie pracy moderatorom dzia?u, uprzykrzanie ?ycia u?ytkownikom (mapperom) i cz?stsze "warn'owanie" u?ytkownik?w za, tak na prawd?, nic.

Odp: Dzia? prezentacji map

Je?li robi "show-off" w postaci jednego screena, mo?e go umie?ci? tutaj. Tematy tworzy si? dopiero, gdy si? chce pokaza? co? wi?cej ni? jeden pag?rek.

Zmiana nie zostanie wprowadzona.

Pozdrawiam i zamykam.

Dzia? prezentacji map v.2

Dzia? prezentacji map v.2

Pan Miki jest troszk? nadgorliwy, zamkn?? temat, a nawet nie zrozumia? o co chodzi.

Tekst tematu 1:
Regulamin dzia?u prezentacji map, punkt 7:
Dodaj?c now? prac? do swojej galerii musisz doda? przynajmniej 2 zdj?cia.

Jest on wg. mnie co-najmniej bezsensowny. Dlaczego? Cz?sto prace, kt?re si? robi, s? pracami zrobionymi pod tzw. "show-off" i s? zbyt ma?ych rozmiar?w, aby wrzuci? dwa zdj?cia, gdy? wszystko mie?ci si? na jednym.

Jest to tylko bezsensowne powi?kszanie pracy moderatorom dzia?u, uprzykrzanie ?ycia u?ytkownikom (mapperom) i cz?stsze "warn'owanie" u?ytkownik?w za, tak na prawd?, nic.
Wyja?nienie:
Kto? zak?ada swoj? galeri? w dziale i wrzuca regulaminowe 3 zdj?cia, przez jaki? czas prezentuje tam swoje mapy, wrzuca od 1-5 zdj??, zale?nie jak du?? prac? zrobi. Robi prac? "show-off", gdzie mo?na zrobi? maksymalnie jedno zdj?cie, jest ona ma?a i wykonana tylko dla pokazu - a tu psikus, warn za to, ?e kto? chcia? do swojej galerii wrzuci? zdj?cie z now? prac?.

Je?eli si? myl?, to mnie poprawcie, ale czy nie po to tworzy si? galerie, ?eby prezentowa? tam wszystkie swoje prace, a nie, ?e pi?? b?d? mia? w galerii, a cztery w "Twojej ostatniej pracy", bo regulamin mi ka?e minimum 2 zdj?cia wrzuci??

Cho? bardzo si? staram, nie ogarniam, co chcesz przekaza? swoim, jak?e nie pokr?conym rozumowaniem. Otwarty i po??czony temat.//Miki

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Punkt?w w regulaminach (czy to og?lnym, czy poszczeg?lnych dzia??w), za kt?re mo?na wy?apa? g?upie, niepotrzebne warny, jest du?o wi?cej, a tak na dobr? spraw? gdyby ich nie by?o, nie by?oby wielkiej r??nicy. Warto przeanalizowa? poszczeg?lne regulaminy oraz regulamin g??wny i sprawdzi? m.in. czy nowe pluginy nie rozwi?zuj? problemu. Przyk?adem mo?e by? wprowadzony do dzia??w typu 'Zapowiedzi' lub 'Galerie Mapperskie' punkt dotycz?cy maksymalnej wielko?ci zdj??, mimo, i? na forum istnieje tzw. image resizer.

Oczywi?cie jestem za Simivarem, to niepotrzebny punkt w regulaminie Galerii. Zak?adaj?c temat - jasne, trzeba da? wi?cej zdj??, ale po co za ka?dym razem robi? ich niepotrzebnie du?o?

Punkt ten dla wielu jest beznadziejnym punktem, jednak by? on potrzebny, w galeriach mapperskich dodawane by?y pojedyncze zdj?cia in-game, zdj?cia te zbyt du?o mapy nie przedstawiaj? przez co nie by?o te? co pisa? w ocenie mapy. Jednak te? fakt jak kto? robi wi?ksz? prac? a nie daj? zdj?? in-game to musi zrobi? kolejn? wielk? prace aby p??niej dopiero doda? je do galerii.
My?l? nad wprowadzeniem ?e gdy zdj?cie jest wi?ksze ni? X na X pikseli to mo?na doda? jednego screnna. Chodzi mi tylko o to ?eby by?o co komentowa?.

Co do maksymalnej wielko?ci screen?w w strefie mapper?w 800x600 to te? zbyt nie pochwalam tego, 1024 x 768 mog?o by by? przynajmniej, na zdj?ciu 800x600 nie zawsze mo?na wszystko zmie?ci?.

Ostatnia edycja:

Zmuszanie u?ytkownik?w do prezentowania minimum dw?ch zdj?? tylko ich odstrasza, a limit 800x600 jest tak?e bezsensu, bo jak napisa? Quepasa - jest w ko?cu Image Resizer.

Je?eli kto? ma ma?? prac? i prezentuje tylko screen in-game ma?ej wielko?ci, musi sam liczy? si? z tym, i? aby by?o co komentowa?, cz??? mapy musi by? na prawd? zaje*****. Je?eli kto? robi co? i daje zdj?cie(a) in-game, to zazwyczaj jest wi?cej ni? 1.

Dobrym przyk?adem tego? bezsensu wg. mnie jest:
http://tibia.net.pl/galerie-mapperskie/261335-krzysieq-i-jego-galeria-d-7.html#post885938

Dwa punkty, ten m?wi?cy o maksymalnej wielko?ci zdj?cia (sam t? kwestie porusza?em) i ten w dziale "galerie mapperskie", s? rzeczywi?cie utrudnieniem dla moderatora i g?upim ograniczeniem u?ytkownik?w. Podpisuj? si? r?kami i nogami pod Simivarem.

Przyk?adem mo?e by? wprowadzony do dzia??w typu 'Zapowiedzi' lub 'Galerie Mapperskie' punkt dotycz?cy maksymalnej wielko?ci zdj??, mimo, i? na forum istnieje tzw. image resizer.
Nie jest on taki bezsensowny, bo mo?e i rozmiar jest zmniejszany, ?eby nie rozci?ga? forum, ale przed dzia?aniem img resizera obrazek musi ca?y zosta? wczytany, co mo?e by? problemem przy przegl?daniu tematu z 10 zdj?ciami 1024x768pix.

I ja r?wnie? uwa?am, ?e te dwa punkty s? poniek?d utrudnianiem ?ycia, wi?c si?dmy punkt regulaminu galerii maperskich, m?wi?cy o 2 zdj?ciach, kt?re musz? si? znale?? w ka?dej kolejnej prezentacji mapy zostaje usuni?ty. Natomiast maksymalny rozmiar zdj?? w ca?ej strefie maper?w zostaje zwi?kszony do 1280x1024 pixeli.

Zamykam.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry