Dzwignia skrypt

Status
Zamknięty.

piter134

User
Listopad 5, 2008
Liczba reakcji
0
potrzebuje skrypt na dzwignie po ktorej przesunieciu zniknie sciana lub inny przedmiot znalazlem taki skrypt ale byl z nim problem poniewaz znika 1 sciana a nie wiem jak zrobic by znikalo kilka rzeczy prosze o szybka pomoc.

Odp: Dzwignia skrypt

to zrob 2 takie skrypty i ci bedzie znikac 2 sciany;p rozumiem, ze masz skrypta dzieki ktoremu znika jedna to 2 skrypt pod nazwa np. 2sciana.lua wrzuc tam ten skrypt ustaw pozycje i juz powinna znikac 2 sciana, chyba ze chcesz zeby kilka na raz znikalo to chyba sie tak nie da.Nie jestem pewien.

da sie bo widzalem tak na otsach wiec wdalszym ciagu prosze o skrypt

PHP:
local table =
	[1000] = {items = {{x = , y = , z = , stackpos =}, {x = , y = , z = , stackpos =}}, clickrenew = true, itemids = {1111, 1112}}
}

function onUse(cid, item, fromPosition, itemEx, toPosition) 

for i = 1, #table[item.uid].items do
		if getThingfromPos((table[item.uid].items)[i]).itemid > 0 then
			doRemoveItem(getThingfromPos(table.items[i]), 1)
			doSendMagicEffect((table[item.uid].items)[i], CONST_ME_POFF)
		else
			if table[item.uid].clickrenew == true then
				doCreateItem((table[item.uid].itemids)[i], 1, (table[item.uid].items)[i])
				doSendMagicEffect(table[item.uid].items)[i], CONST_ME_POFF)
			end
		end
	end
	return true
end

Jak jakis problem bedzie to pisz.

@teckman To ci nie pomoze ;/ musisz miec 2 skrypty ktore maja funkcje "onUse(cid, item ,fromPostion, itemEx ,toPosition, backPosition)"

Bez tego nic ci nie wyjdzie :(

@teckman To ci nie pomoze ;/ musisz miec 2 skrypty ktore maja funkcje "onUse(cid, item ,fromPostion, itemEx ,toPosition, backPosition)"
Bez tego nic ci nie wyjdzie :(

Ostatni argument funkcji onUse() nie musi byc uzyty x.x.
Btw. specjalnie dodalem tabele "table" zeby nie trzeba bylo robic 2 skryptow. Rozlozcie kod na czynniki pierwsze, przeanalizujcie i wtedy zobaczycie ze mam racje.
Pozdrawiam

@up Masz racje :D Nie zobaczylem "table" xD Sory za pomylke :P Pomyslalem ze pomyliles sie bo bez "table" 2 skrypty potrzebne ,a to moja pomylka :) Pozdrawiam :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry