• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Evo 8.6, zagra?by??

viharys2

User
Październik 26, 2012
Liczba reakcji
1
Witam. Mam do was pytanie: Co mam z tym zrobi? ?
Zacz??o si? to jako? 2 lata temu, skopiowa?em map? enigmy z unitedots z zamiarem przer?bki miasta dla zabawy.
6nxa2p.jpg
Mapowa?em, gdy mia?em wen? i czas, rozwijaj?c swoje skille maperskie. :)
Na pewnym etapie stwierdzi?em, ?e zaczn? robi? map? nie tylko enigmy, a pomy?l? nad stworzeniem pe?noprawnego serwera.
140m4p4.jpg

zyel3o.jpg

33cmays.jpg

2b3ims.jpg

9sk2f6.jpg

9fy3xn.jpg

fcsetx.jpg

24wzyf7.jpg

2rp5rv7.jpg
Nie potrafi? pisa? skrypt?w i w zasadzie nie wiem czy ta mapa do czego? si? nadaje. Op?aca si? tym dalej zajmowa? czy do kosza w choler? ?

Odp: Evo 8.6, zagra?by??

Jak dla mnie to to miasto sie nie nadaje do gry. Jesli ewentualnie wywalic by tam domki npc i takie rzeczy, na miescie dac resp potworow typu poi to by z tego cos moze bylo ;P
Cos ala poi w opuszczonym miescie i by sie to jakos kupy trzymalo.

Reszta srednio albo slabo, te tp roomy itp. Jako fragmenty to co lepsze mozna by wybrac i na serwerze umiescic. Ale nic pieknego tu nie widze.

Btw. Jaki to client w ogole? Bo wydaje mi sie, ze jest troche nowszych spritow...

A jesli chcesz z tego serwer robic, to bez skryptow sie nie obejdzie. W sumie mozesz jak wiekszosc zamiast cos ogarnac to wrzucac gotowce, tu problemu wiekszego nie ma, bo wystarczy kilka plikow pokopiowac z kilku dat i masz gotowe eventy i systemy... Ale to bedzie tylko kolejny gownoserwer. Czy jest sens takie cos robic? Zalezy jaki masz cel w robieniu otsa ;P Jak chcesz na szybko sklecic gotowe evo, dobrze zareklamowac i zarobic troche to moze i jest. Chociaz i tak teraz bedzie ciezej niz kilka lat temu. Ale jeszcze conieco mozna wyciagnac.
Jak chcesz robic jakis ambitny projekt z sensem, klimatem i przeslaniem to w taki sposob dzialajac nie osiagniesz w tym temacie nic, wiec lepiej sobie odpuscic.

Wyja?nij mi dlaczego niegrywalne ? Chodzi?o mi o taki mroczny klimat i co? innego ni? te serwery kopiuj wklej. Tak wiem ?e mog? kopiowa? skrypty, co w zasadzie robi?em, ale nie da si? wszystkiego ogarn?? jak nigdy nie pisa?e? ?adnego skryptu jak ja. Skoro lubisz ziele?, owieczki itd to co na ka?dych serwerach to nic mi do tego ale chyba s? i tacy kt?rym si? spodoba taki mroczny klimacik ;)

mi si? podobaj? mapki :)

auto bro?der :/

Dorzucam wi?cej zdj?? z gry:
g3megq.jpg

2aipyh.jpg

cvdtm7.jpg

i9lwqn.jpg

x7sdjy.jpg

lmcerd.jpg

2fkd12.jpg

x4j8ov.jpg

0acjft.jpg

ujr8hv.jpg

Placek, jedyne co mo?esz ocenia? to fiuty swoich t?czowych koleg?w ?ciero lewacka.
Mapy zajebiste :)

mi r?wnie? mapy wpad?y w oko :) mo?e nie wszystkie screeny ale wi?kszo??.

Mapki s? ?adne na pierwszy rzut oka, ale jednak tutaj kolega ma racje, za du?o auto bordera, gdyby? zrobi? to r?cznie wysz?oby o wiele ?adniej.

Ehh, kazdy oczywiscie jest zajebisty i wie zajebiscie wszystko, a do tego kazdy musi dodac cos na jakis temat co powiedzialem, czego nigdy nigdzie nie powiedzialem xD
Ja lubie taki klimat, jest zajebisty, ale pisalem, do miasta jako glownego miasta sie to nie nadaje Takie jest moje zdanie i jak wam sie nie podoba to wypierdalac. Pyta sie ktos o opinie to daje opinie, a nie kurwa jak jebany burak siedze i pisze ladne komentarze zeby kazdy sie dobrze czul. Pisze co mysle, proste. A owieczki sobie w pizde wsadzic mozecie.

Placek no to si? okre?l co ci si? nie podoba, postaram si? to zmieni?.
Tak si? zastanawiam gdzie ja u?ywa?em tego auto bordera?

tylko kamyczki by?y robione auto borderem, a nie te p?kni?cia...

takie p?kni?cia mo?na r?wnie? zrobi? bez AB tak?e nie masz pewno?ci ?e zrobi? to auto b. :D

Nie wiem mo?e robi?e? je normalnie, tak czy siak, ma?o kogo interesuje, jak to zrobi?e?.
Liczy si? efekt ko?cowy!

Rgchvpn.png

A tak wgl ten ground s?abo pasuje do miasta a na pewno ten szary.

Ostatnia edycja:

no tak.. ale jak dla mnie prace wygl?daj? dobrze nawet je?eli u?y? AB :D mi si? podoba ^^ tylko ju? gorzej jest jak poza miastem mamy zielone tereny strasznie to razi ;/

MPZmrOk.png

Nie jestem jakim? pro mapperem ale ground wd?g mnie jest ?le dobrany.
Mo?e by mniej razi?o gdyby po za miastem by? piasek?

Ostatnia edycja:

Mapping to sztuka ;d te? dopiero si? ucz?.

Niestety zgadzam si? z Plackiem. Taki klimacik nie bardzo pasuje do g??wnego miasta i s?abo si? prezentuje z tymi ?cianami (no chodzi tu tylko o screeny w RME, bo in-game wcale nie wygl?da lepiej). Pisa?e?, ?e lubisz taki "mroczny klimacik", nie mam nic do tego, ale czemu akurat musi to by? g??wne miasto a nie np. Quest albo jaka? podziemna kryj?wki mrocznych "bestii". P

Back
Do góry