Flagi Acc Maker...Problem

Status
Zamknięty.

Aratos

Active User
Styczeń 9, 2010
Liczba reakcji
7
Witam Posiadam Acc makera Pod TFS'a 0.3.6 w highscores Pokazuje mi Country Lecz Zamiast Flag Widz? "?" Wi?c Moje Pytanie Do Was Jak Ustawi? ?e Przy Tworzeniu Konta Mo?na Wybra? Flagi... Flagi S? Dodane!

Oczywi?cie Za Pomoc Leci Rep++

Odp: Flagi Acc Maker...Problem

U mnie jest to samo i w highscores i w who is online zamiast flagi widz? "?"
Oto screen i fragment kodu z pliku Who is online (przypuszczam ?e tutaj jest b??d)

PHP:
$players_rows .= '<TR BGCOLOR='.$bgcolor.'><TD WIDTH=10%><image src="/images/flags/'.$acc['flag'].'.png"/></TD><TD WIDTH=70%><A HREF="?subtopic=characters&name='.urlencode($player['name']).'">'.$player['name'].$rs.'</A></TD><TD WIDTH=10%>'.$player['level'].'</TD><TD WIDTH=20%>'.$vocation_name[$world_id][$player['promotion']][$player['vocation']].'</TD></TR>';

Ostatnia edycja:

Nie masz flag w highscores, gdy? pewnie w rejestracji nie masz wyboru flag

Matelos, z tego co ja widz?, to twoi gracze nie maj? ustawionych ?adnych flag, sprawdzi baz? danych tabele account kolumn? flag.

Xart masz racje nie ma tam ?adnej warto?ci.

Wi?c jak j? ustawi??

wpisujesz nazw? flagi np. Polska - pl

Ok dzia?a tylko, ?e przy ka?dym nowym koncie musze to wpisywa? r?cznie jak ustawi?, ?eby robi?o si? to automatycznie?

musisz zmieni? plik createaccount.php na taki aby mo?na by?o przy instalacji wybiera? flag?

to mam ale najwidoczniej zle skonfigurowane :
PHP:
$main_content .= '<TR><TD width="150"><b>Select Country:</b></TD><TD colspan="2"><b><select name="country"><option value="">Please choose</option><option value="af"> Afghanistan </option><option value="al"> Albania </option><option value="dz"> Algeria </option>
(i tutaj te wszystkie kraje podaje kilka dla przyk?adu)
i na dole jeszcze ta linijka
PHP:
$reg_account->setCustomField("flag", $reg_country);

Widocznie nie wszyscy gracze wybieraj? flag?. A i pocz?tkowe postacie(sample) nie maj? pocz?tkowej flagi.

Ten ots nie jest odpalony wi?c tylko ja tu postacie zakladam :P a sample maj? ustawion? flage a dalej jak zrobie konto i wybior? kraj jest "?"

Wi?c za??? ca?kiem nowy account i wybierz flag? a nast?pnie posta? i wtedy zobaczy czy jest

Ca?y czas tak robie i niestety jest "?"

A Wi?c Kto Posiada? Ten Specjalny Create Account Je?li Jest Taka Osoba To Niech Go Udost?pni...Pro?ba

O Co Chodzi Bior? Ten Tw?j Create Account z Tego Acc Makera i Wyskakuje mi jakie? To use reCAPTCHA you must get an API key from http://recaptcha.net/api/getkey
a Gdy Instaluje go w Ca?o?ci To Dzia?a? A Ja Chce Tylko Doda? Te G?upie Flagi Omg? Nie Rozumie Troch? Tego

dodaj to do config.ini po <?php
Kod:
$config['site']['publickey'] = "6LfZAAoAAAAAALswKC2UCdCo_wf3ilh_C0qBhQJs ";
$config['site']['privkey'] = "6LfZAAoAAAAAAA7_sZX1ZPomaqqTKBka5t6so0Un";;

dodaj to do config.ini po <?php
Kod:
$config['site']['publickey'] = "6LfZAAoAAAAAALswKC2UCdCo_wf3ilh_C0qBhQJs ";
$config['site']['privkey'] = "6LfZAAoAAAAAAA7_sZX1ZPomaqqTKBka5t6so0Un";;
Jak ju? to config.php prosz? pana.

Status