Skrypty & Kody Funckja Additem tfs 1.2

Lillek

User
Sierpień 19, 2015
Liczba reakcji
0
Witam, mam problem z uzyciem tej oto funkcji:

player:addItem(itemId[, count = 1[, canDropOnMap = true[, subType = 1[, slot = CONST_SLOT_WHEREEVER]]]])

B??d w konsoli jest nastepuj?cy:

'(' expected near ']'
ta funkcje wydarlem z luascript.cpp i nie wiedziec czemu nie chodzi..
pomoze ktos ?

Odp: Funckja Additem tfs 1.2

player:addItem(itemId[, count = 1[, canDropOnMap = true[, subType = 1[, slot = CONST_SLOT_WHEREEVER]]]])

wato?ci w [] to warto?ci kt?re nie s? obowi?zkowe do podania przy u?ywaniu tej funkcji... Ty pewnie wklepa?e? to tak jak poda?e? w temacie, wi?c to nie ma prawa zadzia?a?, bo sk?adnia jest z?a.
Przyk?adowe zastosowanie:
player:addItem(1234)
Gdzie 1234 to id itemu, a ka?dy kolejny argument przekazywany dalej przyjmuje jak?? warto?? domy?ln?.
Dok?adnie to samo wykona si? kiedy wywo?asz addItem w ten spos?b:
player:addItem(1234, 1, true, 1, CONST_SLOT_WHEREEVER) -- bo takie s? domy?lne warto?ci (przynajmniej wg tego co wklei?e? xd)

Ale mo?na u?y? te? z kolejnymi argumentami ustawiaj?c inne warto?ci:
player:addItem(1234, 13, true, 2, CONST_SLOT_ARMOR)
Wtedy przekazujesz id itemu (1234), ilo?? (13), czy mo?e dropowa? na ziemie (true), subType (2) i slot (CONST_SLOT_ARMOR - consty mo?esz sobie poszuka? w kodzie jak s? wykorzystywane i deklarowane).

Odp: Funckja Additem tfs 1.2

Dzieki Placu? :) dzia?a, mam jeszcze pytanie co do funkcji dotransformitem, zastosowalem ja w kodzie, dziala, zamienia mi miecz na inny miecz ale po uzyciu wraca na tamtem, o co chodzi ?? O.o

Back
Do góry