Odp: G?osowanie #14 - Legowisko Smoka
Kl?kajcie narody, Wujek Seylit pisze pierwszego posta od miesi?ca...
Zanim zaczniemy, powiem tylko, ?e na pocz?tek odsuwam prace numer 4, 6 oraz 8. Kto? komu nie chce si? nawet wype?ni? pustych miejsc (m?wi? tutaj o czerni) na mapie, albo nie traktuje konkurs?w tkaich jak MOTM na tyle powa?nie, ?eby obci?? chocia? ramk? z edytora nie zas?uguje, ?eby cokolwiek wygra?.
Tak wi?c zaczynaj?c:
Praca numer 1 - Du?e braki w szczeg??ach, ale ewidentne starania. Mapper jest jeszcze niedo?wiadczony, ale wida?, ?e pr?buje si? uczy? z innych prac. Brak mi tutaj kamieni, ?wiru w jaskini. Troch? za ma?o mrocznie - og?lnie praca nie jest jako? zachwycaj?ca, ale posiada potencja? na przysz?o??.
Praca numer 2 - ?adnie ukazana koncepcja legowiska - plus za oryginalno?? je?li chodzi o smoka. Ziemia jest udekorowana ?adnie, ale zbyt jednostajnie - ka?dy jej kawa?ek ma tak? sam? ilo?? szczeg???w. Brakuje mi w niej r??norodno?ci, no i jest zbytnio oddalona (na przysz?o??, zanim zrobisz zdj?cie mapy, wejd? w 'View' i wybierz 'New View'). Tak czy inaczej, nawet mi si? podoba.
Praca numer 3 - Gdyby nie to, ?e wygl?da jakby autor robi? j? tylko i wy??cznie z pomoc? autobordera i doodadu, paru b??dach i braku szczeg???w, pomys? na takie legowisko m?g?by konkurowa? z reszt? map w tym miesi?cu. Pomys? mi si? podoba - wykonanie, niestety, jeszcze nie. Jest sporo do dopracowania.
Praca numer 5 - Praca, kt?ra jest zdecydowanie faworytem, pomimo lekkich bug?w i niedoci?gni??. Oryginalne po?o?enie (na kt?re z pocz?tku si? zkrzywi?em), ?adnie dopracowane szczeg??y... brak tylko smoka, kt?ry jak zgaduj? gdzie? z kryj?wki wyby?. Jakby doda? troch? szczeg???w, to w grze, przy braku o?wietlenia by?aby ?wietna atmosfera mroku. Z minus?w, jest za du?o k?pek trawy - napakowane jedna na drug? w prawie ka?dym miejscu. Mo?e ciut za du?o dirtu w niekt?rych miejscach, ale to kwestia gustu. Tak czy inaczej, wida? prac? mappera, kt?ry wie co robi i jest moim faworytem.
Praca numer 7 - Jeden wielki misz-masz, autoborder, napchane tych szczeg???w ile wlezie, bez jakiegokolwiek ?adu i sk?adu. Mapper nie ma poj?cia co robi, bo o grywalno?ci to nawet nie wspomn?. Tak czy inaczej, przed autorem jeszcze wiele, wiele pracy je?li chce zacz?? tworzy? ?adne mapy. Przerost ambicji jest czasem gorszy od ich niedoboru, a tutaj, niestety to wida?. Musz? jednak przyzna?, ?e pomys? jest do?? ciekawy - podoba mi si? u?ycie sk?rzanego dachu jako gniazdo. Nie wpad?bym na to.
Praca numer 9 - Praca nie jest z?a, ale jest par? b??d?w logicznych. Po pierwsze smok w ???ku mi w og?le nie pasuje. Po drugie, k?oda z wyschni?tego drewna, pal?ca si?, dok?adnie nad rzek? gor?cej lawy jako most? Jak dla mnie, nie powinna tam wytrzyma? d?u?ej ni? p?? godziny, wi?c jest to powa?ny b??d je?eli chodzi o logik?. Du?o szczeg???w napchanych w ?rodek mapy, obrze?a pozostawione bez niczego, jednak z jakiego? powodu podoba mi si? - jest jeszcze niedopracowana, ale mapper mo?e mie? przed sob? ciekaw? przysz?o??.
Bez zb?dnych ceregieli, podsumowuj?c: M?j g?os idzie na prac? numer 5.
Regards,
Sey~