G?osowanie #14 - Legowisko Smoka

Status
Zamknięty.
Odp: G?osowanie #14 - Legowisko Smoka

Najbardziej przezajebisty jest smok na ???kach z Ler?am? L?? i ko?o kom?dki z Ikei <3
G?os na 9 kurwaa =D

Pi?tka trzyma poziom, chyba jako jedyna z tych prac. Ostatnia te? jest nawet niez?a, motyw smoka na ???ku troch? nietrafiony.

Pi??.

Mo?e pokr?tce opisz? wszystkie prace:
1. Na poziomie evo ots?w x9999.
2. 100% auto-border.
3. 99% auto-border + 1% dziura
4. No c??... ?wiczy?, ?wiczy? i jeszcze raz ?wiczy?.
5. Niby wszystko ?adnie, ale jednak jeszcze s?abe... Nie bardzo mi przypomina to legowisko smoka.
6. Na poziomie evo ots?w z darmowymi gmami za sms 3.66, exp x93634643.
7. Poziom wy?ej ni? poprzednik. Orsh ots x 1000.
8. Autor mia? ciekaw? my?l, ale gorzej jest t? my?l urzeczywistni?.
9. Mimo, ?e cholernie ma?a to jednak na najwy?szym poziomie (w?r?d tych prac) humoru jak i wykonania.

G?os na 9, bo przypomina mi m?j pewien powr?t do domu i oczywi?cie jest najlepiej wykonana. ^^

#BTW. Patrz?c na te prace mam ch?? wskoczy? do Orze?a 7 (patrz - sygnatura) i wylecie? st?d nie przyznaj?c si? do tego, ?e jestem cz?owiekiem...

Ostatnia edycja:

Argh.. Szkoda ?e mnie nie by?o na forum i nie da?em pracy ; ( Widz? ?e prace s? marne i to bardzo. Jedyna lepsza, cho? nie najlepsza praca to 5. I to w?a?nie na ni? zag?osuj?. Mia?em uzasadni? wypowied? dlaczego ta a nie inna - Dlatego ?e tylko ta nie jest g?wnem (?).

Podoba mi si? praca nr 5 9 oraz 2.
w pracy nr 2 jest stworzony bardzo ciekawy klimat, w sam raz dla smoka.
praca nr 5. ?adnie wszystko zrobione ale nie ten klimat.
praca nr 9. pasuje mi klimat i spos?b wykonania, wszystko jest ?adnie zrobione i dopracowane. nie pasuj? mi jedynie te ???ka i martwy smok.
Oddaje sw?j g?os na prac? numer 9

Kl?kajcie narody, Wujek Seylit pisze pierwszego posta od miesi?ca...

Zanim zaczniemy, powiem tylko, ?e na pocz?tek odsuwam prace numer 4, 6 oraz 8. Kto? komu nie chce si? nawet wype?ni? pustych miejsc (m?wi? tutaj o czerni) na mapie, albo nie traktuje konkurs?w tkaich jak MOTM na tyle powa?nie, ?eby obci?? chocia? ramk? z edytora nie zas?uguje, ?eby cokolwiek wygra?.

Tak wi?c zaczynaj?c:

Praca numer 1 - Du?e braki w szczeg??ach, ale ewidentne starania. Mapper jest jeszcze niedo?wiadczony, ale wida?, ?e pr?buje si? uczy? z innych prac. Brak mi tutaj kamieni, ?wiru w jaskini. Troch? za ma?o mrocznie - og?lnie praca nie jest jako? zachwycaj?ca, ale posiada potencja? na przysz?o??.

Praca numer 2 - ?adnie ukazana koncepcja legowiska - plus za oryginalno?? je?li chodzi o smoka. Ziemia jest udekorowana ?adnie, ale zbyt jednostajnie - ka?dy jej kawa?ek ma tak? sam? ilo?? szczeg???w. Brakuje mi w niej r??norodno?ci, no i jest zbytnio oddalona (na przysz?o??, zanim zrobisz zdj?cie mapy, wejd? w 'View' i wybierz 'New View'). Tak czy inaczej, nawet mi si? podoba.

Praca numer 3 - Gdyby nie to, ?e wygl?da jakby autor robi? j? tylko i wy??cznie z pomoc? autobordera i doodadu, paru b??dach i braku szczeg???w, pomys? na takie legowisko m?g?by konkurowa? z reszt? map w tym miesi?cu. Pomys? mi si? podoba - wykonanie, niestety, jeszcze nie. Jest sporo do dopracowania.

Praca numer 5 - Praca, kt?ra jest zdecydowanie faworytem, pomimo lekkich bug?w i niedoci?gni??. Oryginalne po?o?enie (na kt?re z pocz?tku si? zkrzywi?em), ?adnie dopracowane szczeg??y... brak tylko smoka, kt?ry jak zgaduj? gdzie? z kryj?wki wyby?. Jakby doda? troch? szczeg???w, to w grze, przy braku o?wietlenia by?aby ?wietna atmosfera mroku. Z minus?w, jest za du?o k?pek trawy - napakowane jedna na drug? w prawie ka?dym miejscu. Mo?e ciut za du?o dirtu w niekt?rych miejscach, ale to kwestia gustu. Tak czy inaczej, wida? prac? mappera, kt?ry wie co robi i jest moim faworytem.

Praca numer 7 - Jeden wielki misz-masz, autoborder, napchane tych szczeg???w ile wlezie, bez jakiegokolwiek ?adu i sk?adu. Mapper nie ma poj?cia co robi, bo o grywalno?ci to nawet nie wspomn?. Tak czy inaczej, przed autorem jeszcze wiele, wiele pracy je?li chce zacz?? tworzy? ?adne mapy. Przerost ambicji jest czasem gorszy od ich niedoboru, a tutaj, niestety to wida?. Musz? jednak przyzna?, ?e pomys? jest do?? ciekawy - podoba mi si? u?ycie sk?rzanego dachu jako gniazdo. Nie wpad?bym na to.

Praca numer 9 - Praca nie jest z?a, ale jest par? b??d?w logicznych. Po pierwsze smok w ???ku mi w og?le nie pasuje. Po drugie, k?oda z wyschni?tego drewna, pal?ca si?, dok?adnie nad rzek? gor?cej lawy jako most? Jak dla mnie, nie powinna tam wytrzyma? d?u?ej ni? p?? godziny, wi?c jest to powa?ny b??d je?eli chodzi o logik?. Du?o szczeg???w napchanych w ?rodek mapy, obrze?a pozostawione bez niczego, jednak z jakiego? powodu podoba mi si? - jest jeszcze niedopracowana, ale mapper mo?e mie? przed sob? ciekaw? przysz?o??.

Bez zb?dnych ceregieli, podsumowuj?c: M?j g?os idzie na prac? numer 5.

Regards,
Sey~

Praca pi?ta mi si? bardzo podoba wida? ?e jest starannie i dobrze wykonana.

5 - Zajebista ;)

Zastanawiam si? na ile organizator tego konkursu szanuje jego reputacj?, skoro pojawi?y si? tu takie prace jak 1,3,4,6,7, a nawet 8.

//Trzeba dawa? u?ytkownikom r?wne szanse w konkursie, niezale?nie od ich poziomu!
Oem

W zwi?zku z tym, ?e w/w prace obra?aj? moj? inteligencj? pokr?tce skomentuje tylko 3 pozosta?e (zaczynaj?c od imo najgorszej)

Praca nr. 2
To w?a?ciwie tylko kilka pi?terek ska?, z jeziorami lawy, paroma kamieniami i zw?okami. W przeciwie?stwie do feralnego ci?gu liczb, wymienionych wy?ej praca jest w miar? estetycznie zrobiona.
Poziom mapy: Chujowy

Praca nr. 9
Tutaj jest ju? troch? lepiej. Zaistnia?a tu taka klasyczna, sympatyczna zabawa pi?trami, co bardzo mi si? spodoba?o. Niestety le??cy na ???ku martwy smok mnie rozjeba? i zniszczy? moje poj?cie o generalnej kondycji mapy.
Poziom mapy: S?aby

Praca nr. 5
S?ita?ne detaliki, spam tuffsami, zabawa borderami, estetyczne wykonanie. Minusy s? takie, ?e nie ma na czym tam oka zawiesi?, bo wszystko jest takie randomowe oraz, ?e to kompletnie nie wygl?da jak legowisko smoka. Ale jak dla mnie to jedyna praca, kt?ra z deka trzyma poziom.
Poziom mapy: Nawet spoko, ale troch? g?wno

G?osuj? na 5.
-
Najbardziej podoba mi si? praca nr. 4 i 6, mo?e dlatego, ?e jestem palkiem :P Du?o przestrzeni, fajnie by si? expi?o.
G?osuj? na prac? nr. 6

Jakim to kurwa trzeba by? kretynem, ?eby map? pod takim k?tem ocenia? xdd?

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

praca 2 - Ten smok nie pasuje do tego klimatu.

praca 4 - uzuwaj raw pallete, praca kwadratowa

praca 6 - malo detali, szczego?ow itp.

praca 7 - tutaj to wogole przesadziles nazwe to "walka klimatow"

Hmm najlepsza praca wedlug mnie to "9"

G?osuje na prac? nr 5. Praca jest dosy? dobra, pod wzgl?dem natury, borderingu i pomys?u.

G?osik na 9 bo to ???ko mnie rozbroi?o :D za bardzo mi si? to podoba, chocia? nie wiem jeszcze schody do wychodzenia by si? przyda?y :p ale ma dziur? to wyle?, ale co tam ?e w og?le to nie pasuje do klimatu ale i tak ma m?j g?os... :lol:

G?osuj? na prac? nr 9. Mapa ma?a ale powali? mnie ten smoczek na ???kach i dlatego w?a?nie glosuj? na t? prac?

Tam, tara dam!
Po dw?ch tygodniach za?artej rywalizacji w ko?cu nadszed? czas na podsumowanie MOTM'a.
Po niezwykle wyr?wnanej walce pomi?dzy dwiema pracami, nale?y og?osi? remis pomi?dzy dwoma uczestnikami.
Zwyci?zcami zostaj? jednocze?nie [USER]Don Muha[/USER] oraz [USER]Eturl Sous[/USER]

Gratuluje!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry