- ElfBot Gdy potw?r mnie bije W??cza si? Targeting

Status
Zamknięty.

wikiwww

New User
Wrzesień 21, 2008
Liczba reakcji
0
Witam
Potrzebuje skrypta do Elfbota Kt?ry b?dzi? wygl?da? nast?puj?co.
Gdy potw?r NAS za atakuje bot znacznie go bi? gdy potw?r nie b?dzie bi? mnie po po prostu bot te? nie bije potwora.
potrzebuje tego skrpyta gdy? jestem sprawdzany na pewnym serwerze przez Gm i nie ma wym?wki ?e to nie Targeting jak ma summonuje np: Rata a ja go zabijam.

Odp: Gdy potw?r mnie bije W??cza si? Targeting

Po 1 w targetingu masz taka opcje ktora ignoruje potwory ktore cie nie bija i sa iles kratek od ciebie.
Ignore other monsters, jest ustawione zazwyczaj na don't. Zmien na cos, choc w sumie to moze nie pomoc.

Tu masz skrypt:
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1] { attack $attacker }
Choc nie jestem pewny czy w ogole takie cos zadziala...
Jesli atakuje cie potwor to postac zaczyna atakowac to co cie atakuje. Wiec jesli zadziala to teoretycznie nie bedzie bic summonow ktore cie nie zaatakuja.

Mozesz tez sprobowac takie cos, choc jesli bedzie na screenie summonowany rat i rat wpisany do skryptu, a bedzie cie atakowac jakis potwor to zaatakuje tez summona...
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1] { attack 'nazwa potwora' }
Narazie nie moge nic wiecej wymyslac, jak nie zadziala to poglowkuje jeszcze, ale nie dzisiaj juz.

Ostatnia edycja:

og?lnie skrypt dzia?a ale si? zawiesza i po pewnym czasie ju? dzia?a na zasadzie zabij wszystko co stanie na drodze :/

Sproboj tak:
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1] { attack $attacker } | if [$target.hppc == 0] { set $attacker.ismonster == 0 }
Lub tak:
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1] { attack $attacker } | if [$target.hppc == 0] { set $attacker == 0 }
Ewentualnie tak:
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1] { attack $attacker | wait 500 | set $attacker.ismonster == 0 }
Badz tez tak:
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1] { attack $attacker | wait 500 | set $attacker == 0 }

Dobra, serio jestem troche zmeczony juz i zaczynam kombinowac. Dalem kilka wersji bo nie jestem pewny czy w ogole ktoras zadziala, a nie moge nawet dokladnie sie na tym skupic...
Jak by co to jutro pomysle jeszcze nad tym, bo dzisiaj raczej nic nie wyjdzie z tego...

Kikimora, mu chodzi?o aby w??cza? targeting, a nie by? potwora kt?ry go zaatakuje.
Tutaj masz skrypta:
PHP:
auto 200 if [$attacker.ismonster == 1 && $targetingon == 0] settargeting on

Tak i kiedy raz go cos zaatakuje to bedzie miec wlaczony targeting, kiedy podczas expa przyjdzie gm i summonuje rata a on bedzie zabijac raty to zabije summona i wpadka.
W takim wypadku twoj skrypt, ktory swoja droga jest dobry nie jest tu przydatny.
Tez by trzeba wylaczac targeting za kazdym razem jak padnie target...
Btw.
Gdy potw?r NAS za atakuje bot znacznie go bi?

Chociaz, jak to co juz napisalem nie bedzie dzialac, to przynajmniej wiemy jaka bedzie droga rozwiazania...
Dodac do moich skryptow wylaczanie i wlaczanie targetingu(tak jak ty to po czesc izrobiles) zamiast atakowanie atakujacego i czyszczenie atakujacego.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry