Ile utrzymie ludzi na OTs

GoD Xand

New User
Luty 3, 2010
Liczba reakcji
0
Witam mam takie pytanie posiadam karmia mapke przerabiana przezemnie ale niewiem ile ludzi utrzymie bez lag?w na OTs a mysle o ots na d?ug? mete potem sie zmieni sprzet ale narazie jest taki.

AMD Athlon(tm) xp 1800+ 1,50 GHz 1,25GB Ram

Mo?e mi ktos powiedziec z g?ry dzi?kuje

Odp: Ile utrzymie ludzi na OTs

Hmmm... Ja my?l? (bo dawno tu nie wchodzi?em) ?e to te? zale?y od neta. Im szybszy, tym lepiej, ale te? jeszcze problem ile ma mapka i ile Ci silnik j? wczytuje.

Mapka Ma 8 544 KB dopiero j? poprawiam wczytuje mi sie all bardzo ?adnie:) wiec ile tak bez lag?w? net 800KBs

ma?o ludzi bo nawet nie ma 1mb :/

Ja mam 2mb i bez lag?w utrzymuje mi 32 osoby :]
hmm.... mo?e utrzyma z 16 :p

Ja tak my?le :}

Prawda, te? zale?y czy b?dzie 24/7 bo komputer jak to komputer, im jest d?u?ej w??czony, tym bardziej si? muli... A lepiej by ci postawi? w takie godziny:

Poniedzia?ek - Pi?tek:
od 9-10 rano (zale?y o kt?rej idziesz do sql) do 21-22

Sobota - Niedziela:
Od 12 rano do 23 wieczorem, bo wiadomo ?e w weekend ludzie siedz? ca?? noc na kompie ;p

Reszta zale?y od Ciebie, spr?buj, w??cz OTS'a, niech kilkunastu graczy wbije i popytaj czy maj? wszyscy lagi. Bo te? mog? mie? oni, ale to przez ich neta.

Pozdro

mi si? wydaje ze utrzymiesz max 45 os?b bez lag?w zale?y te? od graczy czy b?d? crashowac czy nie :D i zale?y tez od mapy wielko?ci i bug?w w silniku pzdr :)
Jak chcesz pomoc w silniku pisz pod gg : 12437922

hmmm ja majac 2 gb Ram i neta 2mb uciagnelem bez lag?w 30 os?b na RLMAP
czyli 100MB to teraz policz ile mozesz dac rade ;] ;] czyli na necie 1mb i 1 gb ram na mapie 50Mb utrzymasz 30 os ;] a na 8 mb ? ^^

@tabaluga13 : co to za opis ;] czemu mnie pozdrawiasz ? xd

Back
Do góry