-Pozostałe Internet...

Status
Zamknięty.

Kyka

Active User
Grudzień 12, 2009
Liczba reakcji
4
Heyow!
Mam pewien problem, mianowicie:
Na umowie mam napisane internet 2MB/s, czyli powinienem mie? transfer ok 240kb/s, ale sci?ga mi tylko po 120kb/s. U?ywam FireFoxa. Mam router, i dziele internet na dwa komputery. Czy to mo?e by? wina tego? Czy mo?e obu komputer?w? A mo?e dostawcy?
Kyka.

Odp: Internet...

Z czego masz internet? Mo?liwe jest, ?e serwer, z kt?rego ?ci?gasz, ma zbyt ma?y upload.

Wsz?dzie si? tak dzieje, nawet na hotfile, kt?ry ma do 150kb/s mam 120...
Mieszkam w ma?ej miejscowo?ci, internet mam od ma?ej firmy GIGA.

No w?a?nie, DO 150kb/s, co oznacza, ?e r?wnie dobrze mo?esz mie? 10kb/s. Sprawd? na speedtest.net, czy wy?wietla ci 2Mb/s.

Mo?e by? i tak ?e 2 mb b?dziesz mia? od kt?rego miesi?ca np. Lutego, we? sprawd? na umowie... Ja mam z multimedia i dopiero od 1 lutego b?d? mia? 2 mb : /. Je?eli w umowie jest napisane ?e 2 mb s? od np. 2 stycznia, to skontaktuj si? z dostawc? internetu ; ).

internet to wielka jesdna sciema to co oni podaja i to co sie wyswietla to 2 rozne zeczy na kazdej umowie o dostarczenie masz odnosniczek predkosc do malym druczkiem i rownie dobrze moze ci chodzic 1kb/s ja tak mialem i to mnie zbulwersowalo :D ciesz sie ze masz taki a nie gorszy.

Napisa?e? ?e dzielisz internet routerem to si? dziwisz? zawsze idzie na p??..

Kolega ma racje prawdopodobnie po prostu podzieli?e? sobie przepustowo?? ??cza na 2 - to raz. Dwa - trzeba pami?ta?, ?e podawana przepustowo?? podawana w umowie jest ZAWY?ANA

Kolega ma racje prawdopodobnie po prostu podzieli?e? sobie przepustowo?? ??cza na 2 - to raz. Dwa - trzeba pami?ta?, ?e podawana przepustowo?? podawana w umowie jest ZAWY?ANA

Te? mam 2 mb i ci?gnie mi 240 kb/s ale podzieli?em na 2 pc wi?c ci?gnie mi 120 kb/s na jednym pcecie;p

zawsze 2 mb to b?dzie 240 kb/s wi?c nie jest zawy?ona ;p

Co wy gadacie? Ja mam router bezprzewodowy, a czasem do niego s? pod??czone: 2 komputery, iPod i konsola i w?wczas, je?li co? ?ci?gam np. na laptopie mam 240 kb/s, routery nie ograniczaj? przepustowo?ci!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry