Jak zmieni? obszar rozmawiania z NPC?

Status
Zamknięty.

Colusek

Active User
Marzec 21, 2010
Liczba reakcji
3
Witam, ot?? tytu? tego tematu jest niejasny ale nie wiedzia?em jak go uj?? prosto...

Nie umiem opisa? mojego pytania.... Wi?c podam przyk?ad...

Na moim OTSie ?eby NPC zareagowa? na 'hi' trzeba by? minimum 4 kratki od niego.

Ja bym chcia? to zmieni? na 3 kratki... Czyli ?eby NPC reagowa? na cokolwiek je?eli gracz jest 3 kratki od niego... Je?eli gracz odejdzie od NPC na 4 kratki, to NPC si? ?egna... =D

Jak to zmieni?? W kt?rym skrypcie?? ;D Da si? w og?le to zmieni???

EDIT (1) -- A czy mo?e kto? wie, ile dany NPC mo?e max sella? items?w?? W sensie ja mam np. Rashida i Djinna... Czy jak dam all itemy z DJinna do Rashida to czy wszystkie si? poka?? na trade? Ile mo?na da? max itemk?w npckowi...???

Odp: Jak zmieni? obszar rozmawiania z NPC?

Mo?liwe ?e si? da, ale to chyba trzeba by by?o pogrzeba? w skryptach/source silnika.

Znalaz?em takie co?;

Kod:
function getNpcDistanceToCreature(id)
	if(not id or id == [B][COLOR="Yellow"]0[/COLOR][/B]) then
		selfIdle()
		return nil
	end

Mo?e jak ustawi si? na == 1, czy co? to mo?e si? jako? zmieni ; )

Ostatnia edycja:

aaaa, to skoro tak m?wisz to nie b?d? si? w to bawi?.. Chodzi mi tylko o to ?e po prostu mam wiele miejsc na mapce gdzie NPC s? blisko siebie (nie chce mi si? tego zmienia? szczerze bo bym musia? ca?e budynki przerabia?) no i pisz?c do jednego, drugi te? odpowiada...

Ja a? tak g??boko nie chce zagl?da? XDD

Temat do zamkni?cia... NO CHYBA, ?E KTO? ZNA SZYBK? DROG? ?EBY TO ZROBI? NO TO PLIS HELP XDDD

EDIT:

@UP -- zaraz sprawdz?, a w jakim to pliku? ;dddd

@UP - - DOBRA ZNALAZ?EM TEN PLIK :D

EDIT (2)

W sumie to nie b?d? grzeba?... Wola?bym wiedzie? jak to si? na prawd? zmienia... Je?eli nikt nie wie to nie wa?ne... @UP dzi?ki za ch?ci :)

EDIT (3) -- KURDE, a czy mo?e kto? wie, ile dany NPC mo?e max sella? items?w?? W sensie ja mam np. Rashida i Djinna... Czy jak dam all itemy z DJinna do Rashida to czy wszystkie si? poka?? na trade? Ile mo?na da? max itemk?w npckowi...???

Ostatnia edycja:

Powinny si? pokaza? wszystkie. Tylko, ?e b?dzie d?uga lista, ale raczej si? poka??.

Colusek napisał:
EDIT (3) -- KURDE, a czy mo?e kto? wie, ile dany NPC mo?e max sella? items?w?? W sensie ja mam np. Rashida i Djinna... Czy jak dam all itemy z DJinna do Rashida to czy wszystkie si? poka?? na trade? Ile mo?na da? max itemk?w npckowi...???
Z tego co mi wiadomo nie ma ograniczenia, lista mo?e by? b. d?uga przecie? jest suwak do przesuwania :p

1)
Zale?y czy korzystasz ze starszego systemu NPC czy nowego opartego na klasach.

W przypadku tego pierwszego (przyk?ad masz w silniku w pliku example82.lua) wystarczy zmieni? warto?? ~~~~getdistance~~~~. W przypadku nowszego systemu ta zmienna b?dzie w plikach lib w systemie NPC

255 ograniczenie chyba na tfs

npchandler.lua
i talkradius

I kurwa czemu usuwacie moje posty zjeby pierdolone, co pomagam matkojebcy jebani!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry