• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Komputer.

Status
Zamknięty.

szymek24s

Active User
Październik 24, 2008
Liczba reakcji
9
Witam ile os?b uci?gnie sam komputer bez wliczania w to pr?dko?ci internetu? Oto parametry:

Procesor: Intel Pentium Dual Core 2x3,2Ghz
Ram: 4GB DDR3

Prosi?bym r?wnie? o podaniu jakichkolwiek informacji co do internetu i ud?wigu os?b, chodzi mi o np. 1mb= ile? tam os?b.

Odp: Komputer.

Wiesz to te? zale?y od wielko?ci mapy np. u mnie jest intel 2 duo 2,91 2x karta graficzna 1024 GeForce 8800 GTS, 3gb ram i internet 6mb postawi?em raz na test serwer xml pod 8.1 i weszlo bez lagow z 40 -50 osob, a mapa wa?y?a z jakie? 12-14mb, je?li o RL map? to ju? inna gadka rl mapy np. pod tibi? 8.6 dochodza do 120 mb i to tylko po?adny dedyk udzwignie, osobiscie nie polecam ci stawia? ots na kompie bo tylko go psujesz a ine potrzebnie, testy mo?esz robi? ale jak ju? dojdziesz do postawienia ots to zaopatrz si? w dedyka za 300zl.

Ostatnia edycja:

Hmm, 4gb - za???my, ?e du?a mapka (real np) wa?y ok. 100mb jak napisa? kolega wy?ej. To ju? na to p?jdzie sporo RAMu - ok 2gb. Gracze raczej szybko pozosta?ych dw?ch nie zajm?, ale przyda?aby si? jaka? rezerwa. Powiedzmy wi?c, ?e uci?gnie 100 graczy. Wi?cej pewnie te?, ale wol? liczy? pesymistycznie. ??cze - ja kiedy? jak si? bawi?em, hostowa?em otka, na kt?rym gra?o ok 15 os?b, na moim ??czu 1mb. I mieli lekkie lagi, ale to wynika?o z kiepskiego sprz?tu. Odradzam Ci stawianie na PC, nic poza tym nie b?dziesz m?g? robi?, a w ramach dobrej ch?odziarki musia?by? wstawi? PC do lod?wki.

Mowa tu o mapie ok. 30mb. Dzi?ki za odpowiedzi.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry