Koniec WypasOT!

Status
Zamknięty.

Xervin

Boxxy <3
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
76
Tak, prze pa?stwa!
Doczekali?my si? chwili, kiedy musimy po?egna? jeden z najbardziej znanych i swego czasu najlepszych polskich OTS'?w.

WypasOT zosta? stworzony przez jedn? z najbardziej ogarni?tych ludzi w ?wiecie OTS w Polsce - Elfa (z pomoc? Szweda), o ile mnie pami?? nie myli, w maju 2007 roku. Przez 2 lata by? oblegany przez nowych jak i starych graczy dzi?ki swojemu klimatowi RPG na ?wiatach Loara i Avlara. Niestety p??niej, przez nowy ?wiat 4FUN - Hiter? i powi?zan? z tym fal? idiot?w pragn?cych tylko wbi? 600lvl i wy?y? si? na 80 lvl'ach, bo w szkole ich bij?, Wypas zacz?? si? powoli sypa?. Ostatnim gwo?dziem do trumny okaza?o si? zainteresowanie (a raczej jego brak) Elfa tym, co dzieje si? na jego serwerze. Na forum jak i w grze rozpocz??a si? totalna samowolka, a ostatnio dosz?a do mnie wiadomo??, i? Elf przesta? op?aca? serwer i padnie on na dniach.

No c??, m?wi si? trudno, ale i szkoda troch? serwera, bo dawniej by? naprawd? dobrym OTS'em.

Jako ciekawostk? podam, ?e WypasOT by? pierwszym serwerem na ?wiecie, kt?ry korzysta? z silnika 8.4 (powiem wi?cej, z updatem przegoni? nawet RL tibi? KLIK).

To tylo. Nie oczekuj? komentarzy, chcia?em tylko zawiadomi?. Je?li kto? gra? na Wypasie za czas?w jego ?wietno?ci, ten wie, po co napisa?em ten temat. ; )

Pozdrawiam wszystkich wypasowicz?w, trzeba przerzuci? si? na inny OTS :D

Odp: Koniec WypasOT!

Ehh zarobil i niby konczy, potem zrobi cos nowego i tyle - takie moja zdanie

Szkoda... szkoda...
Jeden z lepszych ots?w jakie w og?le istnia?y, Elf odwali? kup? roboty.
W?tpi?, ?e postawi co? nowego, ka?dy w ko?cu doro?nie, a Tibia przestanie bawic.
Na nic... Znicz na drog? [*].

C?? by? mo?e to plotka, a by? mo?e naprawd? upadnie, bo co? ostatnio nikt prawie tam nie gra. Pami?tam za swoich czas?w, bodaj?e 2008 rok jak gra?o tam po 400 os?b na jednym servie (mo?e troch? przesadzi?em). Wtedy to by?o co?...
Jak ju? kto? napisa? Elf odwali? kawa? dobrej roboty, ale chyba wyr?s? z tibii, lub mu si? po prostu znudzi?a :/ Wypas pozostanie w mojej pami?ci jako zjeb** OTS, na kt?rym czu?em prawdziwy klimat RPG!

Pozdrawiam!

Elf jak to Elf, ma ju? dziewczyn?, ma robot?, chocia? jak wiadomo jest leniem. To dowiaduj?c si? od jego rl Wolfa, to zawsze by?o wiadomo, a to le? itp. No szkoda, Wypas upada, a kolejne jego serwery - Amberia? Yhmm, nie wiem. G??wnie Elf nic nie robi?, ale za to mo?na podzi?kowa? Reyowi za cierpliwo?? do tego serwa.

Pozwol? sobie zacytowa? ostatni news z serwera.
Witam,
Jak ju? zapewne wiecie Wypas na kt?rym teraz gramy, zupe?nie odbiega od tego co prezentowa? cho?by przed wakacjami. Niestety SMem za du?o zdzia?a? nie mog?, lecz staram si? z Elfem dogada?. Chodzi mi o to by przede wszystkim naprawi? wa?ne nie dzia?aj?ce elementy servera m.in. bany & namelocki. Jest kilka mo?liwo?ci, zaczynaj?c od tej by odkupi? cz??? servera nale??cego do Elfa i co si? z tym wi??e udost?pnienie do wa?nych rzeczy w kt?rych w razie problem?w Elf nie by? by potrzebny + inne dodatki. Lecz mam ?wiadomo?? tego ?e to bardzo ma?o prawdopodobne, wi?c jest druga mo?liwo?? taka ?eby Elf naprawi? najpowa?niejsze bugi na serverze m.in. wy?ej wymienione i aby zgodzi? si? udost?pni? mi wi?cej mo?liwych opcji kt?re s? potrzebne by cokolwiek zmieni?. Jak by to wypali?o Rey wyrazi? ch?? pomocy mi - i przede wszystkim Wam graczom. Jestem pewien ?e wraz z Reyem wr?ci?a by cz??? ekipy, poniewa? mogli by by? pewni ?e czas kt?ry po?wi?caj? dla Wypasa nie jest czasem zmarnowanym. Wraz z tym jak by Elfa o?wieci?o i dosz?o by do zmian to na start b?d? liczne konkursy w kt?rych b?dzie mo?na wygra? prawdziwe pieni?dze PLN, po 2 clean items (t?umaczy? dlaczego chyba nie musz?) a w niedalekiej przysz?o?ci b?dzie mo?na doczeka? si? update.

Co do buga z banami: ostrzegam ?e dop?ki nie zostan? one naprawione, b?d? surowo kara? winowajc?w pod postaci? zamykania tych osobnik?w w wi?zieniu.
Je?li chodzi o GM Wilku, oskar?enia wobec niego b?d? sprawdzone je?li si? potwierdz? zostanie odpowiednio ukarany.

Newsa mo?na komentowa?, lecz je?li b?d? si? znajdowa? g?upie, odbiegaj?ce od tematu, obra?aj?ce kogo? teksty - news zostanie zamkni?ty.

Pozdrawiamy,
WypasTeam
Wypas mia? zosta? przej?ty, ale chyba do tego jednak nie dosz?o z tego co wida?, te? gra?em, a czytaj?c ten temat my?la?em ?e serwer ju? offline, wiadomo jest ?e elf ju? nie op?aca serwera. W kt?rym? po?cie elf pisa? o tym ile zarobi? na serwerze, ale to ju? przesz?o??. Nie oszukujmy si? ten serwer zosta? wyparte przez masowe klony Rl Mapek przez co je tak nienawidz?, licz? tylko na to aby cipsoft wprowadzi? licencje na swoj? map?, w tedy tylko bym wysy?a? masowa adres takich serwer?w :curse:

Elf zarabia na silnikach wi?c nie chce ju? chyba mie? Wypasa, no c??, najlepszy ots na jakim gra?em, pami?tam jak Hitera powsta?a po po??czeniu tych dw?ch, expi? si? nie da?o, pe?no ludzi pk'owa?o, pe?no w dp sta?o ehhh

a czytaj?c ten temat my?la?em ?e serwer ju? offline(...)
Ja czytaj?c nazw? tematu my?la?em, ?e to jaki? 'rickroll'
Nie mia?em czasu na gr? na wypasie, ale czasami ?ledzi?em to, co si? tam dzia?o. Wysz?o jak wysz?o. By? to jeden z najd?u?ej stoj?cych ots?w. Szkoda, ?e 'to ju? koniec'. Kurcz?, ?yje w czasach, w kt?rych wszystko si? ko?czy - od world trade center przez harrego pottera a? po wypas ot ; >
No c??. Wypas upadnie, ale szykuje si? co? nowego.
Ethan na otlandzie napisał:
Teraz Ja wraz z innymi lud?mi pragniemy przepisa? pewne skrypty w TFS i postara? si? stworzy? SILNIK IDEALNY.
W?tpi?, ?e istnieje szansa udost?pnienia tego silnika, ale na pewno powstanie kilka nietykalnych z wewn?trz OTS'?w.
(...)
@Kernaut
Elf nie wyr?s? z tibii. Ma mas? pracy. Robi mo?e z 5-7 projekt?w. Wci?? nad czym? pracuje. Koniec tego ots'a to pocz?tek czego? nowego...
@Arts18
No patrz. Nic nie robi, a nazarabia? kup? kasy na elfbocie, neobocie, silnikach ots i samym wypasie

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry