Laptop dla gracza

Bogacki

User
Październik 2, 2016
Liczba reakcji
0
Witam.
Z racji tego, ?e planuje zakupi? nowy laptop tylko tym razem taki bardziej pod gry (najlepiej jaki? z MSI).
Jakie? propozycje jaki dok?adnie model? Kto? co? podpowie?

Odp: Laptop dla gracza

Przede wszystkim...
Bud?et?
Bez tego si? nie da ruszy?.
Chcesz oferty za 4 tys? A mo?e za 12?

Tak na wst?pie dodam od siebie, ?e sam mam asusa za nieco ponad czw?rk? i si? sprawdza ca?kiem nie?le. Nie grywam co prawda w AAA z tego roku - chocia? cz??? na ?rednio-wysokich by posz?a. Ale mocy ma wystarczaj?co ?eby sobie ogra? wi?kszo?? tytu??w.

Tak za 4 tysie mo?e troszk? wi?cej, je?li jest jaki? model kt?rego warto kupi?.
To ?mia?o mo?esz teraz podpowiedzie?

Tak zapytam z ciekawo?ci, je?dzisz gdzie? cz?sto czy co?? Z jakiego powodu laptop a nie komputer stacjonarny?

Ostatnio HP wypuscili ich wlasna marke komputerow gamingowych : Omen. Ponoc sa naprawde swietne. Troche zaluje ze sie pospieszylem z zakupem Lenovo y50-70 (straszny jest naprawde*) bo z przymenoscia byl kupil omena.

http://store.hp.com/us/en/mlp/Laptops/omen

* Lenovo sam w sobie jest fajny, wazy 1.5 kg, jest cienki i dobrze dziala, jedna, mysle ze najwazniejsza z funkcji laptopow jest po prostu zle zaprojektowana : chlodzenie. Gdy gralem w GTA V na najwyzszych ustawieniach graficznych gra chodzila swietnie bez scinek, lecz laptop sie zamienial w piec. Dochodzil az do 115 stopni. Po 2 tygodniach uzywania spalil mi sie pas graficzny. Poszedl na reklamacje, od tamtej pory nie gram w GTA ... To samo jest z kazda inna gra ktora ma dosc dopracowana grafike.

Te? tak mi si? wydaj? w?a?nie.
Dzi?ki za pomoc
Pozdrawiam!

Witam wszystkich, zosta?em zaproszony tutaj z mojej grupy na FB ;)

Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ/8GB/120+1000/Win10 GTX960
- wolny slot na dodatkow? ko?? RAM 1x8GB i mo?na j? wsadzi? bez utraty gwarancji.
Por?wnywa?e? ju? z Dellem? 2x pojemniejsza bateria, 2x 4GB GDDR5 zamiast 2GB, znacznie mocniejsze ch?odzenie no i Dell ma matryce IPS ?redniej klasy ale IPS ale to mo?ecie doczyta? w testach (FHD)

Lub kupi? z lepszym dyskiem dyskiem SSD - sklepy montuj? za darmo to tylko 2 ?rubki do odkr?cenia i przykr?cenia ;)
Dell Inspiron 7559 i7-6700HQ/8GB/1000/Win10 FHD GTX960

Crucial 275GB 2,5'' SATA SSD MX300 M.2 - TLC 3D
lub
Patriot 240GB M.2 SATA SSD 2280 - MLC

Tak na prawde to przede wszystkim nie zastanawiaj si?za d?ugo na co si?zdecydowa?, bo szkoda czasu na my?lenie. Co we?miesz to b?dziesz prawdopodobnie zadowolony, a r??nice s? tak na prawd? minimalne, je?li bierzesz tak podobne modele.
Ale poleca? bym bra? z SSD, bo niezale?nie od tego jaki masz sprz?t, sam ssd potrafi da? sporego boosta. Jak potrzebujesz miejsca na wi?cej danych ni? taki 240/500 SSD to te? nie problem dorzuci? jaki? hdd, albo nawet wzi?? przeno?ny dysk (ja tak zrobi?em, 750G po usb 3.0, a w lapku tylko ssd 240G).
960m si? sprawdza fajnie, o czym ju? wspomina?em.
A z takimi i7 te? nie b?dziesz mia? nigdzie problemu.
Tak?e w zasadzie dopasuj sobie tylko to jakie dyski potrzebujesz. I mo?esz bra? tak na prawd? cokolwiek - dell, msi, asus, lenovo (chocia? przy tym ostatnim poczytaj o konkretnych modelach, bo niekt?re s? trefne - temperatury skacz?, throtling, tego typu rzeczy). Dlaczego cokolwiek? Bo to jest praktycznie ten sam sprz?t i tak xD B?dziesz siedzia? i tydzie? my?la? co bra?. A Nawet jak ju? co? wymy?lisz, to b?dziesz mia? z tego zysk maksymalnie kilku %. A r?wnie dobrze mo?esz wybra? od razu i trafi? w te kilka % lepszy sprz?t. Albo gorszy. I tak nie zauwa?ysz r??nicy.
Btw. Mo?esz te? zwr?ci? uwag? na serwis producenta, bo we?miesz z?? mark? i jak co? si? zjebie to czekasz miesi?c a? wy?l? na drugi koniec europy i ode?l? z powrotem. A jak b?d? mieli opcje naprawy w pl to nie stracisz tyle czasu.

Tak na prawde to przede wszystkim nie zastanawiaj si?za d?ugo na co si?zdecydowa?, bo szkoda czasu na my?lenie. Co we?miesz to b?dziesz prawdopodobnie zadowolony, a r??nice s? tak na prawd? minimalne, je?li bierzesz tak podobne modele.
Ale poleca? bym bra? z SSD, bo niezale?nie od tego jaki masz sprz?t, sam ssd potrafi da? sporego boosta. Jak potrzebujesz miejsca na wi?cej danych ni? taki 240/500 SSD to te? nie problem dorzuci? jaki? hdd, albo nawet wzi?? przeno?ny dysk (ja tak zrobi?em, 750G po usb 3.0, a w lapku tylko ssd 240G).
960m si? sprawdza fajnie, o czym ju? wspomina?em.
A z takimi i7 te? nie b?dziesz mia? nigdzie problemu.
Tak?e w zasadzie dopasuj sobie tylko to jakie dyski potrzebujesz. I mo?esz bra? tak na prawd? cokolwiek - dell, msi, asus, lenovo (chocia? przy tym ostatnim poczytaj o konkretnych modelach, bo niekt?re s? trefne - temperatury skacz?, throtling, tego typu rzeczy). Dlaczego cokolwiek? Bo to jest praktycznie ten sam sprz?t i tak xD B?dziesz siedzia? i tydzie? my?la? co bra?. A Nawet jak ju? co? wymy?lisz, to b?dziesz mia? z tego zysk maksymalnie kilku %. A r?wnie dobrze mo?esz wybra? od razu i trafi? w te kilka % lepszy sprz?t. Albo gorszy. I tak nie zauwa?ysz r??nicy.
Btw. Mo?esz te? zwr?ci? uwag? na serwis producenta, bo we?miesz z?? mark? i jak co? si? zjebie to czekasz miesi?c a? wy?l? na drugi koniec europy i ode?l? z powrotem. A jak b?d? mieli opcje naprawy w pl to nie stracisz tyle czasu.

Dok?adnie masz racje, szkoda czasu na my?lenie, bo i tak ju? od tygodnia siedz? i tylko rozmy?lam na co si? w ko?cu zdecydowa? :)

[MENTION=439865]Alternator[/MENTION]
ASUS N551JW i5-4200H/8GB/240SSD/GTX960 + 750GB HDD Shiru USB 3.0
Kupowany blisko 2 lata temu.
Ale w sumie jakie to ma w?a?ciwie znaczenie w tym temacie? :P

Ostatnia edycja:

Od niespe?na 2 tygodni jestem posiadaczem tego lapka:

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-y700-17-i7-6700hq-8gb-512gb-ssd-gtx960m.bhtml

I powiem szczerze, ?e jestem zadowolony, co prawda p?ki co przeszed?em tylko Wie?ka 3 na wysokich (wi?c brak por?wnania do GTA V czy innych wymagaj?cych tytu??w) ale mog? powiedzie?, ?e ?adnego grzania si?, ?adnych freez?w tylko po kilku godzinach ci?g?ej gry laptop zaczyna? pracowa? g?o?niej.

Od niespe?na 2 tygodni jestem posiadaczem tego lapka:

Zejd? z wami kupi?e? laptopa z dyskiem SSD na z??czy SATA 2,5" mimo ?e laptop ma M.2 z obs?ug? dysk?w NVMe PCIE >2000MB/s :D Nie do?? ?e przep?aci?e? to teraz mozesz obudowa? tylko o kolejny dysk SSD.

Powiedz mi prosz? ?e nie zamontowali ci tylko dysku na ko?ciach TLC jakiego? z najta?szych :D ???

Zejd? z wami kupi?e? laptopa z dyskiem SSD na z??czy SATA 2,5" mimo ?e laptop ma M.2 z obs?ug? dysk?w NVMe PCIE >2000MB/s :D Nie do?? ?e przep?aci?e? to teraz mozesz obudowa? tylko o kolejny dysk SSD.

Powiedz mi prosz? ?e nie zamontowali ci tylko dysku na ko?ciach TLC jakiego? z najta?szych :D ???

Akurat ja poprosi?em o opcje 1 tb hdd

Oj, na tej planecie uwa?am ?e jeste? w stanie dobra? laptop jaki tylko chcesz, jest ich tyle, ?e ka?dy wyb?r b?dzie z?y, bo wszystkie s? konkurencyjne.

Tak czy siak pod gry polecam dobrego procka koniecznie i7 4c/8t min. 3,0ghz+ i ramu tak z 32GB powinno stykn??, oraz jak?? wyjeban? w kosmos kart?, najlepiej NVIDII pod procesor intela. Nie zadowolisz si? wybieraj?c jeden model, zawsze b?dzie konkurencyjny produkt, kt?ry nie b?dzie dawa? ci spa?, i b?dziesz m?wi?: "Dlaczego ja nie wzi??em tego obok."

Back
Do góry