Lataj?cy samolot z jednej zapa?ki!

Status
Zamknięty.

Woristin

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
85
Denerwuj? ci? lataj?ce po pokoju muchy? Ich bzykot sprawia, ?e nie mo?esz si? na niczym skoncetrowa?? Zr?b z nich samolot : )

Od razu napisz?, ?e sposobu nie testowa?em, gdy? nie bawi mnie torturowanie owad?w. Mog? tylko powiedzie?, ?e spos?b jest sprawdzony.

Ok, zaczynam.

To co b?dzie potrzebne:

• zapa?ka (lecz najlepiej kilka), b?d? patyczek po lodzie/inny kawa?ek drewna tego typu;
  • jaki? klej, kt?ry potrafi lepi? drewno;
  • ?yletka;
  • kilka much;

1. U?ywaj?c ?yletki, ostro?nie rozetnij zapa?k? na dwie cz??ci. Zostaw na ko?cu troch? siarki (fosforu? o.O), gdy? b?dzie to nos Twojego samolotu.

219w6th.jpg

2. Zbuduj szkielet swojego samolotu, ??cz?c poszczeg?lne cz??ci zapa?ek ze sob?. Skrzyd?o mo?esz zamontowa? wi?ksze - np. z patyczka po lodach.

2afmq14.jpg

3. Z?ap kilka much i umie?? je w s?oiku. Wstaw s?oik do zamra?arki na kilka sekund (albo d?u?ej, nie sprawdza?em). Po wyj?ciu s?oika, muchy b?d? wyzi?bione i nieruchome.

dxh0fn.jpg

4. Gdy jeszcze owady siedz? w zamra?arce, ty we? i na??? kilka kropelek kleju, na miejsca w kt?rych b?dziesz chcia? umie?ci? swoje silniki (zgadnij czym one b?d?).

6pc2af.jpg

5. Teraz wyjmij swoje "silniki" z zamra?arki i umie?? je na miejscach, kt?re pokry?e? klejem.

v3esro.jpg

6. Chuchnij ciep?ym powietrzem na muchy. Niewiarygodne! Muchy, kt?re jeszcze przed chwil? by?y zamro?one, nagle wracaj? do ?ycia!

21mgaab.jpg

7. Wystartuj samolot. Je?li wszystko zrobi?e? poprawnie - konstrukcja poleci : ) Usi?d? wygodniej i obserwuj muchy bawi?ce si? samolotem. Mi?ej zabawy!

10xvfbm.jpg

I jeszcze screen (tfu, zdj?cie...) gotowej konstrukcji:

20zse36.jpg

Zdj?cia znalaz?em w Internecie, tekst jest kopiowany, po lekkiej edycji.

Ostatnia edycja:
Heh jesli dzia?a to mog?obyby? zabawne xd

naprawde muchy podnioslyby cokolwiek xd?

jesli kiedys zrobie cos takiego to zedytuje posta xd

hahaha Ej no nie wiem z k?d to wytrzasne?e? ale to jest dobre :D
kurde pojade na wie? i wyprobuje na 100% ten pomys? ;)

Czego to ludzie nie wymy?l? ?eby muchy by?y przydatne (jako silnik), ale jednak nie b?d? si? w to bawi? bo po:
1. Mi si? nie chce
2. Nie b?d? terroryzowa? much

Kiedys pr?bowa?em, lecz nie wysz?o, ciezko z tymi muchami.Idzcie sobie do wedkarskiego i kupicie Dzikuny, zostawce na oko?o 5 dni w jakims pojemniku i p?zniej Wam sie zrobia muchy, wrzucacie je do lod?wki na 5min zeby "zastyg?y" i przyklejacie.Ciezko jest je w?asnie przylepic.

My?l? ze za ma?o tych much jak jest na obrazku przedstawione ze nie udzwign? tego samolociku.. chyaba ze jakie? bycze muchy albo poprostu wi?cej ich przyczepic tak z 6 zamiest 4

Hehe dobre to jest tylko ciekawe czy to dzia?a.
Tylko ?apa? muchy i budowa? samolot :D

lol. najlepiej z?apcie wr?bla albo go??bia na rynku w krakowie, wtedy napewno poleci. -_-' Podam was do Animal Planet. >.>

Ja to robi?em tylko z 4 muchami na jednym skrzydle, rzuci?em z okna w bloku (rzut z 6 pi?tra) i ...... lecia?o i dolecia?o na zalew oddalony od bloku o jakie? 500m a muchy x(

Fajne, chocia? wg. mnie zadu?o zachodu, a tylko chwila zabawy ; )

Czego si? nie robi dla frajdy ; ).

Widzia?em to ju? kiedy?, wydaje mi si?, ?e to mo?e lecie?, jednak tak czy inaczej, sam tego nie pr?bowa?em.

II tam...
Lepsze jest jak wytniecie kawa?ek (3x3) pu?apki na muchy (taka kartka z klejem) i przykleicie 4 muchy na rogach.
Wygl?da to fajnie jak 1 mucha pr?buje unie?? reszt?, a potem jak spadaj?, nast?pna robi to samo i kr?c? si? jak b?czek w powietrzu ;>

Odp: Lataj?cy samolot z jednej zapa?ki!

Nie wiedzia?em,?e na takie co? mo?e kto? wpa??.
Kiedy? z pewno?ci? to zrobi?,ale w moim domu nie ma much,
dlatego nie zrobi? =d.

Jaki patent... C?? jak Kuba Bogu jak B?g Kubie ;] zakupi? klej i spr?buj? wykona? co? takiego.
P.S Nie wiecie czy kropelka b?dzie dobra do tego? ;>

trzeba i?? po muchy do Czesia :p mi si? pomys? podoba ale brzydz? si? wszelkich owad?w i w ?yciu nie wzi?? bym tego czego? do r?ki nie m?wi?c o przymocowaniu do kleju. Nie r?bcie tego kropelk? bo wasze muchy poparz? sobie ?apki :) jak kto? zrobi to niech zrobi foto :D

Zamontuj im klimatyzacj? ; o /Woristin

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Musze sprobowac, lecz najpierw trzeba miec muchy, a u mnie z tym ciezko ;/

Spr?buj? zrobi?, ci??ko b?dzie ale ocena tego to Fantastico !! ^^
Woristin rox :P

To tylko m?czenie zwierz?t. Ju? lepiej pack? zabi? muche ni? zadawa? jej tortury. Nawet nie b?de tego pr?bowa?. Sory ale wg. mnie to ?a?osne.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry