Legalizacja

Legalizacja

• Tak

Votes: 0 0,0%
  • Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Total voters
    78
Status
Zamknięty.
Odp: Legalizacja

Moje zdanie jest podzielone, jednak jestem bardziej za.
Czemu tak?
1.Mo?na by wprowadzi? akcyz? co si? r?wna zatkaniu dziury bud?etowej w Pa?stwie.
2.W ko?cu by?oby mo?na legalnie zapali? a nie kry? si? po klatkach..
3.Nie tru?y by tak jak teraz. (nie wiadomo z czym mieszaj?)
4.Dost?pno?? ( a nie jak w moim przypadku biega? po 5km.)
Czemu nie ?
1. 12 latki by chodzi?y zjarane.

Kto? tam przytoczy? a propos Holandii i LSD.
Alcohol, tobacco among riskiest drugs - Health - Addictions - msnbc.com
LSD w tym?e rankingu robionym przez nie byle kogo zaj??o miejsce ni?sze ni? alkochol i fajurki moi drodzy. W grzybach sprzedawanych w Holandii kt?re mo?emy znale?? na ??kach, tak?e nie widz? nic z?ego. Upierdoli? si? kto? podzia?u na narkotyki twarde i mi?kkie. Zdajecie sobie spraw? ?e wielu ludzi udowodni?o ju? ?e rekreacyjne spo?ywanie kt?rego? z nich robi mniej z?ego w bebechach ni? alko/tyto?. Nie nak?aniam tu do rozpocz?cia brania/szukania substancji. Ale trze?wo na to patrz?c to lepiej ?eby "rekreacyjni" szukali uspokojenia w MJ czy innym mi?kkim cudzie ni? pompuj?c w siebie litry piwa popijaj?c w?dk?.
Za legalizacj? mi?kkich.

P.S. Sam pij? i pal?, nie uwa?am ?e to dobre czy z?e jednak wypowiadam si? og??em do przytoczonych tekst?w.

http://drbenkim.com/ten-most-dangerous-drugs.html

Tabela w?a?ciwa.

Ostatnia edycja:

jakos marych jeszcze nikogo nie zabi?a a w?da i szlugi tak Na ?wiecie od szlug?w ginie 5 milion?w rocznie ,
skutki pija?stwa w Polsce s? widoczne ,
alkohol zrywa film, puchnie w?troba,
spokojnego cz?owieka zmienia w agresora!
Trawa zwyczajnie ?agodzi obyczaje
zabija agresje spok?j ona daje.
Teraz weso?y ?miech wo?a o legalizacje i tyle na ten temat
SADZI?-PALI?-ZALEGALIZOWA?
______|_3GALIZ3 CANNABIS______
______________?_______________
.______________???____________
._____?__.______???_________?__
._____??_______?????_______??__
._____???______?????_______???_
._____????_____?????______????_
.______????____?????_____????__
.__?____????____???____????____?
..__??____????___???___????____??
.___????____???_???_???____????
.____??????___??_?_??___??????
.______???????_???_???????_____
____________??_?_??__________
__ ______?????_???_?????_____
__ ___????_____?? _____????__
__ __??________??_______??
__ ___________??
__ __________??
____________??
Jam jest nabita haszem butla twoja, kt?ra wywiod?a ci? zdomu zamu?y:P.....
1. Nie b?dziesz bra? ?rodk?w odurzaj?cych cudzego pochodzenia
2. Nie wymawiaj imienia dealera swego nadaremno
3. Pami?taj aby palenie zawsze skr?ci?
4 .Czcij zioma swego i zio?o jego
5. Zawsze butle nabijaj
6. Nie rozsypuj
7. Nie wpadnij
8. Zawsze wciskaj fa?szywe nazwisko dzielnicowemu swemu
9. Nie po??daj bucha bli?niego swego
10. Ani ?adnej lufy kt?ra jego jest
Japierdole,facepalm.

Za.Alkohol jest bardziej szkodliwy.

Drogi Help3R, tak?e jestem za legalizacj?, poniewa? to poprawia samopoczucie i zmywa z?e wspomnienia, czujesz si? wolny przez te kilka godzin co pomaga ci odpocz?? i pozosta? w dobrym humorze.
Je?eli kto? tutaj nie jest za legalizacja to po prostu nigdy nie pali? marihuany albo jak zapali? to klepa? ostrego mula, ja z swojego do?wiadczenia mam niez?y ubaw. :)

tyle z mojej strony

Masz racj?, to co kupujesz od dila to nie masz pewno?ci co w tym jest. Do fety dosypuj? pobitych jarzeni?wek, albo tynku ze ?cian. Czyta?em gdzie?, ?e mj te? w czym? mocz?, ?eby by?a mocniejsza wi?c nie dziwcie si?, ?e takie co? uzale?nia, albo wywo?uje odpa?y.
Tak jak pisa?em, prawo do posiadania kilku drzewek na w?asny u?ytek by wystarczy?o.
Jak dasz si? w huja zrobi? to oszukaj?,do bia?ego to jedynie co daj? to szk?o ?eby by?a mocniejsza ,sz?o tnie ci ?luz?wk? i feta lepiej wchodzi.
A po 2 oszukuj? na ilo?ci nigdy nie ma ca?ego grama.

Co do zielonego
Wi?kszo?? ludzi wo?a za legalizacj? ,wed?ug mnie po?owa tych ludzi jest taka nie kumata ?e ;
1.nie potrafi zdoby? zielonego ,a to graniczy z cudem bo nawet na g?upiej wiosce jest kto? kto ci za?atwi
2.da?o si? z?apa? policji a co za tym idzie wezwanie na odwyk .
3.wo?a bo inni wo?aj? i nie chce by? gorsza

Po co legalizowa? ,?eby jakie? czuby zjarane ?azi?y.
I niech nie pierdol? ?e nie uzale?nia,jarasz dzie? w dzie? i czujesz si? szcz??liwy ,gdy nie zajarasz jeste? jak kurwa nemo.
Chodzi? przyjebany jak nie zapalisz.
Je?eli macie znajomych lub sami palicie zobaczcie co si? dzieje po zej?ciu.
Zio?o nie jest dla wszystkich tak jak alkohol.

Zapalcie sobie sza?wie bosk?

Jak dla mnie to powinni 3-5 kwiatk?w do 2m i tylko na w?asny u?ytek.

Jak dasz si? w huja zrobi? to oszukaj?,do bia?ego to jedynie co daj? to szk?o ?eby by?a mocniejsza ,sz?o tnie ci ?luz?wk? i feta lepiej wchodzi.
A po 2 oszukuj? na ilo?ci nigdy nie ma ca?ego grama.
Co do zielonego
Wi?kszo?? ludzi wo?a za legalizacj? ,wed?ug mnie po?owa tych ludzi jest taka nie kumata ?e ;
1.nie potrafi zdoby? zielonego ,a to graniczy z cudem bo nawet na g?upiej wiosce jest kto? kto ci za?atwi
2.da?o si? z?apa? policji a co za tym idzie wezwanie na odwyk .
3.wo?a bo inni wo?aj? i nie chce by? gorsza
Po co legalizowa? ,?eby jakie? czuby zjarane ?azi?y.
I niech nie pierdol? ?e nie uzale?nia,jarasz dzie? w dzie? i czujesz si? szcz??liwy ,gdy nie zajarasz jeste? jak kurwa nemo.
Je?eli macie znajomych lub sami palicie zobaczcie co si? dzieje po zej?ciu.
Zio?o nie jest dla wszystkich tak jak alkohol.
Zapalcie sobie sza?wie bosk?
Nie m?w, ?e nigdy nie ma ca?ego grama bo je?li osoba kt?ra Ci to sprzedaje jest dajmy na to z Twojej rodziny i poprosisz ?adnie o to ?eby? dosta? z wagi to dostaniesz ca?ego gramika, no? problem je?li o to chodzi, przynajmniej w moim wypadku. Co do samej legalizacji to jak najbardziej, na w?asny u?ytek krzaczek albo dwa i by?oby zajebi?cie. Co do bia?ka, to ?cierwo. Przynajmniej wed?ug mnie.

W sumie jeszcze jedna rzecz dotycz?ca og?lnie zielska. Denerwuj? mnie osoby kt?re maj? wiedz? z ksi??ek, pierdol? najwi?cej na temat marihuany, a niekt?re osoby kt?re rzekomo tyle na ten temat wiedz? nigdy jej nie pali?y. Dlatego dla takich os?b szczery ?rodkowy palec i pro?ba, aby dalej szprycowa?y si? w?d?, piwskiem i innym ?cierwem, a by?y przeciw legalizacji. Peace and love; ).

Ostatnia edycja:

Jakka, o to chodzi, po co komu jaki? zapierdolony diler? Sam kupi?em z dodatkiem piasku, wi?c pomy?l logicznie :).

ie o to ?eby? dosta? z wagi to dostaniesz ca?ego gramika, no? problem je?li o to chodzi, przynajmniej w moim wypadku. Co do samej legalizacji to jak najbardziej, na w?asny u?ytek krzaczek albo dwa i by?oby zajebi?cie. ).
W Krakowie jest zwyczaj u dil?w jak mo?na to okre?li? ,?e nigdy ci nie dadz? ca?egograma.No chyba ?e kupisz ju? towar za pare st?w to czyste bez szk?a i innych g?wien.
Dobra legalizacja, teraz za zio?o 20 z? ,po legalizacji 23% vat czyli ju? ok 5z? dro?sza, dalej dojd? inne koszty.A ?e to jest chore pa?stwo za?o?? ?e cena ros?a by jak paliwo.

Jakka, o to chodzi, po co komu jaki? zapierdolony diler? Sam kupi?em z dodatkiem piasku, wi?c pomy?l logicznie :).
Bia?e a? takie z??te by?o?

Ostatnia edycja:

W Krakowie jest zwyczaj u dil?w jak mo?na to okre?li? ,?e nigdy ci nie dadz? ca?egograma.No chyba ?e kupisz ju? towar za pare st?w to czyste bez szk?a i innych g?wien.
Dobra legalizacja, teraz za zio?o 20 z? ,po legalizacji 23% vat czyli ju? ok 5z? dro?sza, dalej dojd? inne koszty.A ?e to jest chore pa?stwo za?o?? ?e cena ros?a by jak paliwo.
Bia?e a? takie z??te by?o?
Ja nawet nie chcia?bym ?adnego przeznaczonego miejsca do tego ?ebym m?g? spokojnie spali? blanta. Zezwolenie na posiadanie paru krzak?w w pe?ni by mnie uradowa?o. Gdziekolwiek bym nie jara?, wsz?dzie b?dzie zajebi?cie! : D

Ja tam jestem za :x. Czasami, trzeba po ?wi?towa?... Chociaz, jezeli mysle o tych dzieciakach, co chca byc najlepsi, i by jarali 3x wiadra pokolei, to ... sami zrozumcie... Og?lnie, moim zdaniem zio?o, powinno by? na swoj? odpowiedzialno??.. I zeby kazdy co uprawia? mia? 18+ ;]. Czyli, ?eby kazdy bral na swoja wine, bo nie chce potem zeby jakies dziecko 13 - 14 letnie, latalo / rzyga?o w autobusie etc. ;)
To jest moje zdanie :p.
btw. Po legalizacji, dam g?owe uci?c ze zamiast ja pali? dla przyjemno?ci , to idioci beda ja pali?, kto wiecej sciagnie blant?w, odbije lufek itp. ;//.
Legalizacja, oczywiscie xd.

Ja tam jestem za :x. Czasami, trzeba po ?wi?towa?... Chociaz, jezeli mysle o tych dzieciakach, co chca byc najlepsi, i by jarali 3x wiadra pokolei, to ... sami zrozumcie... Og?lnie, moim zdaniem zio?o, powinno by? na swoj? odpowiedzialno??.. I zeby kazdy co uprawia? mia? 18+ ;]. Czyli, ?eby kazdy bral na swoja wine, bo nie chce potem zeby jakies dziecko 13 - 14 letnie, latalo / rzyga?o w autobusie etc. ;)
To jest moje zdanie :p.
btw. Po legalizacji, dam g?owe uci?c ze zamiast ja pali? dla przyjemno?ci , to idioci beda ja pali?, kto wiecej sciagnie blant?w, odbije lufek itp. ;//.
Legalizacja, oczywiscie xd.
Pos?uchaj, teraz browar, pij? dzieciak maj?cy 12 lat, tak samo b?dzie z zielskiem. Ju? teraz niejednokrotnie s? przypadki gdzie dzieciaki maj?ce 12-13 pal? od jakiego? czasu dlatego te? ka?dy zdaje sobie spraw?, ?e w chuj ma?olat?w zacz??oby pali? traw? jakby j? zalegalizowano, to raczej nieuniknione.

@Jakka
Tutaj jest taka zasada, ?e przy dilu sztuki si? nie otwiera. Raz dostajesz lepsz?, raz gorsz?.

THC NIE UZALE?NIA. To ty nie pierdol, bo jako? od pocz?tku wakacji jara?em dzie? w dzie?, a teraz przesta?em i nie czuj? r??nicy.

@Zombie
Zezwolenie na posiadanie paru krzak?w w pe?ni by mnie uradowa?o.
Raczej kilkunastu, bo kilka to za ma?o.

@Ikuk
Chociaz, jezeli mysle o tych dzieciakach, co chca byc najlepsi, i by jarali 3x wiadra pokolei, to ... sami zrozumcie...
3 wiadra to rozgrzewka przed paleniem.

I zeby kazdy co uprawia? mia? 18+ ;].
Dlaczego? ; o Zauwa?, ?e niekiedy m?odsi maj? wi?cej wiedzy na temat uprawy ni? starsi.

Co do uzale?nienia to Cynna ma racj?, samo THC nie uzale?nia jedynie Ty sam mo?esz sobie "wm?wi?", ?e jeste? uzale?niony i w?a?ciwie to mo?e tak by?. Og?lnie to nie ma co pierdoli?, od wszystkiego si? mo?na uzale?ni?, od jednego bardziej od drugiego mniej, b?dziesz mia? siln? wol? to przestaniesz kiedy b?dziesz chcia? i tyle. Fajki jara?em ponad p??torej roku, chcia?em przesta?, przesta?em.

Pierdolenie o uzale?nieniach, uzale?ni? si? mo?na od wszystkiego papieros?w, masturbacji, komputera itd. itd.

Je?li du?o baka to zr?biesz sobie psyche jak ?.p. m?j znajomy i si? uzale?nisz z innymi rzeczami podobnie. Trzeba umie? si? obchodzi? z wszystkim. Legalizacji nie b?dzie i nie ma co si? ?udzi?, chyba ?e rz?d ca?kowicie si? zmieni. W co w?tpie. Temat w r??nych miejscach wa?kowany. Taka ciekawostka gdyby Tusk siedzia? na do?ku za sensi to by nie m?g? pe?ni? funkcji pa?stwowych, a baka? bo si? chwali?.

FOKUS, GUTEK - S? DNI :)

Ostatnia edycja:

Zreszt? apeluj? do wszystkich. Zamiast pieprzy? o uzale?nieniach i innych bzdetach nale?y obsypywa? poczty e-mail albo nawet wysy?a? listy do premier?w zawieraj?c na papierze jawn? pro?b? o zalegalizowaniu ro?linki, zapewniam, ?e je?li rz?d dostanie w chuj takich wiadomo?ci poczyni szybciej kroki i mo?e ju? nied?ugo legalnie b?dzie mo?na kopci? konopie, bez ?adnego przypa?u. Pomy?lcie sami jak by?oby zajebi?cie wbi? si?, wybra? sobie jaki? zajefajny gatunek zi??ka, przypali? i chodzi? zjarany na legalu, huhu : D. Do dzie?a! Przypominam jeszcze, ?e te? mo?na zbiera? podpisy. Poza tym proponuj? wszystkim wbi? na wolnekonopie.pl i poczyta?, du?o informacji mo?na z tego ?r?d?a wynie??, polecam.

zapewniam, ?e je?li rz?d dostanie w chuj takich wiadomo?ci poczyni szybciej kroki i mo?e ju? nied?ugo legalnie b?dzie mo?na kopci? konopie, bez ?adnego przypa?u. Pomy?lcie sami jak by?oby zajebi?cie wbi? si?, wybra? sobie jaki? zajefajny gatunek zi??ka, przypali? i chodzi? zjarany na legalu, huhu : D.

Tak, aby zbi? kapita? wyborczy ?pun?w, obiecaj? Wam legalizacj?, a potem chuj wbij? ;d

Co do drugiej cz??ci wypowiedzi. S? og?lnie przyj?te normy i ja na przyk?ad nie chcia?bym widzie? tysi?ca nastolatk?w z g?ow? w chmurach. Pomy?l sobie, chcia?by? ogl?da? dw?ch facet?w wal?cych si? na ulicy? Bo ja nie. Tak samo, po chuj Ci legalizacja, skoro i tak wiesz gdzie to zakupi?. Kup sobie i pal w domu ile chcesz, a nie chcesz si? popisa? tym w?r?d ludzi na ulicy "patrzcie jaki jestem zajebisty, jaram zio?o".

Odradzam bawienia si? w wszelkiego rodzaju ?wi?stwa, teraz to jest fajne, ale za jaki? czas to Wam wyjdzie, spokojnie, wspomnicie moje s?owa ^^.
Nie jest zakazane bez powodu i tyle.

help3r czemu urlop? ;x
ps; nie nie jestem za legalizacja. palenie zabija ;<
dopalacze byly zalegalizowane i rozjebalo m?zg 70% os?b kt?rzy to zjarali ;x

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry