Konfiguracja Polaczenia Localhost

Status
Zamknięty.

Michalwiertara

Active User
Październik 20, 2012
Liczba reakcji
1
Witam, Mam taki problem ze gdy chce wbic na localhost , localhost/phpmyadmin albo 127.0.0.1 to wywala mi blad polaczenia "Pr?ba po??czenia programu Opera z hostem localhost zosta?a odrzucona. Witryna jest niedost?pna lub masz nieprawid?owo skonfigurowany dost?p do sieci." Probowalem wbic przez folder, mozille, google chrome, opere i windows explorer...

Jezeli zly dzial to sory

Odp: Localhost

Odpali?e? Apache i MySQL w XAMPP'ie?

Spr?buj zmieni? port, w tym przypadku: w??cz control panel, tam gdzie masz "Apache" kliknij na "Config" i wybierz "Apache (httpd.conf)".
Odszukaj wers
PHP:
Listen 80
i zamie? go na
PHP:
Listen 81
Zapisz plik. W??cz przegl?dark? i wpisz http://localhost:81.
Daj zna? czy dzia?a.

Moze jestem debilem ale nie mam w xamppie (Jezeli o to chodzi) takiego czegos.. (xampp 1.6.6a)

To lecimy r?cznie. Wejd? do folderu Xampp/Apache/Conf - tam b?dzie plik "httpd.conf". Otw?rz go i wykonaj czynno??, kt?r? opisa?em powy?ej.

Czy oby na pewno w??czy?e? Apache? Wejd? do katalogu XAMPP'a i w??cz aplikacje "xampp-control.exe" (b?d? co? podobnie brzmi?cego). W panelu naciskasz "start".
Je?eli dziwnym trafem nie masz takiego pliku to w??cz "apache_start.bat" i wtedy spr?buj wej?? na locala, na porcie 81 (na 81, poniewa? przed chwil? zmieni?e? port).

Teraz mam "Database error - can't connect to MySQL database. Possible reasons:
1. MySQL server is not running on host.
2. MySQL user, password, database or host isn't configured in: C:/Users/X******/Desktop/tr*******/config.lua .
3. MySQL user, password, database or host is wrong."

Tak my?la?em, ?e nie w??czy?e?. Pr?cz Apache musisz w??czy? jeszcze MySQL. ?eby pozby? si? b??d?w, kt?re wyskakuj? wy?ej to pr?cz w??czenia MySQL musisz prawid?owo skonfigurowa? plik "config.lua" (poda? adres MySQL, nazw? u?ytkownika, has?o). Je?eli chcesz to mog? Ci to zrobi? zdalnie. Mo?esz zainstalowa? program "TeamViewer" i wys?a? mi ID oraz has?o na PW. Wtedy po??cz? si? z Twoim komputerem i zrobi? to za Ciebie. Chyba, ?e sam sobie z tym poradzisz.

Pozdrawiam.

Ehh, w xamppie mam mysql zawsze wlaczone jak i apache a to kawalek linijki z cofig.lua "
sqlType = "mysql"
sqlHost = "localhost"
sqlPort = 3306
sqlUser = "root"
sqlPass = "******"

Nie pisz g?upot, ?e zawsze masz w??czone Apache i MySQL, skoro wyskakuj? b??dy m?wi?ce o tym, ?e us?uga jest wy??czona.

Kod:
Skoro nie mo?esz odpali? przez panel to odpal "mysql_start.bat" (znajduje si? w katalogu g??wnym XAMPP'a).

Pssst... skoro Apache ju? dzia?a to w pliku "httpd.conf" ustaw ponownie:
PHP:
Listen 80

Pozdrawiam.

odpalilem i teraz mam "Strona niedost?pna

Pr?ba po??czenia programu Opera z hostem localhost zosta?a odrzucona. Witryna jest niedost?pna lub masz nieprawid?owo skonfigurowany dost?p do sieci." A MySql mam odpalone w xamppie bo mi automatycznie startuje razem z starem xamppa

nie zmienilem na 80 czy mam to w takiej sytuacji zrobic?

Dobra. My?l?, ?e b?dzie ?atwiej problem nam rozwi?za?, gdy b?dziemy pracowa? na tej samej wersji XAMPP'a. Tutaj chc? Ci co? napisa?, lecz patrz?, ?e wersja na kt?rej Ty pracujesz jest ubo?sza w opcje.

Odinstaluj XAMPP'a i zainstaluj t? wersj?.

Ostatnia edycja:

Zresetowalem komputer i jak wlaczylem xamppa mam "Error: Apache service not started [-1]" , "Error: MySql service not started [-1]"

Gdy zainstaluje inna wersje xamppa potem bede pisal temat o acc makerze... bo na innych mi nie dziala

Co powiesz na TeamViewera? Nie martw si?, nic Ci na komputerze nie zrobi?. B?d? si? tylko zajmowa? XAMPP'em. W ka?dej chwili b?dziesz m?g? wy??czy? komputer.
TeamViewer. Je?eli si? na my?lisz to pode?lij mi ID oraz has?o na PW.

Pozdrawiam.

Zrobilem to z skypem zeby nie uzywal portow 80 i jakiegos tam i teraz na localhost mam
Database error - can't connect to MySQL database. Possible reasons:
2. MySQL user, password, database or host isn't configured in: C:/Users/X*****l/Desktop/tr******/config.lua .
3. MySQL user, password, database or host is wrong.

Ma ktos jakis pomysl?;/

Te b??dy wyskakuj? Ci, poniewa? nie masz w??czonej us?ugi MySQL.

Co? Ci blokuje port 3306.
CTRL+ALT+DELETE - WIDOK - WYBIERZ KOLUMNY - ZAZNACZ "PID"
START - URUCHOM - WPISZ:
Kod:
netstat -ano
Szukaj aplikacji pracuj?cych na porcie 3306. B?dzie to wygl?da?o mniej wi?cej tak:
Kod:
<ip>:3306, np. 127.0.0.1:3306

Je?eli znajdziesz taki wers to po drugiej stronie masz jego PID. W tym momencie w??cz menad?er zada?, odszukaj proces (por?wnuj?c PID), wy??cz go i zobacz czy mo?esz odpali? MySQL.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry