Masz problem? Napisz!

• Thread starter Thread starter AOTG
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Odp: Masz problem? Napisz!

Mam pytanie czy warto zakupywa? sta?e ip ? bo teraz mam zmienne i nie jestem szcz??liwy bo nie moge zrobi? ots nawet przez no-ip a hamachi mnie nie kr?ci je?eli z?y dzia? widomo co robi?
prosze da? wady i zalety

Mam pytanie czy warto zakupywa? sta?e ip ? bo teraz mam zmienne i nie jestem szcz??liwy bo nie moge zrobi? ots nawet przez no-ip a hamachi mnie nie kr?ci je?eli z?y dzia? widomo co robi?
prosze da? wady i zalety
Czy op?aca si?, trudne pytanie. Zale?y od Ciebie, ale sugeruj? Ci najpierw zrobi? porz?dny ots, a potem zakupi? sta?e ip, tyle ode mnie - pozdro.

Witam wszystkich forumowicz?w. Zamierzam we wrze?niu zakupi? serwer... I tutaj pojawia si? problem. Serwery dedykowane na ovh.pl, s? co prawda nie takie drogie, jednak?e op?ata instalacyjna wynosi a? 243 z?, co mnie bardzo zniech?ca. Zosta?em zmuszony szuka? innej oferty i pewna rzecz mnie przyci?gn??a, by?y to serwery VPS.
Serwer wirtualny VPS (ang. Virtual Private Server) jest rodzajem hostingu dzia?aj?cym na zasadzie udost?pnienia fragmentu serwera dedykowanego. Dzi?ki nowoczesnym technologiom wirtualizacyjnym ka?da taka cz??? ma sw?j w?asny i odizolowany od innych system operacyjny, w?asne pliki i biblioteki, ka?da mo?e by? niezale?nie restartowana lub przeinstalowywana.
U?ytkownik us?ugi VPS otrzymuje wi?c zaawansowane mo?liwo?ci, kt?re od serwera dedykowanego odr??nia g??wnie mniejsza ilo?? zasob?w procesora, pami?ci RAM i przestrzeni dyskowej do wykorzystania. Nie ma przeszk?d, ?eby instalowa? dowolne oprogramowanie lub zmienia? wszelkie parametry, od j?dra systemu po konfiguracj? PHP czy MySQL. Serwer VPS daje konfiguracyjn? niezale?no?? od us?ugodawcy oraz innych u?ytkownik?w.
Znalaz?em tak? ofert?, czy wystarczy ona do utrzymania serwera z ~50 osobami online? Co s?dzicie o tych serwerach?
* Procesor: 2,8 Ghz
* Pami?? RAM (gwarantowana): 2048 MB
* Pami?? RAM (maksymalna): 3072 MB
* Dysk twardy: 250GB
* Transfer: 1000 Gb
* Adres IP: 1 szt.
* Niski ping: IP do test?w 91.203.221.1
* Dost?p do konta root (ssh)
* System opercyjny - Linux

Ostatnia edycja:

10. Wyci?ganie, podmiana i wstawianie nowych grafik. Og?lna praca z klientem.
Jak jakim programem zmieni? obrazek startowy clienta i grafike itemkow 8.54 ot i sk?d go wezm? ?
vapus.net nie dziala mi :P nie wczytuje obrazka a wymiary sa dobre itd
Pixel Art - Tibia.net.pl

@roman44
Spokojnie.

Chcia?bym stworzy? pierwszy raz otsa ale nie wiem jak ...Jak zrobi? ots sql?
Konfiguracja - Tibia.net.pl

@up

A ile maksymalnie os?b uci?gnie ten serwer bez lag?w?

@edit

Procesor jednak nie 3,4 , lecz 2.8 Ghz

Ostatnia edycja:

Hmmn nie znam si? zbytnio na tym, musia?by? zapyta? si? w temacie, kt?ry do tego s?u?y.
My?l?, ?e procesor a? tak bardzo nie obni?y ilo?ci, ?rednio mo?e setka b?dzie.

Je?li wszystkie pliki s? skompilowane w jeden jak to jest w przypadku Wypasa to ich nie wyci?gne.

szukam source do tfs 0.2.6 i nie moge znale?? :(

Witam, ot?? od razu przejd? do rzeczy, dzi? wystartowa? m?j OTS i od samego startu nie moge upora? si? z bugiem, a mianowicie tylko jedn? osob? mo?na PK'owa? mimo ?e wszyscy osi?gneli wymagany do tego poziom. O co chodzi?

Witam! Mianowicie po wystartowaniu silnika wszystko ladnie cacy ale wyskakuje mi b?ad windowsa To cos z C:\DOCUME~1\House\USTAWI~1\Temp\8b4a_appcompat.txt Wie kto? mo?e o co chodzi?
beztytuufcpe.png

PROSZE O POMOC

Nie wiem jak zrobi? zeby po godzinie wywalalo ludzi z train monkkow ;/

Status
Zamknięty.
Back
Do góry