• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Mega Evo edit by Help3R & Ichtio.

Status
Zamknięty.
Odp: Mega Evo edit by Help3R & Ichtio.

No dobra. Mapa Fajna I Wgl. Ale ja bym chcia? darmowy link ,a nie za 9z?. Sorryy. : /

Help3er jeste? wielki!
Wida? po ss ?e si? narobili?cie,zaraz go przetestuje a mam takie pytanie jakie jest pasy na goda bo nie umiem sobie goda ustawi?+nie wiem gdzie zwi?kszy? exp?
Kto Pomo?e?

a mam takie pytanie jakie jest pasy na goda bo nie umiem sobie goda ustawi?+nie wiem gdzie zwi?kszy? exp?
Kto Pomo?e?

Pas?w na goda chyba nie ma a exp zwi?kszasz tutaj:

Data/XML/Stages:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<stages>
<world id="0" multiplier="1">
<stage minlevel="1" maxlevel="100" multiplier="250"/>
<stage minlevel="101" maxlevel="300" multiplier="100"/>
<stage minlevel="301" maxlevel="500" multiplier="50"/>
<stage minlevel="501" maxlevel="800" multiplier="35"/>
<stage minlevel="801" multiplier="15"/>
</world>
</stages>

Kolor:Level od jakiego do jakiego ma by? dany
Kolor:Exp jaki ma by? na dany lvl

Pozdrawiam.

jak dodac m level z itemu na postac? bo pisze,ze magic level +5 ,a nic nie dodaje...

Wejdz w data/movements/movements HML i je?li np jest to helmet to dodaj dwie linijki przy helmetach:

Kod:
	[B]<movevent type="Equip" itemid="[COLOR="#FF0000"]ITEMS ID PRZEDMIOTU[/COLOR]" slot="[COLOR="#FF0000"]RODZAJ EKWIPUNKU NP.[/COLOR] head" event="function" value="onEquipItem">
	<movevent type="DeEquip" itemid="[COLOR="#FF0000"]ITEMS ID PRZEDMIOTU[/COLOR]" slot="[COLOR="#FF0000"]RODZAJ EKWIPUNKU NP.[/COLOR] head" event="function" value="onDeEquipItem"/>[/B]

Tak powinno wygl?da? :

Kod:
	[B]<movevent type="Equip" itemid="2323" slot="head" event="function" value="onEquipItem">
	<movevent type="DeEquip" itemid="2323" slot="head" event="function" value="onDeEquipItem"/>[/B]

Pozdrawiam.

Odp: Mega Evo edit by Help3R &amp; Ichtio.

Odp: Mega Evo edit by Help3R &amp; Ichtio.

Witam,

Jestem w trakcje testowania tego silnika, niestety napotka?em dziwny b??d. OTS stoi na Debianie 6.0 (VPS), uda?o mi si? uruchomi? serwer niestety podczas logowania dochodzi do crashu klienta Tibi :(. Mam Win7 64 bitowy oraz klienta Tibi 8.54 ip zmieniam outland ip changerem. Error wygl?da tak:

http://img18.imageshack.us/img18/1289/eror1z.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/3561/eror2.jpg

Prosz? o pomoc. Nie mam poj?cia co robi? ;/ Tempel position zmieni?em w config oraz w bazie danych ale nie to chyba jest powodem...

---Aktualizacja---

Nie wiem jak edytowa? posty...

Silnik kompilowa?em sam ze ?r?de? zawartych w tym temacie tfs 0.3.6pl1. Je?li ma kto? Tibi? w tej wersji to mo?e przetestowa? czy uda mu si? wbi? ip 185.5.98.186. Serwer jest ca?y czas online. Pozdrawiam.

Hmm.. antiwirus wy??czony, ?ci?gam paczke a tam nie ma pliku .exe do w??czenia otsa ;o

Mam ma?y problem z kontem admina. Ani ACC Maker, ani serwer nie uznaje moich pass?w. Nie mog? zalogowa? si? na konto admina. Nawet ?wie?o po stworzeniu, kiedy w ACC Makerze loguje si? na nie automatyczne, klikaj?c chocia?by 'Register Account' i wpisuj?c te same passy, kt?re poda?em przed chwil? tworz?c to konto, wy?wietla mi, ?e nieprawid?owe. Nic to. Stworzy?em nowe, zwyk?e konto. W bazie danych nada?em mu page_access 3 (czyli powinien mie? GoD'a), ale po zalogowaniu na serwer nadal jest to zwyk?e konto. M?g?by kto? co? poradzi??

Z g?ry dzi?ki.

Mam ma?y problem z kontem admina. Ani ACC Maker, ani serwer nie uznaje moich pass?w. Nie mog? zalogowa? si? na konto admina. Nawet ?wie?o po stworzeniu, kiedy w ACC Makerze loguje si? na nie automatyczne, klikaj?c chocia?by 'Register Account' i wpisuj?c te same passy, kt?re poda?em przed chwil? tworz?c to konto, wy?wietla mi, ?e nieprawid?owe. Nic to. Stworzy?em nowe, zwyk?e konto. W bazie danych nada?em mu page_access 3 (czyli powinien mie? GoD'a), ale po zalogowaniu na serwer nadal jest to zwyk?e konto. M?g?by kto? co? poradzi??

Z g?ry dzi?ki.

Ci??ko Ci? zrozumie? :confused: "page_access 3"? Pierwsze s?ysz? by mie? tego goda in game. Co? Ci si? chyba pomyli?o z group id.

Z g?ry dzi?ki.

Mo?e masz z?e kodowanie ustawione w accku.
Co do God'a to zmieniasz postaci group_id na 6 w bazie danych tabela players.

Kod:
[10/08/2013 11:17:05] [Error - Items::loadFromOtb] Another (client) version of items.otb is required.

[10/08/2013 11:17:05] > ERROR: Unable to load items (OTB)!
To jak? Pomo?e kto? ? ^^

Pisz? ?e masz z?e items.otb..

To rozumiem, nie r?b ze mnie idioty.
Chodzi mi tylko o to, ?e nie wiem jak sobie z tym poradzi?.
Pr?bowa?em ju? z r??nymi items.otb (850, 85, 860, 862) i ?adne z nich nie dzia?a.
Ci?gle wyskakuje ten sam g?upi b??d.

To rozumiem, nie r?b ze mnie idioty.
Chodzi mi tylko o to, ?e nie wiem jak sobie z tym poradzi?.
Pr?bowa?em ju? z r??nymi items.otb (850, 85, 860, 862) i ?adne z nich nie dzia?a.
Ci?gle wyskakuje ten sam g?upi b??d.

A sk?d mia?em wiedzie? ?e nie jeste? idiot?? nic tam nie napisa?e? ?e sprawdza?e? z innych silnik?w - wi?c nie miej pretensji do mnie..
Zmieni silnik najlepiej na TFS'a 0.4 to w ten czas wszystko b?dzie dzia?a?.

zawsze mo?esz przekompilowa? tfs'a aby nie sprawdza? wersji items.otbm, znacznie lepsze rozwi?zanie :)

zawsze mo?esz przekompilowa? tfs'a aby nie sprawdza? wersji items.otbm, znacznie lepsze rozwi?zanie :)
Lepsze ? ?atwiej pobra? gotowego 0.4 ni? kompilowa? 0.3.6 co do tego jest du?o gorszy poniewa? nie zrobisz tam RL War Systemu..

Ktos poda reupload plx?

na chomikuj masz...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry