Moderatorzy

Status
Zamknięty.
Odp: Moderatorzy

Wola?bym odpowied? jakiego? administratora czy osoby upowa?nionej do takich rzeczy ni? pajaca roku 2010.

Oj ju? si? tak nie d?saj

Widz?, ?e idziemy powoli w absolutyzm - "Pan ka?e s?uga musi."

Osobi?cie uwa?am, ?e jest to z?y pomys?. Skoro 10-15 os?b nie mog?o ogarn?? swoich dzia??w to nie mo?emy oczekiwa? sprawnej pracy od 9 os?b.
Jednak widz? te? zmiany jakie to wprowadzi:
- Nie b?dzie si? tak zwraca?o uwagi na regulamin: "Po co czyta? temat skoro mog? od tak go akceptowa? - musz? zrobi? swoj? robot? sprawnie"
- Za oko?o 1-2 miesi?ce zmienicie wszystko jak by?o i powiecie, ?e wprowadzacie "Kolejne innowacje"
- B?dziemy d?u?ej czeka? na wszystkie nagrody, konkursy, og?oszenia, nowo?ci - bo ka?dy b?dzie zaj?ty "prac?"

Jak ju? pisali inni, nawet nie zapytali?cie co u?ytkownicy my?l? o zmianach, dokonali?cie ich od tak - zapomnieli?cie, ?e mimo, i? stanowicie kadr? to jednak bez u?ytkownik?w jeste?cie tylko garstk? ludzi przed monitorami. Uwa?acie, ?e wszystko co robicie przyniesie zmiany "w przysz?o?ci za miesi?c mo?e 2" i b?dzie mo?na oceni? czy wysz?o to dobrze czy ?le - nie zapomnijcie, ?e "za miesi?c mo?e 2" to b?dzie tak troszeczk? po terminie na zmiany i wywracanie wszystkiego 2-gi raz.

Ostatnia edycja:

Nie mia?em okazji, si? wypowiedzie? na ten temat.

Najbardziej dziwi mnie jedno, ?e ?aden z czerwonych nie chc? przybli?y? nam tej zmiany. Czemu mia?oby to s?u?y?, po co to zosta?o zrobione. Przeczyta?em ca?y w?tek, nigdzie nie dosta?em ?adnej odpowiedzi na swoje pytania. Co lepsze, widzia?em kilka post?w Kurtisa, co wg. mnie wygl?da jakby gra? na "czas". Je?eli wprowadzacie zmiany, powinni?cie dopisa? do tego jaki? opis lub wprowadzenie. Nie interesuje mnie to narazie, ?e was jest mniej - poczekamy, zobaczymy jak d?ugo b?dzie trzeba czeka? na akceptacje temat?w / rozdanie punkt?w reputacji (pierwszy miesi?c, pewnie b?dzie wszystko sz?o sprawnie, a drugi ju? b?d? mieli w ****) Robicie nag?e zmiany, a nie mo?ecie nawet odpowiedzie? na kilka pyta? dot. tej zmiany. Zastan?wcie si? co robicie, bo narazie to tylko odstraszacie do siebie ludzi i owijacie wszystko w bawe?ne. Wasze zmiany s? dla mnie ?mieszne, zmienicie co? na jaki? okres czasu i p??niej wszystko wraca do poprzedniego stanu. Nie lepiej pierw zrobi? jak?? obserwacje czego u?ytkownicy potrzebuj?, zrobi? ankiety ( w?a?nie, gdzie s? jakie? ankiety?! ), i jak wprowadza? to co? na sta?e a nie na pr?b?? Dzi?kuje, to tyle co mia?em tutaj do napisania - mam tylko nadziej?, ?e uzyskam jak?? odpowied?.

To wygl?da jak owijanie g?wna w z?oty papierek. Zamiast wybra? porz?dnych pracowitych ludzi na mod?w to robicie jakie? niepotrzebne cyrki.

To wygl?da jak owijanie g?wna w z?oty papierek. Zamiast wybra? porz?dnych pracowitych ludzi na mod?w to robicie jakie? niepotrzebne cyrki.

Nie ma si? o co martwi?, bo gorszych ludzi od Ciebie nie b?dzie. Anyway jednak jakie? wyja?nienie przyda?yby si? ze strony administrator?w.

Prosi?bym r?wnie? Ciebie Kurtis (jako g??wnego pomys?odawc?) o opisanie w szerszy spos?b ca?ej tej zmiany, bo wydaje mi si?, ?e u?ytkownicy do ko?ca jej nie rozumiej?. Mo?e nie b?d? tak negatywnie nastawieni jak przedstawimy im jak wygl?da ta ca?a sytuacja z naszej strony.

Drogi Kurtisie, je?li ju? pro?by u?ytkownik?w i CM do Ciebie nie trafiaj?, przyda?oby si? chocia?by, w ramach elementarnych zasad wsp??pracy w kadrze odpowiedzie? na pro?b? Pico.

Anyway jednak jakie? wyja?nienie przyda?yby si? ze strony administrator?w.

W?tpi? aby kto? szybko odpowiedzia? Ci na pytania. Widzisz teraz wszyscy s? tak zaj?ci prac? ;(...
Tsa, A teraz powa?nie - Nie odpowiedz? Ci wprost, czym kierowali si? wprowadzaj?c owe zamieszanie.
Lepiej b?dzie dla nich jak przez brak zainteresowania sprawa ucichnie no mo?e ewentualnie kto? odpowie Tobie tekstem w stylu:

"Wprowadzamy nowe, lepsze zmiany na forum"
"To post?py/rozw?j"
"Zobaczymy jak to si? sprawdzi"

Jak powiedzia? Marcin
Owijanie g?wna w z?oty papierek [...]
Pierwsze co przychodzi mi na my?l patrz?c na dzia?ania Kurtisa jak i innych to Maksymilian Robespierre z tym, ?e zabi?a go rewolucja kt?r? sam rozpocz??. Oczywi?cie wiemy, ?e to nikt chyba nie zginie, ale w pewnym stopniu sami kopi? pod sob? do?ki.

Czyta?em kilka minut te 5 stron i powiem szczerze, ?e po co w og?le istnieje te forum? Fakt, faktem zaskoczy?o mnie to : Aktualnie na forum jest 418 u?ytkownik?w online. 102 zalogowanych oraz 316 go?ci. A? 102 zalogowanych, a na forum taka stypa, ?e ja pierdole.. Po co robi? jakie? g?wniane zmiany, skoro one nic nie zmieni?? Co one komu dadz?? Wy powinni?cie robi? zmiany dla nas, a nie dla siebie, bo jak na razie to dbacie tylko o siebie, zmieniaj?c nazwy i kolory rang, ?eby pasowa?o wam to do sweeta?nego awatara w profilu :hah:. Jak zaczniecie co? robi? dla u?ytkownik?w, to niech kto? mnie zawo?a na to forum, zdejm? spodnie i zaczn? ta?czy? Breakdanc'a w gumowcach, bo na to co si? teraz dzieje to patrze? nie mog?.

PS.

Punkty reputacji: 666

KURTIS PRECZ SZATANIE !

Ostatnia edycja:

Ja za? nie rozumiem, dlaczego was to tak bardzo boli. Kto? wam zada? b?l t? zmian??
Chyba nie...
Boli was to, ?e nie ma ju? os?b w zielonym ubraniu. S? w czarnym i ???tym i czerwonym. I w czym problem? ?e nie ma ju? moderator?w? Przecie? to tylko nazwa, a ich funkcje pe?ni teraz zgrany 9 osobowy zesp??. To nie jest ju? forum, gdzie w ci?gu dnia przesiaduje 500 os?b online. Nie s? to ju? czasy, ?e ka?dy ma co? do powiedzenia na forum. Bez w?tpienia ruch na forum zmala?. Zatem, je?eli administratorzy uznali, ?e przy obecnym ruchu wystarczy 9 os?b, aby ogarn?? to forum to w czym widzicie tutaj problem? Raporty s? tak samo sprawdzane, jak wtedy gdy by?y moderatorzy tematyczni.

I tutaj, czego na prawd? nie mog? zrozumie?. Robicie afer? o co?, co nie do ko?ca was dotyczy. Bo tak czy siak, forum nadal b?dzie ogarni?te. Moderatorzy to tylko ranga, maj?ca na celu poinformowania, i? dana osoba jest w kadrze. Zatem je?eli teraz mamy Team, to tym bardziej wiadomo o co chodzi. Mamy te? Ekspert?w, kt?rzy jak sama nazwa wskazuje, specjalizuj? si? w czym? i mog? w danej dziedzinie pomaga? (jak Matt).
Zmiana nazw wi?c jest adekwatna do przydzielonych do danej rangi zada?. Zatem pytam, czy jest sens pisanie jaki? hejt?w na t? zmian?, je?eli nawet nie pozwalacie jej wej?? w ?ycie?

Ja za? nie rozumiem, dlaczego was to tak bardzo boli. Kto? wam zada? b?l t? zmian??

W sumie jak odejdziecie wszyscy pr?cz Pica (i Eturla < 3) to te? nikt nam t? zmian? b?lu nie zada. Wi?c... Troch? z dupy wyj??e? to przemy?lenie =d

Zatem, je?eli administratorzy uznali, ?e przy obecnym ruchu wystarczy 9 os?b, aby ogarn?? to forum to w czym widzicie tutaj problem?

Bo my chcemy moderator?w, a nie jakich? ?miesznych expert?w :crying:

Robicie afer? o co?, co nie do ko?ca was dotyczy.

Rejestruj?c si? na forum stali?my si? cz??ci? jego spo?eczno?ci, wi?c wszystkie zmiany jak najbardziej dotycz? nas, u?ytkownik?w (wszystkich, r?wnie? Was, bo mimo posiadanych przez Was uprawnie? nadal jeste?cie u?ytkownikami forum).

Zatem je?eli teraz mamy Team, to tym bardziej wiadomo o co chodzi. Mamy te? Ekspert?w, kt?rzy jak sama nazwa wskazuje, specjalizuj? si? w czym? i mog? w danej dziedzinie pomaga? (jak Matt).

W sumie ?mieszne, bo z Twojej wiadomo?ci wynika, ?e od tej zmiany Wy macie za zadanie moderowa?, a experci pomaga?. A bawi mnie to dlatego, ?e jeszcze jak by?em w kadrze to sporo razy powtarza?em, ?e tak w?a?nie powinno by?, a wszyscy mnie zlewali = D

iSanto, to Ty pewnej rzeczy nie rozumiesz lub starasz si? jej nie zrozumie?. Gdy wprowadza si? jak?? zmian?, robi si? to w konkretnym celu. Nikt tutaj nie okre?li? jeszcze tego celu i o to ca?y sp?r. Nawet Pico poprosi? Kurtisa, by ten dok?adniej wyt?umaczy? czemu nowy system ma s?u?y?. Widzisz tu takie wyja?nienie? Nie, a pro?ba o to by?a ju? blisko 2 tygodnie temu. Je?li kto? nie jest w stanie pokaza? jasnych stron swojego pomys?u i celu w jakim go wprowadza, to oznacza to, ?e sam nie jest do niego przekonany lub ma wybitnie w dupie odbiorc?w. Z kt?r? wersj? mamy do czynienia w tym wypadku - odpowied? pozostawiam Tobie. Jak sam sugerujesz zmieni?y si? jedynie nazwy (teraz niby ka?dy wie, ?e team to team, a expert to expert). Super, powiedz mi tylko co z tego wynika w praktyce, bo zdanie typu:

Bo tak czy siak, forum nadal b?dzie ogarni?te.

,wygl?da do?? ?miesznie, nie s?dzisz? Je?li m?wisz (a ?ci?lej piszesz), ?e zmiana nie do ko?ca dotyczy u?ytkownik?w, to co masz konkretnie na my?li? Nie mo?e "nie do ko?ca dotyczy?". To jak - dotyczy, czy nie dotyczy? Przecie? moderatorzy to osoby porz?dkuj?ce Forum na kt?rym pisz? ww. u?ytkownicy, wi?c chyba jednak dotyczy, nie s?dzisz?
Na koniec co? czego z kolei ja nie mog? zrozumie?. A mianowicie:

Zatem pytam, czy jest sens pisanie jaki? hejt?w na t? zmian?, je?eli nawet nie pozwalacie jej wej?? w ?ycie?

Primo - jakich hejt?w? Utar?o si?, ?e jakakolwiek krytyka dzia?alno?ci kadry to hejt. Sk?d Ty to wzi??e?? Przecie? to jest normalna opinia, tyle ?e nieprzychylna. Jakie? dziwne poj?cia stosujesz.
Secundo - jak "nie pozwalamy"? Przecie? to nie od u?ytkownik?w zale?y czy wejdzie ona w ?ycie, czy nie. Gdyby zale?a?o od nich - masz racj?, nie by?oby o niej prawdopodobnie mowy, ale przecie? demokracji na Forum nie ma, wi?c u?ytkownicy nie mog? "nie pozwoli? jej wej?? w ?ycie". Ona ju? wesz?a, tylko co wnios?a?

Ju? dw?ch pan?w odnios?o si? do przemy?lanej odpowiedzi iSanto, wi?c ja powtarza? po nich nie b?d?, jednak, jak wida? z podzi?kowa?, zgadzam si? z nimi. Mnie dr?czy jedna rzecz, a mianowicie:

To nie jest ju? forum, gdzie w ci?gu dnia przesiaduje 500 os?b online. Nie s? to ju? czasy, ?e ka?dy ma co? do powiedzenia na forum. Bez w?tpienia ruch na forum zmala?.

Wi?c skoro forum maleje to trzeba si? dopasowa? do malej?cego forum i robi? ?mieszne i niepotrzebne zmiany zamiast sprowadzania wi?kszej ilo?ci u?ytkownik?w? Nie wiem czy wiecie, ale przez t? zmian? kolejne osoby opu?ci?y to forum. Inteligencja lvl expert.

iSanto, mo?e pierw zastanowi?by? si? co znaczy s?owo "hejt"? Bo moim zdaniem to znaczy, oczernia? "co?", "kogo?" nie popieraj?c tych s??w niczym tzw "argumentami". Nie ma tutaj hejt?w, tutaj ka?dy chc? zrozumie? po co ta zmiana zasz?a, i dlaczego tak ci??ko wam napisa? te 2-3 zdania przez 2 tygodnie i to wyja?ni?? Ca?a ta sprawa jest dla mnie ?mieszna, z tego powodu ?e tutaj robi si? jak kiedy? tzn. rok temu - ni?sze grupy z kadry, broni? swojego pana. Je?eli chcemy pozna? dlaczego ta zmiana zasz?a, powiniene? grzecznie napisa? do administratora jako cz?onek za?ogi, ?e takie co? istnieje skoro jeste? w za?odze, a nie piszesz jak to u?ytkownicy bardzo narzekaj?. Przeczytaj dok?adnie temat, i o co dok?adnie chodzi. Btw. Aramiszon ju? to napisa? ocb.

ISanto:
1. Skoro zmiany te nas nie dotycz? to po (za przeproszeniem) choler? informujecie nas o nich i staracie si? wyt?umaczy? nam jak one wp?yn? na nasze "?ycie na forum" - podchodzi mi tu troszk? hipokryzj?.

2. Cz??? Kadry - mimo, ?e sama ustanowi?a nowy prz?dek - nie jest ?wiadoma o co tutaj chodzi i nikt nie kwapi si? aby to wyt?umaczy?.

3.
To nie jest ju? forum, gdzie w ci?gu dnia przesiaduje 500 os?b online. Nie s? to ju? czasy, ?e ka?dy ma co? do powiedzenia na forum. Bez w?tpienia ruch na forum zmala?.

Ruch zmala? wi?c zr?bmy kolejn? innowacj? kt?ra jeszcze bardziej pogorszy stosunek u?ytkownik?w do fora jak i jego funkcjonowanie :D FUCK LOGIC.

4.
Zatem je?eli teraz mamy Team, to tym bardziej wiadomo o co chodzi. Mamy te? Ekspert?w, kt?rzy jak sama nazwa wskazuje, specjalizuj? si? w czym? i mog? w danej dziedzinie pomaga? (jak Matt).
Masz racj? przecie? to logiczne ?e kadr? dzieli si? na Team (Zesp??) i Ekspert?w kt?rzy s? w Team'ie (zespole) i jednocze?nie do niego nie przynale??.

5. Co do "Hejtu"-Ty chyba jeszcze m?j drogi w ?yciu "Hejtu" nie widzia?e?.

To co my tu prowadzimy to czysta forma krytyki kt?rej (zgodnie z prawem) mo?emy u?ywa? do woli - o ile nie uw?acza waszej godno?ci. No chyba, ?e zaczniemy stosowa? prawo jak w Rosji - powiedz z?e s?owo : DO ?AGR?W!, WI?ZIENIA, NA PAL...
My?l?, i? takiej metody tu nie zobaczymy.... Chocia? skoro i tak demokracji ju? nie ma to nic mnie nie zdziwi.

Pozwol? sobie ponownie przytoczy? liczby i suche fakty z ostatniego tygodnia. Przez ostatnie 7 dni temat?w do akceptacji o godzinie 22:30 by?o... 0, gdzie liczba ta w tych godzinach oscylowa?a przewa?nie w granicach 5+. Od 7 dni nie by?o ani jednej uzasadnionej skargi na moderatora... Od 7 dni nikt z kadry nie popisa? si? wybitnie g?upim postem. Dzi?ki.

Ty dalej nie rozumiesz, ?e to nie by? problem w randze tylko ludziach, kt?rzy na niej urz?dowali?

Ale ludzie dalej s? Ci sami? Wywalili?my tylko nierob?w.

Ale to mo?na by?o zrobi? bez usuwania rang : P

Widz? kurtis, ?e znalaz?e? czas by napisa? dwa posty, nie m?g?by? odpowiedzie? w nich na nasze pytania?... Bo prowadzisz dyskusje jakby? by? na jakim? komunikatorze typu GG.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry