Moje prace - rysunki

Status
Zamknięty.

Matee

Active User
Październik 30, 2008
Liczba reakcji
12
Nie wiem czy to nadaje sie do tego dzia?u ;pp

S? to rysunki wykonane przezemnie o tematyce Dragon Ball ktore robi?em podczas skillowania :D

1.jpg

2.jpg

DSC00344.jpg

NowyObraz-mapabitowa.jpg

@EDIT
Znalaz?em moj? najci??sz? prace... Robi?em j? 3 dni za 20 z? ^^ (dla dowodu ze nie u?ywa?em kalki dam orygina?)
dsc00001hx2.jpg

smok2_big.jpg

Ostatnia edycja:
Odp: Moje prace - rysunki

?adne !
Masz talent. Jestem na TAK :D

Kalka ?? No nie wiem czy oceniac Ciebie czy kogo? innego .

#edit
Oceniam na 10 . I pytanie - Czy chodzisz na jakie? zaj?cia plastyczne lub inne takie ? I czy by? m?g? narysowac jak?? fajn? postac z anime ?

Ostatnia edycja:

masz chopie talent je?li to na prawd? twoje prace, mo?esz nawet rozwija? si? w tym kierunku dalej (je?li ju? nie rozwijasz)

Prac? oceniam na 10/10

No ch?opie masz talent ... a rysunki za zawaliste !!!
gdyby tu ocenia?o si? posty itp .. da? bym ci zato 1000 p

Nie u?ywam kalki ani nie podk?adam gotowca pod kartk?, co prawda w??czam fotk? z tym co mam rysowa? na kompie ale to jest max. Mi nie chodzi o to aby zrobi? super projekt tylko aby mie? z tego przyjemno??.

PS: Nie mam talentu - to ?e ?adnie przenios? co? na kartk? nie znaczy ?e pi?knie rysuje ;p

EDIT:
W ostateczno?ci mog? na wasze ?yczenie wrzuci? fotki tego co przenosi?em na kartk?.

Ostatnia edycja:

wrzu? fotk? ale takie ciekawe te rysunki :)

zar?biste te rysunki naprawd?. Tylko a? szkoda m?wi? ?e jest to kalka :) no ale pocieniowa? itd. musia?e? ty co te? jest znakomicie zrobione. Masz mo?e skaner? Przyda?y by mi si? te obrazki w formie .jpg lub .bmp bo chcia?bym je ?adnie wyko?czy? w photoshopie. Je?li znajd? te rysunki w necie to masz ch?opie przewalone :D 10/10

@UP

To nie kalka... Mam te fotki na kompie

prosz? bardzo
blog.jpg

2.jpg

Wida? r??nice go?ym okiem... mi??nie nie s? tak zbudowane jak na oryginale a do tego nie jest tak wypi?ty do przodu... Ale i tak na pewno wiele os?b to nie przekona... trudno

PS:
@UP: Je?eli dla ciebie dowodem u?ycia kalki jest 1 etap powstania 2 rysunku to ma?e zprostowanie - wiele os?b najpierw robi lekko zarysy aby u?y? gumki bez potrzeby szorowania po kartce... Zreszt? kalka jest niebieskawa czy tam fioletowa - nie wiem czy jest czarna ;pp A co do skanera - musz? znale?? sterowniki - jak znajd? to wrzuc? tu wersje lepsza i jeszcze kilka dodam bo mam 7 fajnie zrobionych rysunk?w ;D

Ostatnia edycja:

Kalka ?? No nie wiem czy oceniac Ciebie czy kogo? innego .
#edit
Oceniam na 10 . I pytanie - Czy chodzisz na jakie? zaj?cia plastyczne lub inne takie ? I czy by? m?g? narysowac jak?? fajn? postac z anime ?

Tak jestem w stanie co? takiego zrobi? nawet ju? tak robi?em 2 rysunki mam prosto z odcink?w dragon balla a co do szko?y plastycznej - nie - nie chodz?, nie chodzi?em i nie mam takiej ch?ci ;p

@EDIT:
Przepraszam za double post

@EDIT2:
Co prawda przenoszenie z ekranu na kartk? obrazu wychodzi mi ca?kiem zno?nie oraz cieniowanie go wed?ug mojego punktu odniesienia ?wiat?a wi?c postaram si? co? nowego wam przedstawi?. Czasy czarno bia?e min??y wi?c jak wiele os?b ju? si? domy?li :D kolorki:

Na start postaram sie powt?rzy? ten znakomity wyczyn:
DragonBallZ-GohanSS2.jpg

Jak sko?cz? w miar? zno?nie to dam edita :D

Ostatnia edycja:

wszystko oceniam na 999999999/10
Zar?biste obrazki
Masz talent ch?opie xD
Ja tak bym nie zrobi? w ?yciu xD
Czasami tylko sobie cos na bazgrole ale duzo czasu to bierze wiec nie ko?cz? :(

Norma :> Ja na rysunek po?wi?cam 3-4 a nawet czasem 5 godzin :P

@UP: Je?eli dla ciebie dowodem u?ycia kalki jest 1 etap powstania 2 rysunku to ma?e zprostowanie - wiele os?b najpierw robi lekko zarysy aby u?y? gumki bez potrzeby szorowania po kartce... Zreszt? kalka jest niebieskawa czy tam fioletowa - nie wiem czy jest czarna ;pp A co do skanera - musz? znale?? sterowniki - jak znajd? to wrzuc? tu wersje lepsza i jeszcze kilka dodam bo mam 7 fajnie zrobionych rysunk?w ;D
A kalka techniczna ;>? Niebiesk? u?ywa si? przecie? tylko do dokument?w...

Za bardzo starasz si? stworzy? jednolity ?wiat?ocie?... Rysunek odr?czny charakteryzuje si? tym, ?e wida? kresk?, u Ciebie ona jest ca?kowicie zamazana. Brakuje waloru, cieniowanie jest za?... lekko md?e. Brakuje w nim czego?. Wida? to zw?aszcza na smoku.

Mnie jako? kompletnie nie przekonuj? rysunki anime (czy co to jest).

Og?lnie nie jest ?le, mo?esz spr?bowa? kiedy? narysowa? co? innego.

Noo niepowiem koles masz talent do rysowania , (ja takiego niemam , a szkoda bo chcialbym tak ?adnie rysowac np demce jak ty dragon dall [albo co to tam jest xD] ) ja oceniam cie na 10/10 :p i GZ dla ciebie

A kalka techniczna ;>? Niebiesk? u?ywa si? przecie? tylko do dokument?w...
Za bardzo starasz si? stworzy? jednolity ?wiat?ocie?... Rysunek odr?czny charakteryzuje si? tym, ?e wida? kresk?, u Ciebie ona jest ca?kowicie zamazana. Brakuje waloru, cieniowanie jest za?... lekko md?e. Brakuje w nim czego?. Wida? to zw?aszcza na smoku.
Mnie jako? kompletnie nie przekonuj? rysunki anime (czy co to jest).
Og?lnie nie jest ?le, mo?esz spr?bowa? kiedy? narysowa? co? innego.

Co racja to racja przesadzam z tym cieniowaniem ale nie potrafi? pozostawi? czystego (bia?ego) miejsca na kartce dlatego teraz staram sie robi? prace kolorowe :P a nie szkice wi?c jak co? mi wyjdzie warte uwagi to dodam odrazu

PS: Dzi?ki za komentarz w?a?nie tego mi brakowa?o :> opini

Chlopie masz wielki talent tez tak bym chcial:)

Talent moim zdaniem to zdolno?? tworzenia czego? z niczego, a skoro ja musz? mie? wz?r wed?ug kt?rego pod??am to mam raczej zadatki na artyst?, kt?rego celem jest udoskonali? ten talent. Podziwiam ludzi kt?rzy siedz? przed kartk?, i pewnymi ruchami o??wka tworz? posta? czego ja nie potrafi? zrobi? :>

Wielu na tym forum potrafi zdzia?a? cuda z o??wkiem i kartk? i nie mam zamiaru si? do nich por?wnywa?, chcia?em tylko stworzy? album swoich rysunk?w poniewa? "kszta?tuj?" wyobra?nie i udoskonalam swoj? technik? wi?c chcia?em przedstawi? etap poprawy moich zdolno?ci.

:D

PS:
Ale si? spisa?em <ohohooo>

Talent moim zdaniem to zdolno?? tworzenia czego? z niczego, a skoro ja musz? mie? wz?r wed?ug kt?rego pod??am to mam raczej zadatki na artyst?, kt?rego celem jest udoskonali? ten talent. Podziwiam ludzi kt?rzy siedz? przed kartk?, i pewnymi ruchami o??wka tworz? posta? czego ja nie potrafi? zrobi? :>
Wielu na tym forum potrafi zdzia?a? cuda z o??wkiem i kartk? i nie mam zamiaru si? do nich por?wnywa?, chcia?em tylko stworzy? album swoich rysunk?w poniewa? "kszta?tuj?" wyobra?nie i udoskonalam swoj? technik? wi?c chcia?em przedstawi? etap poprawy moich zdolno?ci.
Posta? jest jednak o wiele trudniejsza. Przerysowywuj?c widzisz proporcje, widzisz, jak ten kto? jest zbudowany. Rysuj?c "ot tak" musisz samemu to wszystko zauwa?y? - jak wygl?daj? skr?ty perspektywiczne, kt?ra cz??? cia?a jest widoczna, kt?ra nie. Bardzo ?atwo jest pope?ni? b??d, kt?ry psuje ca?y rysunek. Jednak takie treningi s? najlepsze, najszybciej w ten spos?b si? mo?na nauczy?. I tu nie chodzi o talent - tu chodzi tylko i wy??cznie o prac? w?o?on? w doskonalenie swego rysunku, swej kreski.

Wracaj?c do tematu kreski: naprawd?, nie ma si? czego ba?. To ona w?a?nie tworzy walor, nadaje faktur?, kt?rej, jak zapewne wiesz, w Twoich rysunkach brakuje. Bez niej Tw?j obrazek stanie si? jednolity - w?osy b?d? wygl?da?y tak samo jak twarz, tak samo jak we?niany sweter... Odpowiednia, wypracowana kreska nadaje charakter rysunkowi, daje mu to "co?". Oto ma?y przyk?ad znaleziony w internecie:

doberman_hercules_pencil_drawing_big.jpg

doberman_hercules_pencil_drawing.jpg

Ca?y obrazek zosta? stworzony z ogromnej ilo?ci kresek... Efekt... Oce? sam.

@2down
Jestem dziewczyn?!!

Ostatnia edycja:

Id? do nast?pnej edycji "Mam talent". A tak na serio; na prawd? masz talent w tworzeniu prac technicznych, skrobaniem o??wkiem po kartce papieru, ale ?wietnie to wygl?da. Co tu du?o m?wi?- rysuj dalej, a w przysz?o?ci mo?e poczynisz w tym kierunku..

Status
Zamknięty.
Back
Do góry