-Tibia 10.41 Mystera.pl - Evo - Start 11 lipca 2014!

Status
Zamknięty.
Odp: Mystera World - evo +custom jakiego jeszcze nie by?o!

Odpalimy jak b?dzie zrobione chocia? 80 % z tego co mamy. Ja za? na t? chwil? obecn? mam od groma roboty przed matur?, a po maturze wracam do swoich zaj??. Co wy na to, ?eby?my zrobili kolejnego testa jako? z okazji dnia dziecka, albo jako? w po?owie czerwca?

Czerwiec nie za bardzo mi pasuje bo b?d? nieco zaj?ty. Mo?e i nie mamy wszystkiego co planowane ale to akurat da si? ogarn?? ju? po starcie serwera. W zapowiedzi wypisa?em tylko to, co mamy ju? ogarni?te, wi?c nie musicie si? martwi?.
Poza tym dodawanie kolejnych nowo?ci co jaki? czas pozwoli graczom na lepsze ogarni?cie co jest na serwerze, ni? samo wypisanie wszystkiego w zapowiedzi.
Lipiec b?dzie najlepszy bo ani ty ani ja nie b?dziemy mieli ju? nic na g?owie.

@Asimov
Pe?na lista w linku z poprzedniego posta.

W zasadzie do ogarni?tego startu trzeba jeszcze zrobi?:

• - eq na start
  • - zmniejszy? cooldowny w spellach
  • - doda? opcj? zmiany nazw rang i zarz?dzania wojnami u guild managera
  • - doda? kilku brakuj?cych npc?w
  • - ogarn?? komendy i kalendarz dla kana?u Events

ale przez maj powinienem da? ze wszystkim rad?

Ostatnia edycja:

Co tam tworzycie?;d

@up
Nie bardzo mam czas co? robi? przy otsie, wi?c do czerwca na pewno nic nowego si? tu nie pojawi, jednak nie rzucam s??w na wiatr i wywi??e si? z tego, co napisa?em.

Flitter !!

Zapodaj co? ;ddd bo cicho.

Serwer - arcydzie?o, co tu du?o pisa?, kawa? dobrej roboty i tyle, zastanawiaj? mnie tylko mounty, czy dodacie jakie? nowe typu "golden lion", "armoured dragonling" itp. Super pomys?em by?oby dodanie itema oswajaj?cego jakiego? mounta z daily task?w.(Mam tu na my?li co? w stylu rottin wood and married man quest tzn. robisz daily taska i dostajesz za niego przyk?adowo 1k, "rzadko" mo?esz trafi? np. time, life ring, a "bardzo rzadko" ten dany item oswajaj?cy, w przypadku real tibii jest to hunting horn do oswojenia rapid boar. Tradycyjnie taski mo?na robi? co 20 godzin.) Jak zobaczy?em posta o ukrytym PoI od razu polubi?em ten ots, by?oby ?wietnie gdyby doda? kilka ukrytych quest?w na mapie, nie m?wi? tu od razu o kopaniu kilofem w jakim? miejscu, ale np. o ukrytym zej?ciu pod drzewem, lub jaki? kamie?, za kt?rym jest ?cie?ka prowadz?ca do teleportu, a d?wignia do usuni?cia tego kamienia jest ukryta gdzie? na mapie w niedu?ej odleg?o?ci od miejsca, gdzie ten kamie? si? znajduje. Wiem oczywi?cie, ?e zaj??o by to du?o roboty, ale moim skromnym zdaniem na pewno urozmaici?oby gr? na OTS'ie. Powodzenia w dalszym prowadzeniu prac nad serwerem :)

Flitter !!

Zapodaj co? ;ddd bo cicho.
We wtorek prace nad otsem zostan? wznowione, start w lipcu(1 lipca og?osz? precyzyjn? dat?).

Serwer - arcydzie?o, co tu du?o pisa?, kawa? dobrej roboty i tyle, zastanawiaj? mnie tylko mounty, czy dodacie jakie? nowe typu "golden lion", "armoured dragonling" itp. Super pomys?em by?oby dodanie itema oswajaj?cego jakiego? mounta z daily task?w.(Mam tu na my?li co? w stylu rottin wood and married man quest tzn. robisz daily taska i dostajesz za niego przyk?adowo 1k, "rzadko" mo?esz trafi? np. time, life ring, a "bardzo rzadko" ten dany item oswajaj?cy, w przypadku real tibii jest to hunting horn do oswojenia rapid boar. Tradycyjnie taski mo?na robi? co 20 godzin.) Jak zobaczy?em posta o ukrytym PoI od razu polubi?em ten ots, by?oby ?wietnie gdyby doda? kilka ukrytych quest?w na mapie, nie m?wi? tu od razu o kopaniu kilofem w jakim? miejscu, ale np. o ukrytym zej?ciu pod drzewem, lub jaki? kamie?, za kt?rym jest ?cie?ka prowadz?ca do teleportu, a d?wignia do usuni?cia tego kamienia jest ukryta gdzie? na mapie w niedu?ej odleg?o?ci od miejsca, gdzie ten kamie? si? znajduje. Wiem oczywi?cie, ?e zaj??o by to du?o roboty, ale moim skromnym zdaniem na pewno urozmaici?oby gr? na OTS'ie. Powodzenia w dalszym prowadzeniu prac nad serwerem :)

- Cz??? z mount?w b?dzie mo?na kupi? za tokeny, reszta b?dzie wprowadzana stopniowo.
- Gra?em na rl i niezbyt przepada?em za daily taskami ale bardzo mo?liwe ?e b?dzie to dodane jako jedna z kilku mo?liwo?ci zdobycia jakiego? taming itemu. Quest powinien by? rozrywk? a nie codziennym obowi?zkiem.
- Aktualnie posiadamy co najmniej 4 w pe?ni sprawne ukryte przej?cia wyst?puj?ce na mapie w sta?ych miejscach oraz liczne algorytmy generuj?ce takie struktury w lochu "ancient tomb" (teleporty, d?wignie, zapadnie, mini-zadanie grupowe).

Obecnie pracuj? nad w pe?ni automatycznym systemem zarz?dzania eventami oraz nad w?asnym zombie eventem.
- Minimalna ilo?? uczestnik?w: 3
- Poziom trudno?ci b?dzie zale?ny od ilo?ci graczy
- B?dzie kilka typ?w przeciwnik?w
- Event rozpocznie si? na wylosowanej arenie(obecnie s? 3 r??ne)
- Gracz, kt?ry odpad? zostanie wyrzucony na zasadzie areny pvp z 7.6 i otrzyma nagrod? pocieszenia za uczestnictwo
- Nagrody dla graczy, kt?rzy dotrwali do ko?ca zostan? przyznane na podstawie zadanych przez nich uszkodze? oraz ilo?ci fal potwor?w.

Je?li macie jakie? ciekawe areny na zombie event pode?lijcie mi je na pw a mo?e zostan? dodane.

Nie wiem czemu ale strasznie jara mnie ten outfit xdd dodajcie go xdd i mo?e jeszcze jakie? inne :)

Nie wiem czemu ale strasznie jara mnie ten outfit xdd dodajcie go xdd i mo?e jeszcze jakie? inne :)
[URL=http://iv.pl/images/31254108677122368536.jpg]Kliknij, aby zobaczy? obrazek[/URL]

Approved! Naprawde dodajcie Outfity z 7.6.
To bedzie kliamat, trafiliscie w m?j gust.. yurek? evo? .. ja prdole czekam tylko na te wary w miescie.. duzo wspomnien za dzieciaka.. teraz oczywiscie mniej czasu ale z duza checia zagram i zobacze klimaty Mysteri.

Ci??ko by by?o te outfity + mounty

Nie planujemy dodawa? nowych grafik, chcemy by mo?na by?o gra? u?ywaj?c normalnego klienta.

edit:
dwie ma?e nowo?ci:
23iwa48.png

10zqssz.png

Ostatnia edycja:

bump

zombie survival event prawie gotowy(zosta?y potwory do napisania)
1ze9ixg.png

Odp: Mystera - Evo jakiego jeszcze nie by?o! Start w lipcu.

bump

b?dziecie mogli sprawdzi? r?wnie? zaplanowane na dzi? eventy u?ywaj?c komendy !events:
2m4uo01.png

Poka? troche mapki ;dd. A te eventy to raz dziennie?

Poka? troche mapki ;dd. A te eventy to raz dziennie?

pierwowz?r planu(na g?rze godzina, z lewej dzie? tygodnia)
attachment.php

xp boost: bonus +x% expa w okre?lonych godzinach
loot event: co? do lootni?cia b?dzie dodatkowo
rg: losowo wybrana osoba spo?r?d graczy online z levelem wi?kszym ni? 100 otrzyma jaki? item
fr: odpowiednik burning mana
dungeon: przez 4 godziny b?dzie dost?pny jeden z 3 hardkorowych generowanych teren?w do expienia
loteria: spo?r?d 80 los?w 7 b?dzie wygranych, ka?dy uczestnik b?dzie m?g? wybra? tylko jeden numer na zasadzie losowania bez powt?rze?(b?dzie to zrobione w troch? inny spos?b ni? sobie wyobra?acie)
zombie: wy?ej opisany zombie event
castle: castle war, b?d? 3 zamki, ka?dy do zdobycia w inny dzie?, zwyci?ska gildia b?dzie posiadaczem zamku a? do nast?pnej rundy(tydzie?)
pvp-party: event polegaj?cy na walce z innymi graczami, szczeg??y nieznane

to dopiero plan, eventy b?d? pisane i dodawane stopniowo

Attachments

• ev.jpg
    ev.jpg
    48,5 KB · Wyś: 0
Ostatnia edycja:
Odp: Mystera Evo - Start w lipcu

W miar? mo?liwo?ci pojawia si? dwa serwery lub jak kto woli dwa ?wiaty gdzie gracz b?dzie m?g? po??czy? si? za pomoc? w?asnego klienta. Ten plan ma pojawi? si? w ?ycie w ci?gu tego roku. Za? reszta tych pomys??w pojawia si? w czasie dyspozycji mojej i Filltera.

Dzi?kuje za uwage.

Panowie konkrety, konkrety! Nie mo?emy si? ju? doczeka?! Planowana data startu?

Najp??niej 25 lipca. W poniedzia?ek(lub wcze?nej) og?osimy precyzyjn? dat? staru oraz podamy adres strony, gdzie b?dziecie mogli zak?ada? konta.

Ostatnia edycja:

bump

Do pierwszego posta zosta?a dopisana data startu, ip oraz adres strony serwera

Odp: Mystera Evo - Start 11 lipca 2014!

Odp: Mystera Evo - Start 11 lipca 2014!

Bump
- Ograniczono czas skillowania na training monkach do 3 godzin i 20 minut(1 sp na minut?)
- Rozbudowany zosta? AAC, poprawiono t?o
- Dodano komend? !bug do zg?aszania b??d?w na serwerze
- Dodano skrzynk? z lepszymi przedmiotami startowymi
- Naprawiono b??dy dotycz?ce efekt?w i rodzaj?w napis?w

Jak znajd? troch? wi?cej czasu to powrzucam tutaj screeny z mapy.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry