- Liczba reakcji
- 4
UWAGA!
Mo?esz zyc z ta choroba w nieswiadomosci jak ja dotychczas, pog?ebianie wiedzy nt tej choroby moze Cie tylko pogr?zyc, wiec czytasz na w?asn? odpowiedzialno?c.
Mo?esz zyc z ta choroba w nieswiadomosci jak ja dotychczas, pog?ebianie wiedzy nt tej choroby moze Cie tylko pogr?zyc, wiec czytasz na w?asn? odpowiedzialno?c.
Witam, temat za?o?y?em w celu dyskusji na temat choroby zwanej "?niegiem optycznym".
Opis choroby wed?ug wikipedii:
Klik!
Moja historia:
Pierwszy raz dostrzeg?em to w wieku 10(?) lat, ale dotychczas jako? sie tym nie przejmowalem, bo bylem pewny ze to jest w 100% normalne i kazdy tak ma.
Teraz mam 17 lat i wszystko zacze?o sie burzyc, non stop widze pixele(tak to nazywam, bo nie mam pojecia jak to okreslic) szczeg?lnie w ciemno?ci, tak jakbym ogladal telewizor z zak??ceniami, ciagle mi ?nie?y, widze miliardy pixeli, kt?re doslownie wariuja i nie mozliwe jest im sie przypatrzyc, bo wszystko dzieje sie cholernie szybko, jak w tv, tylko te "pixele" s? drobniejsze i jest ich o 999999999(...)x wiecej.
W dzien takze je dostrzegam, ale w mniejszym stopniu, najgorzej w nocy, lub gdy patrze w niebo.
Gdy cos robie to zapominam o tym, lecz to wraca i jest chyba coraz gorzej, bo ciagle o tym mysle, wydaje mi sie ju?, ?e popadam w paranoje, czy depresje.
Ciagle mysle o tym, ?amie sie i nie potrafie tego zaakceptowac i zyc z tym, nerwy mi juz normalnie wysiadaja, chociaz na codzien rodzinie i znajomym nie daje tego po sobie odczuc, bo jestem osoba dyskretna, to w g?ebi czuje, ze to juz ze mna koniec, czasami jest tak zle, ze mam nawet mysli samobojcze, zamykam sie w sobie i stracilem cala motywacje do zycia i nic mnie juz nie cieszy...
Jezeli ktos spotkal sie z takim przypadkiem, lub sam tego doswiadczyl, to prosze o wypowiedzenie sie w temacie...
*Przepraszam, ze temat jest napisany tak chaotycznie, jednak mam nadzieje, ze zrozumiale, bo nie potrafie teraz wszystkiego poukladac.