• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Nikt si? nie mo?e po??czy?

Status
Zamknięty.

Ulan90

User
Marzec 28, 2009
Liczba reakcji
0
Mam problem, stawi?em serwer pod tibi? 7.6 kont si? narobi?o, tzn sporo ludzi oko?o 50 kont w ci?gu 5h ale nikt nie m?g? wbi?, czemu, temu ?e wyskakuje taki b??d, wiecie mo?e o co chodzi...Obraz poni?ej. Aha jak co? to mam internet w netii 2 mega.

ImageShack - Image Hosting :: tibiaerror.png

Odp: Nikt si? nie mo?e po??czy?

robie no-ip na stronie no-ip ?miga ale gdy podaje w config.lua ip armiaxxxxx.no-ip.info b??d nikt nie mo?e wbi? ale gdy wklepie IP globalny to inni moga wbi?...O co tu chodzi ;(

Po ka?dym wy??czeniu w??czeniu kompa mam inny IP ale jak w??cze NO-IP to armxxxxpl.no-ip.info chodzi

Mam internet NETIA 2MEGA
Porty s? odblokowane bo do nich dzwoni?em

Tak wpisuje w config.lua

-- the url for more server info
url = "armiapl.no-ip.info"

-- the location of the server
location = "Poland"

-- the ip the server should redirect too
ip = "armiapl.no-ip.info"

niemam auto ip w ots wi?c niewiem na jakiej zasadzie by mia?o to chodzi?. Da? bym na otservlist i co w??cze i wy??cze kompa i inny IP.

Ostatnia edycja:

Wg mnie to sie nieznacie a chcecie pomuc ...
Oczywiste masz nieudost?pniony port 7171.. poszukaj w necie jak udost?pni? porty i all bedzie ok ;] :D mialem ten sam b??d przez rok przesta?em robi? otsy po 2 latach zacze?em robi? all wg siebie a nie poradnika i osi?gne?em SUKCES ;]mialem otsa pod 8.31 2 tyg ale mi sie znudzi?

dzwoni?em do netii do dostawcy i wszystkie porty s? odblokowane. Wi?c nie rozumiem

Ale wy jeste?cie szajbusy... A? g?owa ma?a.
W IP nie wpisuj ?adna armia.no-ip.pl, tylko to co Ci wyskoczy np na:
mojeip.eu - i dzia?a!:D
Tw?j Adres Ip to ... - to co Ci w kropkach pisze, to wpisz w ip.

Ale po ka?dym w??czeniu no ip pokazuje mi sie inny

no ok a jak wy??cze i w??cze kompa to ju? inny IP, to jak kto? b?dzie chcia? pogra? to nowy ip musi dosta? a ja chce sta?y....

Ostatnia edycja:

No i to jest urok Neostrady, Netii, zewn?trzne, ale zmienne IP ;)
Robisz tak:
Robisz sobie to no-ip.
?ci?gasz ich program do aktualizacji IP dla swojej subdomenki w no-ip.
Dobra, masz ju? te no-ip.
W configu, niestety, zawsze jak Ci si? zmieni to musisz poda? nowe ip cyferkowe.
OTS nie czyta ip z np armonia.no-ip.com.
Musisz zmienia? ip, na bierz?co musi by? to samo, co na mojeip.eu.

czyli jak podam IP na otservlist.org to dupa jak zmieni mi si? ip to ju? tam nie b?dzie podany, b?dzie offline??

Jak podasz tam: tw?jhujowyots.no-ip.org
I Ci sie zmieni IP, a tam nie zmienisz, to si? poka?e na off.

Ja ci? pierdziele, jest na to jaka? rada ?? czy tylko zmiana netii na neostrade??

1. W cfg wpisz ip cyfrowe.
2. uruchom duc.
3. odznacz, i zaznacz ponownie ptaszek z bu?k?.
4. Je?li chcesz doda? serwer na otservlist.org to tam juz podasz to ip ktore sobie wyrobiles na No-IP - Dynamic DNS, Static DNS for Your Dynamic IP
5. IP zmienia Ci si? po zresetowaniu internetu a nie
Ale po ka?dym w??czeniu no ip pokazuje mi sie inny
6. za ka?dym razem jak wy??czysz kompa, b?dziesz musia? wejsc na Moje IP, M?j Adres IP, What is my IP Address, My IP Address, Geolokalizacja, Geolokalizator skopiowa? to ip wkleic do cfg i odznaczy? i zaznaczy? ptaszek w ducu. no i to tyle

@UPUP
Neostrada ma ten sam b?l. Zmienne ip xD

to rozumiem ?e dzisiaj u mnie gra 40 os?b a jutro 0 bo musze im nowe IP poda? ?? i na otservlist zmieni? ??

Ch?opie ku?wa czytaj ze zrozumieniem!!
Jak Ci si? zmieni IP, to odpalasz program IP Changera, i automatycznie IP Ci sie zaaktualizuje w twojej domenie*.no-ip.org.
Zmieniasz IP tylko w configu i graj? ;)

Pomog?em?
Reput plx

czyli dzisiaj ip jest 56.778.5656.......... wy??cz? kompa i jutro w??cze ip jest 55.789.6578...... to ja tylko wbijam do config zmieniam na ten nowy a ludzie mog? wbi? na ten stary ??

i pewnie musz? na otservlist edytowa? ??

Ostatnia edycja:

Kurwa, si?y do Ciebie nie mam.
Ile ty masz lat?
Masz kurwa No-Ip. Ludzia podajesz domene w no-ip.org.
Zadaniem DUC'a <-- program do zmieniania IP w danej domenie. Do ?ci?gni?cia z no-ip.org.
A IP zmieniasz tylko w configu.
Jak dalej nie kminisz, to we? wcisnij "Wyloguj sie" w prawym g?rnym rogu.
Pozdro

oki jako? dzia?a i ci? zrozumia?em ;p....Sorry ?e musia?e? si? tak wysili? ale czasami umiesz przetlumaczyc na polski j?zyk,, dziekii reput za pomoc Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Back
Do góry