-LUA & XML NPC sprzedaj?cy czary

Status
Zamknięty.

Damian955

Active User
Kwiecień 20, 2009
Liczba reakcji
0
Poszukuj? skryptu na NPC co sprzedaje czary, bo w moim g?wnianym silniku go nie ma i dopiero teraz si? zorientowa?em. Reput za pomoc, bo nie mog? nigdzie tego znale??. Tibia 8.54.

Odp: NPC sprzedaj?cy czary

refresh

---------- Tre?? dodana o 18:13 ----------

refresh

Pobierz jaki? gotowy serwer z RL map? i przeszukaj pliki, by? mo?e zosta? tam napisany npc od sprzedawania spelli.

Pobra?em i nie ma skryptu tylko odsy?acze do npchandler. Przeszuka?em ca?y silnik i nic. Refresh.

w spells.xml przy spellu ktory trzeba kupic ustaw needlearn="1" - potem zrob npc'ka i wklep doPlayerLearnInstantSpell(cid, "Nazwa_SPELLA") + sprawdzanie $ i usuwanie $ + czy przypadkiem nie kupiles spella getPlayerLearnedInstantSpell(cid, "Nazwa_SPELLA") ^^

---------- Tre?? dodana o 16:15 ----------

w spells.xml przy spellu ktory trzeba kupic ustaw needlearn="1" - potem zrob npc'ka i wklep doPlayerLearnInstantSpell(cid, "Nazwa_SPELLA") + sprawdzanie $ i usuwanie $ + czy przypadkiem nie kupiles spella getPlayerLearnedInstantSpell(cid, "Nazwa_SPELLA") ^^

Pobawi? si? z tym robieniem samodzielnie, ale zajmie mi to z 10h. Czekam dalej na skrypt lua do tego szitowca sellera czar?w.

local node1 = keywordHandler:addKeyword({'promot'}, StdModule.say, {npcHandler = npcHandler, onlyFocus = true, text = 'I can promote you for 20000 gold coins. Do you want me to promote you?'})
node1:addChildKeyword({'yes'}, StdModule.promotePlayer, {npcHandler = npcHandler, cost = 20000, level = 20, promotion = 1, text = 'Congratulations! You are now promoted.'})
node1:addChildKeyword({'no'}, StdModule.say, {npcHandler = npcHandler, onlyFocus = true, text = 'Alright then, come back when you are ready.', reset = true})

Nie umiem przerobi? tego skryptu nawet. To nie macie co mi m?wi? robieniu skrypt?w samodzielnie.

EDIT

Dobra jest git. Mam skrypt ?eby uczy? si? czar?w, ale mam k?opot, bo nie potrafi? dorobi? skryptu sprawdzaj?cego czy czar zosta? ju? nauczony. Oto m?j skrypt:

function creatureSayCallback(cid, type, msg)

if(not npcHandler:isFocused(cid)) then
return false
end
if msgcontains(msg, "learn Club stun") then
if(doPlayerRemoveItem(cid, 2148, 1)) then
doPlayerLearnInstantSpell(cid, "Club stun")
selfSay("nauczyles sie.", cid)
else
selfSay("potrzebuje kasy.", cid)
end
end
return true
end

pomo?e mi kto?? Pierdziele si? z tym ju? jaki? miesi?c i nie mog? sobie z tym poradzi?.

Ostatnia edycja:

Kod:
if getPlayerLearnedInstantSpell(cid, "Club stun") == true then
	if(doPlayerRemoveItem(cid, 2148, 1)) then
		doPlayerLearnInstantSpell(cid, "Club stun")
		selfSay("nauczyles sie.", cid)
	else
		selfSay("potrzebuje kasy.", cid)
	end
else
	selfSay("DONE cepie.", cid)
end

Dobrze kolego, ale mnie zirytowa?o jak pr?bowa?em sam to przerabia?, bo co? nie chodzi?o, a teraz patrze zamiast true zmieni? na false. Trzymaj podzi?kowanie. Dzi?ki wielkie.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry