Oto jest pytanie.

Status
Zamknięty.

Fragles

JOKER
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
64
Punkt z regulaminu dzia?u "Dyskusja Og?lna":
2. Zak?adanie temat?w, kt?re nie zawieraj? tre?ci merytorycznych (generalnie chodzi o gry maj?ce na celu nabijanie post?w - liczenie do 1000, ocenienie osoby wy?ej, itp.) - zostan? one zamkni?te, b?d? usuni?te.

Zapewne znacie popularn? gr? zwan? "x czy y". Aby nie ?ama? regulaminu bawmy si? tak aby tre?? zar?wno pyta? jak i odpowiedzi by?a bardzo interesuj?ca i rozbudowana. Zasad nie musz? chyba t?umaczy? jednak dla niejasno?ci kilka porad do kt?rych
musicie si? dostosowa?.
  • Pytanie z pozoru mo?e by? do?? proste i banalne jednak odpowied? musi by? rozbudowana i wyja?niona.
  • Je?eli odpowiadacie na czyje? pytanie to cytujcie je aby lepiej si? czyta?o.
  • Odpowiadamy na pytanie zadane przez u?ytkownika poprzedzaj?cego nas.
  • Ka?dy post z udzielon? odpowiedzi? musi zawiera? pytanie.
  • W tym temacie mo?emy napisa? jedn? odpowied? (a tym samym jedno pytanie) na dzie?. Forum jest pod sta?ym nadzorem moderator?w, wi?c radz? nie pr?bowa? spamowa?.

Teraz moja pro?ba skierowana do moderator?w. Nie zamykajcie tematu, bo pozornie jest niezgodny z regulaminem. Je?li b?d? ciekawe pytania to takie same b?d? odpowiedzi. Je?li tak b?dzie to znaczy, ?e mo?na z tych pyta? sporo si? dowiedzie?.

No to zaczynamy.

W depo masz ok. 70k kt?re zbierasz na hiper-extra eq o kt?rym marzy?e?(a?) od pocz?tku grania w Tibi?. Nagle pisze do Ciebie znajomy i m?wi, ?e brakuje mu osoby na Demony i czeka na Edron przy Dragach (tych w drodze na demony). Ty jeste? sorcem/drutem z bardzo wysokim mlvl wi?c przyda?by? si? na tak? akcj?, ale nie masz kupionych ?adnych sd. Masz za to kas?. Z ch?ci? przeszed?by? si? na Demony, ale ?al wydawa? kasy na runy, tym bardziej, ?e musia?by? kupi? je w sklepie bo ?aden player aktualnie nie sprzedaje...
Co robisz? Rozpatrz tak? sytuacje jak logout. :)

Zapraszam do wsp?lnej zabawy.

Edit#1

@down
OMG... robisz offtop, zabijasz forum. Powiniene? si? wstydzi? (anty/pseudo)moderatorze. :)

Ostatnia edycja:
Sorc:
Pierw pytam znajomych czy nie maj? jaki? SDkow na sell, je?li nie to rozwa?am czy kasa z hunta zwr?ci mi koszt kupna SDkow u NPC. Uznaje ?e nie zwr?ci mi si?, wi?c pisz? znajomemu, ?e niestety nie mam SDkow, wi?c nie mog? i??. Ca?y czas szukam sprzedaj?cego runy.
Druid:
Pierw pytam znajomych czy nie maj? jaki? SDkow na sell, je?li nie to trudno. Zabieram uhy, kilka innych run oraz hailstorm rod. Na demonach b?d? leczy? i wali? z lodu.

Niestety nie mam pytania, wybaczcie, nie chce mi si? my?le?. P??no ju?. Jutro dam edita.

Ostatnia edycja:
No to ja zadam pytanie za Kela: Jest raid Orshabaala. Masz bardzo wysoki poziom, jeste? EK'iem, wi?c ekipa id?ca zabi? Orsha bierze ci? do teamu jako blokkera. Jak wiadomo blokera i Orshabaala od strzelaj?cych, siohaj?cych dzieli rzeka (stara taktyka na raidy Orsha). Orsh pada. Otwierasz go: Patrzysz, Blessed Shield (wiem, niemo?liwe, ale wyobra? se xD). Ustalili?cie, ?e loot zostanie rozlosowany dla kt?rego? z cz?onk?w ekipy za pomoc? Tibia Lotteries. Og?aszasz co znalaz?e?, zabierasz dla siebie i nic o tym nie wspominasz? A mo?e jest jakie? inne wyj?cie?

No to ja zadam pytanie za Kela: Jest raid Orshabaala. Masz bardzo wysoki poziom, jeste? EK'iem, wi?c ekipa id?ca zabi? Orsha bierze ci? do teamu jako blokkera. Jak wiadomo blokera i Orshabaala od strzelaj?cych, siohaj?cych dzieli rzeka (stara taktyka na raidy Orsha). Orsh pada. Otwierasz go: Patrzysz, Blessed Shield (wiem, niemo?liwe, ale wyobra? se xD). Ustalili?cie, ?e loot zostanie rozlosowany dla kt?rego? z cz?onk?w ekipy za pomoc? Tibia Lotteries. Og?aszasz co znalaz?e?, zabierasz dla siebie i nic o tym nie wspominasz? A mo?e jest jakie? inne wyj?cie?

Zale?y ile os?b bra?o by udzia? w tym raidzie. Przewiduje, ?e sporo.
Pewnie ka?dy o zdrowym rozs?dku by zabra? dla siebie, tym bardziej, ?e EK, czyli jemu ten shield jest potrzebny najbardziej.Lecz je?eli ustalili?my, ?e b?dzie loteria, wi?c bym j? zrobi?a.

Moje pytanie jest bardzo proste ; d (niemia?am pomys?u)

Zaczynasz gr? na RL Tibi.Jeste? tak zwanym "newbie" wbijasz 8 lvl na ratach podchodzisz do The Orcale, i jak? profesje wybie?esz ?Wiadomo " newbie " nie wiedz? jakie s? plusy i minusy profesji.

Zaczynasz gr? na RL Tibi.Jeste? tak zwanym "newbie" wbijasz 8 lvl na ratach podchodzisz do The Orcale, i jak? profesje wybie?esz ?Wiadomo " newbie " nie wiedz? jakie s? plusy i minusy profesji.

Na pocz?tku popytam kumpli. Je?li nie b?d? wiedzie?, to poczytam poradniki w Internecie.

Kumple wybieraj? si? na d?u?szy hunt na dragach. Zawsze marzy?e?, aby poexpi? "z prawdziwego zdarzenia", a tu poszed?by? ze swoimi kumplami... Jednak jest pewien problem - kupi?e? ostatnio Blue Robe (jeste? druidem) i nie masz w og?le kasy, a bez run i manas?w daleko nie zajdziesz... Co robisz?

Kumple wybieraj? si? na d?u?szy hunt na dragach. Zawsze marzy?e?, aby poexpi? "z prawdziwego zdarzenia", a tu poszed?by? ze swoimi kumplami... Jednak jest pewien problem - kupi?e? ostatnio Blue Robe (jeste? druidem) i nie masz w og?le kasy, a bez run i manas?w daleko nie zajdziesz... Co robisz?
Kumple, je?eli s? to prawdziwi kumple to prosz? o drobn? "po?yczk?" na runy oraz manasy ; )Je?eli nie chc? da?, poprostu odmawiam wyprawy ;`)

Wychodz?c z Rooka, oraz zbieraj?c pieni?dze z hunt?w, posiadasz 5 cc. Co kupujesz ? ; d
pytanie banalne bo nie mam pomyslow ; d

Wychodz?c z Rooka, oraz zbieraj?c pieni?dze z hunt?w, posiadasz 5 cc. Co kupujesz ? ; d

Jak masz wymy?la? takie denne pytania, to nie wymy?laj w og?le.

Za???my, ?e jestem sorcem i mam 8lvl. Kupuj? Blue Robe, Crown Helmet, Plate Legs i Dragon Shield. Reszt? wp?acam do banku.

Masz dwie postacie - niskopoziomow? posta? z podstawowym eq, oraz wysokopoziomow? posta? z dobrym eq i zaoszcz?dzon? kas?. Postacie s? na dw?ch r??nych ?wiatach. Tam gdzie posiadasz pierwsz? z nich, gra wielu twoich kumpli z rl. Drug? postaci? nie gra?e? przez d?ugi czas i wszyscy o tobie zapomnieli. Nie znasz tam nikogo. Co robisz? Gdzie grasz?

Masz dwie postacie - niskopoziomow? posta? z podstawowym eq, oraz wysokopoziomow? posta? z dobrym eq i zaoszcz?dzon? kas?. Postacie s? na dw?ch r??nych ?wiatach. Tam gdzie posiadasz pierwsz? z nich, gra wielu twoich kumpli z rl. Drug? postaci? nie gra?e? przez d?ugi czas i wszyscy o tobie zapomnieli. Nie znasz tam nikogo. Co robisz? Gdzie grasz?

To zale?y od tego kt?rzy kumple z RL graj?. S? tacy, kt?rych nazywam kumplami ale tak naprawd? to leszcze. Ale na przystanku podam im r?k? jak podejd? i powiedz? ema. Je?li z takimi mia?bym gra? to mia?bym niez?? rozkmink?, bo na ?wiecie gdzie mam h-lvl na pewno mam paru kumpli je?li to nie botowany char to zd??y?em sporo ziomk?w pozna?. Chyba nie gralbym wtedy z RL "kumplami" tylko z tymi z Tibii.
Natomiast je?li to ziomki z kt?rymi si? wychowa?em, pi?em, siedzia?em w ?awce, wyci?ga?em z k?opot?w to sprzeda?bym lepszego chara (je?li jest na innym acc) a gra? z prawdziwymi przyjaci??mi i nawet jak na tamtym charze mia?bym poparcie u GMa to i tak niewiele by to znaczy?o.
Semper Fidelis.

Moja tura.

Wyobra? sobie, ?e nale?ysz do najsilniejszej gildii na serwerze i jeste? liderem, jest wojna mi?dzy Twoj? gildi? a inn?, sporo wygrywacie, w?a?ciwie zaorali?cie ju? prawie przeciwn? gildi?. Ca?a akcja dzieje si? kilka lat temu na ?wiecie PVP. Nie ma jeszcze tylu bot?w, postacie magiczne nie maj? r?zg, runy kupuje si? od player?w, bo w sklepie NPC sprzedaje tylko manasy. ?wiat jest do?? nowy, dopiero kilka os?b ma ponad 100lvl. Grasz paladynem, masz oko?o 90lvlu i zamierzasz szybko wbi? 100lvl, bocisz po nocach, kozaczysz i wyganiasz innych z respa. W pewnym momencie trafiasz na dobrego playera, lvl oko?o 80, sorc, expi na pohu. Pr?bujesz go wygoni? jednak on m?wi, ?e by? pierwszy i zamierza expi? oko?o 8 godzin. Widzisz, ?e ch?opak niema gildii, wi?c postanawiasz go zaatakowa? (w ko?cu masz 10 lvli wi?cej). Nie ma jeszcze hotkey?w wbudowanych w klienta, nie odpali?e? bota, mana na exura vita sko?czy?a si?. Skazany jeste? u?ywa? uh?w, niestety nie zamierza?e? walczy?, wi?c masz prawie same bolty i HMMy w plecaku. Zaczynasz ucieka? jednak sorc na utani g hur jest znacznie szybszy i doje?d?a Ci? z mort hur?w. Padasz. Masz ?wiadomo??, ?e postaci magicznych z takim lvlem jest tylko kilka, bo nikt nie gra tak trudn? postaci? na samym pocz?tku serva.
Teraz pytanie. Co robisz?
  • Piszesz na Guild Chanel, ?eby ubili typa, m?wi?c przy tym, ?e zaatakowa? Ci? na afku. Wstyd si? przyzna?, ?e dojecha? Ci? w uczciwej walce.
  • Kupujesz SDki i idziesz spr?bowa? sam go dojecha?, bo nie respektujesz zasady: jeden za wszystkich wszyscy za jednego.
  • Piszesz do typa i proponujesz mu inva do gildii, bo przyda?by Ci si? kto? z takimi umiej?tno?ciami w PvP i lepiej mie? go w swoich szeregach.
A mo?e podejmujesz jak?? inn? decyzj??

Kupujesz SDki i idziesz spr?bowa? sam go dojecha?, bo nie respektujesz zasady: jeden za wszystkich wszyscy za jednego.

Prawdopodobnie zrobi?bym tak, jakbym mia? z?y humor w danym dniu i by?bym od rana wkurzony na wszystko ; )

Piszesz do typa i proponujesz mu inva do gildii, bo przyda?by Ci si? kto? z takimi umiej?tno?ciami w PvP i lepiej mie? go w swoich szeregach.

Opcja bardziej prawdopodobna. Mia?em wiele sytuacji, w kt?rych moi byli wrogowie zamienili si? w przyjaci??.

Chocia? jakbym tak post?pi?, g?upio by?oby mie? w gildii kogo?, kto zabi? w uczciwej walce lidera...

Akcja dzieje si? przed kilkoma laty. Jeste? druidem na 20lvl. Grasz na ?wiecie pvp. Masz dw?ch "niby" protektor?w, jeden jest w?a?ciwie twoim kumplem (nie z rl) i ma 43 poziom. Drugiego kiepsko znasz. Ma on 55 poziom i jest w silnej gildii. Ow? protekcj? oferuj? ci za uhy. Oboja domagaj? si? na nie wy??czno?ci, ten na wy?szym poziomie w?a?ciwie ci? szanta?uje, codziennie wypytuj?c o uhy. Wiesz, ?e nag?e przestanie przekazywania im uh?w mo?e sko?czy? si? huntem (zw?aszcza od tego z 55 poziomem), lecz sprzedaj?c zwyczajnie owe runy, szybko dorobi?by? si? sporych pieni?dzy. Dodam tylko, ?e bardzo zale?y ci na grze na tym ?wiecie, gdy? graj? tu twoi prawdziwi koledzy (maj? raczej niskie poziomy). Co robisz?

@down: W?a?nie w tym rzecz, ?e te uhy dajesz mu za darmo...

Ostatnia edycja:
@up

Sprzedawa?bym temu 55.. B?d? mia? wtedy dobrego pro, koleg?w si? znajdzie i to PRAWDZIWYCH, k?trzy nic nie chc? za pomoc bo co to za kolega, kt?ry za takie co? ma mnie hunici??

Moje pytanie :

Jest ob o przej?cie w??dzy na serwie ale w tej samej chwili Tw?j najlepszy kolega prosi Ciebie o pomoc w trudnym i d?ugim quescie poniewaz tylko teraz ma tyle czasu na zrobienie go. Co robisz?

Jest ob o przej?cie w??dzy na serwie ale w tej samej chwili Tw?j najlepszy kolega prosi Ciebie o pomoc w trudnym i d?ugim quescie poniewaz tylko teraz ma tyle czasu na zrobienie go. Co robisz?

Przej?cie w?adzy na serwerze jest wa?niejsze ni? jaki? quest. Odmawiam koledze. Je?li jest prawdziwym koleg? - zrozumie.
W?a?nie zrobi?e? Annihilatora z dwoma osobami z dominuj?cej gildii na serwerze. By?a jeszcze trzecia osoba - tw?j kolega, ale niestety pad?. Wahasz si?, kt?r? nagrod? wybra?. Decydujesz si? w ko?cu na SoVa. Od jednego z tych dw?ch go?ci, pada propozycja, aby zrobi? pami?tkowego screena, co oznacza?oby wy?o?enie wszystkich nagr?d na pod?og?. Nie znasz tych ludzi do?? dobrze, wi?c troch? si? tego boisz - w razie czego nie b?dziesz nawet mia? jak ich postraszy?. Dwoje ludzi z dominuj?cej gildii coraz bardziej na ciebie naciska, boisz si?, ?e jak nie poka?esz Magic Sworda, to mog? ci? zhuntowa?. Co robisz?

W?a?nie zrobi?e? Annihilatora z dwoma osobami z dominuj?cej gildii na serwerze. By?a jeszcze trzecia osoba - tw?j kolega, ale niestety pad?. Wahasz si?, kt?r? nagrod? wybra?. Decydujesz si? w ko?cu na SoVa. Od jednego z tych dw?ch go?ci, pada propozycja, aby zrobi? pami?tkowego screena, co oznacza?oby wy?o?enie wszystkich nagr?d na pod?og?. Nie znasz tych ludzi do?? dobrze, wi?c troch? si? tego boisz - w razie czego nie b?dziesz nawet mia? jak ich postraszy?. Dwoje ludzi z dominuj?cej gildii coraz bardziej na ciebie naciska, boisz si?, ?e jak nie poka?esz Magic Sworda, to mog? ci? zhuntowa?. Co robisz?

Stanowczo odmawiam. Z anni roomu nie jest trudno uciec. Je?li zaatakowaliby mnie to mam przy sobie bardzo du?o run wszelkiego rodzaju, wi?c mam spore szanse na ucieczk?. Nawet je?li mia?bym ma?e szanse to wola?bym zgin??, straci? blessy i troch? lvlu ni? straci? tak ci??ko zdobyt? nagrod?. Zawsze jest mo?liwo??, ?e zabior? mi sworda a p??niej ubij?.
Nigdy nie wyk?adam item?w, kt?re s? warto?ciowe, bo ?atwo o strat? i w tym przypadku r?wnie? bym tego nie zrobi?. Pod gro?b? r?wnie?, bo wiadomo o co im chodzi.

Mu turn

Kole?anka na rl poprosi?a Ci? o zrobienie pracy domowej. Ty akurat w tym momencie sprzedajesz loot zbierany kilka tygodni, wszystko masz ju? pouk?adane i nie chcesz odchodzi? od "sellowania"... co jednak wybierasz?
- podanie pracy domowej znajomej z rl
- zarobienie kasy.

@Down
Alkoholu i pacierza nie odmawiam.

Ostatnia edycja:
Kole?anka na rl poprosi?a Ci? o zrobienie pracy domowej. Ty akurat w tym momencie sprzedajesz loot zbierany kilka tygodni, wszystko masz ju? pouk?adane i nie chcesz odchodzi? od "sellowania"... co jednak wybierasz?
- podanie pracy domowej znajomej z rl
- zarobienie kasy.
Jezeli jest fajna i ?adna,to ofc pomagam jak najbardziej,a jak jakas brzydka i g?upia to odmawiam,mowiac ze mam cos juz zaplanowanego i nie moge pomoc.
W sorde dosta?es propozycje,ze w czwartek bedziesz miec mozliwosc zrobienia bardzo waznego questa dla Ciebie,lecz w czwartek kumple zaproponowali Ci wyjscie na browar,co wybierasz?
;)

W sorde dosta?es propozycje,ze w czwartek bedziesz miec mozliwosc zrobienia bardzo waznego questa dla Ciebie,lecz w czwartek kumple zaproponowali Ci wyjscie na browar,co wybierasz?

Widz?, ?e sytuacje coraz bardziej ?yciowe xd

No c??. Jestem niepe?noletni i za alkoholem nie przepadam. Co oznacza, ?e w czwartek b?d? mia? mo?liwo?? zrobienia tego questa? ?e ju? potem si? taka okazja nie powt?rzy? Je?li quest jest faktycznie wa?ny i nagrody s? dobre, to odmawiam kumplom. W przeciwnym razie p?jd? z nimi, cho?by dla samego towarzystwa.

Na ?wiecie na kt?rym grasz, szaleje Orshabaal. Posiadasz wysokopoziomow? posta?, ale nie nale?y ona do najlepszych postaci na serwerze. Wcze?niej umawiany bloker do zabicia Orsha, zrezygnowa? z tego zadania. Ty grasz rycerzem i posiadasz poziom, na kt?rym potrafi?by? blokn?? tego potwora, jednak jest do?? du?e ryzyko. Posiadasz koleg?, tak?e rycerza, lecz na wy?szym poziomie, kt?ry tak?e chcia?by bloczy? Orsha.

Co robisz? Ryzykujesz ?mierci?, blokuj?c Orshabaala, czy te? pozwalasz to zrobi? koledze? A mo?e robisz co? jeszcze innego?

Widz?, ?e sytuacje coraz bardziej ?yciowe xd

No c??. Jestem niepe?noletni i za alkoholem nie przepadam. Co oznacza, ?e w czwartek b?d? mia? mo?liwo?? zrobienia tego questa? ?e ju? potem si? taka okazja nie powt?rzy? Je?li quest jest faktycznie wa?ny i nagrody s? dobre, to odmawiam kumplom. W przeciwnym razie p?jd? z nimi, cho?by dla samego towarzystwa.

Proste, ?e id?. W ko?cu to okazja by by? kozakiem na skal? ca?ego servera. Je?li dedn? - to nie wstyd zosta? zabitym przez Orshabaala.

Moje:

Kod:
Niech kto? wymy?li za mnie, bo nie mam weny...

Niech kto? wymy?li za mnie, bo nie mam weny...

Ka?dy post z udzielon? odpowiedzi? musi zawiera? pytanie.

Jak nie masz weny, to nie pisz posta w tym temacie!!!

W takim razie ja zadam pytanie...

Grasz na ?wiecie, gdzie toczy si? wojna pomi?dzy dwoma mocnymi gildiami o dominacj? na serwerze. Jedna gildia jest gildi? polsk?, z kt?rej znasz wielu ludzi, a druga szwedzk?. Szwedzi maj? obecnie niewielk? przewag?. Nie lubisz ich gildii. Przewodzi im jeszcze niepokonany gracz, kt?ry posiada najwy?szy poziom na serwerze (ponad 150). Twoja posta? ma oko?o 60 poziomu.

Pewnego dnia, w jednej z ma?ych, rzadko odwiedzanych tibijskich wiosek, stoi lider Szwed?w. Ma mniej ni? po?ow? HP i prawdopodobnie afkuje. Gdyby? go zabi?, zyska?by? ogromn? popularno?? i uznanie w?r?d Polak?w, lecz nie wyszed?by? poza depo przez Szwed?w. Co robisz? Decydujesz si? na jego zabicie, czy te? spokojnie odchodzisz?

ja bym zabil tego kolesia z gildii szwedow. bym sie poswiecil

Widz?, ?e w temacie tym nast?pi? zast?j...

Wobec tego zadaj? pytanie:

W?a?nie taszczysz lootbaga z guard?w, po d?ugim huncie, wa??cego grubo ponad 10 000 oz. Kopalnie s? daleko od Twojego miasta, a chcesz donie?? loota do tego w?a?nie miejsca. Jeste? mniej wi?cej w po?owie drogi, gdy nagle s?yszysz jakie? krzyki zza okna. Okaza?o si?, ?e kilku Twoich koleg?w i kole?anek wybra?o si? na wycieczk? rowerow? i strasznie chcieliby Ci? zabra?. Dotaszczenie loota na pewno troch? potrwa, a koledzy raczej nie b?d? chcieli czeka?... Co robisz?

W?a?nie taszczysz lootbaga z guard?w, po d?ugim huncie, wa??cego grubo ponad 10 000 oz. Kopalnie s? daleko od Twojego miasta, a chcesz donie?? loota do tego w?a?nie miejsca. Jeste? mniej wi?cej w po?owie drogi, gdy nagle s?yszysz jakie? krzyki zza okna. Okaza?o si?, ?e kilku Twoich koleg?w i kole?anek wybra?o si? na wycieczk? rowerow? i strasznie chcieliby Ci? zabra?. Dotaszczenie loota na pewno troch? potrwa, a koledzy raczej nie b?d? chcieli czeka?... Co robisz?

id? na dw?r, bo tibia to tylko gra, a koledzy s? wa?niejsi ;)

Wchodzisz na repy drag?w, widzisz label, a obok labela bag. Otwierasz go a tam sporo wartosciowych itemek, ale jest to czyj? lotbag. Co robisz? ;> (oczywiscie masz cap ;d)

Biore, bo i kto ma wiedziec ze to ja ? Szybko pujde do depo zostawie i na dragi :) Nawet nie czytam labela.

Moje pytanie :

Idziesz z kolega na polowanie demonow. Az tu nagle kolege atakuja jakies h-levele. Oddaje Ci eq do potrzymania, a znasz go tylko w tibii. Co robisz? Oddajesz mu eq, czy nie oddajesz i tracisz kolege?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry