Pi?ka no?na - rozmowy og?lne

Status
Zamknięty.

Grimekk

memsoria.pl
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
55
Siemano. Aby ruszyc troszke ten dzial, zdecydowalem sie zalozyc "temat tasiemiec", tz. nigdy nie bedzie on zamkniety. Mozemy tu dyskutowac o wszystkim co dotyczy pilki (od meczow i transferow po nowe majtki Bonka).

Bede przymykal troszeczke oko na regulamin w tym temacie. Trzymajmy luzna atmosfere.

//zeby nie bylo, JA Grim Reaper jestem moderatorem tego tematu i prosze innych kadrowiczow o pozostawienie spraw formalnych mojej osobie.

Odp: Pi?ka no?na - rozmowy og?lne

Ale przejebalismy z Moldawia... Mamy wgl jeszcze jakies szanse na wygrana? :x

Ale przejebalismy z Moldawia... Mamy wgl jeszcze jakies szanse na wygrana? :x

Nie, ju? teraz to gramy po to ?eby zagra? i obroni? resztki honoru. A trener do zmiany.

no boniek powiedzial, ze jak nie wygramy to fornalik out.

Nie, ju? teraz to gramy po to ?eby zagra? i obroni? resztki honoru.

Resztki czego? :lol:

Mo?e zmieni? temat, bo tej narodowej tragedii mam do?? na dzisiaj.

Jak my?licie, gdzie w ko?cu trafi ten Lewandowski? Wed?ug mnie je?li przejdzie do Bayernu to zrobi naprawd? niedobrze. Guardiola zrobi to samo co robi? w Barcy i postawi na mniejszych i zwinniejszych kopaczy, a Lewy b?dzie grza? ?aw?. Jak dla mnie to powinien zosta? w BVB do ko?ca kontraktu, a p??niej przenie?? si? do Anglii (ew. Hiszpanii).

W ka?dym razie mam do?? codziennie trzech nowych plotek na temat z kim spotka? si? Lewandowski, gdzie go widziano albo od czyjego sponsora jego babka od strony ojca kupi?a srajta?m?.

lewy jest zagadka ktorej jeszcze nie rozszyfrowalem, ale slyszeliscie juz, ze fellaini do arsenalu ma isc;d? rooney podobno tez, ale nie wiem czy zarzad wylozy taka kase, to w koncu arsenal :D

ja tam jestem za tym, aby fornalik nie by? ju? trenerem reprezentacji, jest to cz?owiek kt?ry przyszed? znik?d i zmierza donik?d.

Kto to ten Fornalik?
By?y trener Ruchu Chorz?w, selekcjoner reprezentacji Polski. Ci??ko tak u?y? google? Lepiej wpa??, napisa? bezsensowny post i wyj?? - ale licznik si? zgadza.

Co do awansu, to jest dalej mo?liwy (hehehe) je?li wygramy pozosta?e 4 mecze, co jest oczywi?cie niemo?liwe, wi?c w praktyce jeste?my ju? w dupie.

Panowie pi?ka pi?k? , na tym mo?na zarabia? ----> http://bet-insider.pl/krisu74-archiwum.php

Je?li jest kto? zainteresowany , chcia?by pogra? p?ask? stawk?, progressowo i bezpiecznie , prosze o kontakt :)

GG: 10185492
tel : 511327804

*je?li to dzia? w kt?rym nie powinno tego by? to wybaczcie ale skoro mo?na rozmawia? nawet o majtkach Bo?ka , to my?l? ?e to te? przejdzie , pozdr?wki!

Trener do wymiany, i mo?e co? zdzia?amy.Chod? i tak w to w?tpi? co?.:D

Trener do wymiany, i mo?e co? zdzia?amy.Chod? i tak w to w?tpi? co?.:D

Cho?*.

Trener, kt?ry ma wiedz? taktyczn? i odpowiedni charakter, by tych pajac?w pchn?? do przodu na pewno zdzia?a tutaj wi?cej ni? noname typu Fornalik, kt?ry w swojej karierze nic szczeg?lnego nie osi?gn??. Dla medi?w jest dobr? wizyt?wk?, bo w przeciwie?stwie do Smudy potrafi si? wys?owi?, ale nie od tego on jest. Beenhakker, mimo tego, ?e zszed? z tonu i reprezentacja zacz??a gra? piach, by? najlepszym selekcjonerem od dawien dawna i takiego w?a?nie cz?owieka, z do?wiadczeniem na arenie mi?dzynarodowej (najlepiej Niemca czy Holendra, gdy? oni maj? do?wiadczenie taktyczne i potrafi? poustawia? zesp?? w spos?b bardzo dobry zar?wno na boisku, jak i poza nim) potrzebuje nasza kadra, je?li Boniek (a to jest prawdopodobne) zatrudni takowego trenera, to wierz? ?e kadra ruszy do przodu z kopyta.

Speeder, masz tutaj absolutn? racje lecz Polska upad?a ju? za roku 2005/6 i jest to bardzo prawdopodobne ?e nigdy nie zobaczymy ju? tego samego futbolu za czas?w grania Bo?ka/Lato i tych innych, kiedy? lubi?em sobie usi??? przed telewizorkiem i z ch?ci? popatrze? ale teraz to ju? nie jest futbol tylko kabaret, i szkoda czasu na ogl?danie tego..

No to futbol za czas?w Bo?ka i Laty to czasy, kt?rych nie widzia?em XD Ostatni raz kiedy grali?my d?u?ej dobr? pi?k? to przed WC06, no i w eliminacjach do Euro 08, reszta to kiszka.

Nie rozumiem tego ci?nienia na zmian? trenera. Kto? powie, ?e Leo mia? tylko Ebiego siedz?cego na ?awce BVB i drewna typu Rasiak, a nawet z takim sk?adem awansowa? na ME. Racja, tylko, ?e on dosta? pe?ny okres przygotowawczy + ca?e eliminacje. Dop?ki mu si? chcia?o pracowa?, owszem, zrobi? z nasz? pi?k? du?o, ale mia? na to czas. Fornalik dosta? sk??con? i zdeprymowan? po EURO kadr?, jakie? dziwne pozosta?o?ci po Smudzie typu Obraniak, Perquis, Boenisch. To trzeba by?o uporz?dkowa? i szybko zacz?? eliminacje (do kt?rych byli?my losowani z czwartego koszyka) w dobrym stylu. By? remis w Podgoricy, na trudnym terenie, gdzie Tyto? by? przez p?? meczu og?uszony przez rac?. By? pechowy remis z Angli?, gdzie byli?my lepsi, ale Anglicy byli bardziej cwani i mieli Rooneya. Z San Marino zwyci?stwa nie licz?, pierwszy mecz z Mo?dawi? te? wyszed? planowo. Niestety, przed meczem z Ukrain? jakim? dziwnym trafem zacz?to nas stawia? w roli faworyta, czego my nie cierpimy, nie umiemy gra? z t? presj?. I nie dziwmy si?, ?e od Ukrainy dostali?my b?cki a Mo?dawii nie strzelili?my gola na 2-1 - nie umiemy by? faworytem. Teraz mamy czyste g?owy i dwa ?atwe mecze wrze?niowe (s?abiutka Czarnog?ra przegrywaj?ca 0-4 z Ukrain? i San Marino). Na Czarnog?r? trzeba si? spi?? i odci?? pi?karzy od durnych mass medi?w powtarzaj?cych has?o, ?e "jeste?my w lepszej pozycji ni? nasz dzisiejszy rywal". Po tych 2 meczach mo?emy mie? 15 pkt i miejsce bara?owe, wtedy wystarczy remis na Wembley i wygrana w Kijowie. Niby wiele, ale Ukrai?cy u siebie s? s?abi, co pokaza? ich mecz z Mo?dawi? w Kijowie, a Anglicy s? jak najbardziej do ogrania, bez takich ludzi jak Ferdinand, czy Terry. Fornalik nie ma autorytetu u kibic?w, bo te? i nie mo?e go mie?. Nie trenowa? Realu czy Feyenordu, tylko Ruch Chorz?w, ale dajmy cz?owiekowi szans?. Wczoraj nic nie da?o si? zrobi? lepiej. Atakowali?my, ale Mo?dawia postawi?a autobus w polu karnym, bo ich ten remis cieszy?. Zmiany by?y trafione i przeprowadzone z szans? powodzenia, wiele minut przed ko?cem. Ustawienia lepszego mie? nie mo?emy, bo nie mamy ?adnego klasowego reprezentacyjnego napastnika. Tutaj nie pomo?e ?aden mag, tylko zgranie linii obrony (bez Komorowskiego, bo facet to jaka? pora?ka), z J?drzejczykiem na stoperze i Piszczkiem/Bereszy?skim z prawej i spokojna praca w czasie cykli treningowych.

Ostatnia edycja:

Ale tu nie chodzi o ch?ci Leo, bo on je mia?. PZPN chcia? mie? wi?kszy wp?yw na kadr? na co Leo nie chcia? si? zgodzi?. Co do ci?nienia na zmian? trenera to ja osobi?cie jestem za tym, ?eby zmieni? Fornalika na zagranicznego trenera. Dlaczego ? Odpowied? jest bardzo prosta. Mamy marn? lig?, w kt?rej dziej? si? rzeczy nie stworzone, pi?karzy o nie zbyt wysokich umiej?tno?ciach, a kto tych umiej?tno?ci uczy ? Trener.

Leo mia? ch?ci do czasu ingerencji PZPN. Pami?tne mecze z Czechami czy Portugali? - pe?na zgoda, wtedy mu si? chcia?o. PZPN zacz?? interweniowa? w sprawy kadry i Leo przegra? eliminacje do M? 2010, a my byli?my wy?ej tylko od San Marino. Co do poziomu ligi - pe?na zgoda, w ostatnim sezonie Mistrz Mo?dawii zaszed? w LE dalej od nas (?ci?lej - w eliminacjach do LE ; ) ). Ale zapominasz o jednej rzeczy - selekcjoner kadry nie jest od uczenia czegokolwiek. My ca?y czas mamy jakie? dziwne wyobra?enie, ?e z ludzi nie graj?cych w klubach nagle sklecimy mega kadr?, bo przyjad? na zgrupowanie raz na 2-3 miesi?ce i tam naucz? si? gra? w pi?k?. Nie, to tak nie dzia?a. Selekcjoner ma dosta? gotowy sk?ad, z?o?ony z ludzi najlepszych w kraju i tylko i wy??cznie ustawi? ich na boisku wedle swojej my?li. Kadra spotyka si? raz na jaki? czas, na kilka dni, przed meczami z innymi reprezentacjami. Nie ma fizycznej mo?liwo?ci, by nauczy? w tym czasie czegokolwiek 30-letniego cz?owieka, mo?na jedynie wykorzysta? umiej?tno?ci kt?re on ju? posiada, by da? zespo?owi jak najwi?cej. Od "uczenia" s? szk??ki, akademie, szko?y, w najmniejszym stopniu profesjonalne kluby, a ju? na pewno nie Reprezentacja.

?eby my?le? o awansie, to trzeba pomy?le? o tej Obronie. Statystycznie ponad 1 bramka stracona na mecz(zak?adaj?c ?e anglia co drugi mecz przyk?adowo bramke traci) nie wr??y nic ciekawego.

Po drugie, ?eby my?le? o awansie, to trzeba w ko?cu pokona? kogo?, kto jest wy?ej(a nie wygra? raz z mo?dawi?, a potem remisowa? nie wspominaj?c o obijanym z ka?dej strony san marino).

Wygrywanie z San Marino i tak nic nie daje w przypadku walki o bara?, gdy? nie s? wtedy liczone punkty z nimi, dlatego lepiej w og?le nie patrze? na te mecze i skupia? si? na zwyci?stwach z innymi przeciwnikami, co akurat im za bardzo nie wychodzi ;]

Odbiegaj?c od tematu naszej reprezentacji, aktualnie rozgrywany jest Puchar Konfederacji, dotychczasowe wyniki to Brazylia 3:0 Japonia, Meksyk 1:2 W?ochy, Hiszpania 2:1 Urugwaj i Tahiti 1:6 Nigeria. Co s?dzicie o rozgrywkach, jaki? faworyt? Moim zdaniem, mimo tego, ?e Brazylia wygra?a 3:0 z Japoni? to raczej pucharu nie wygra, Japonia to ?aden przeciwnik. Stawia?bym na W?och?w lub Hiszpan?w, bo Urugwaj gra dosy? s?abo od d?u?szego czasu, Meksyk raczej nie poci?gnie, a reszta zespo??w jest raczej za s?aba.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry