-Inne PokemonOnline.pl Zapowied?

Status
Zamknięty.

mickula

Advanced User
Sierpień 26, 2008
Liczba reakcji
12
Witajcie!
Nareszcie si? zmobilizowa?em i postanowi?em za?o?y? forum do projektu, nad kt?rym pracuj? ju? od kilku dni.
PokemonOnline.pl
Planowany start: stycze?/luty 2010
Beta testy: ju? na pocz?tku stycznia 2010
Exp: wiadomo, to nie jest zwyk?y OTS dlatego mno?nika nie ma sensu podawa?
PVP: Generalnie ?wiat non-pvp, areny do pojedynk?w mi?dzy trenerami
Serwer: Oczywi?cie dedykowany, 24/7
Standardowo: gracz b?dzie m?g? mi?? przy sobie max 6 pokemon?w. Po z?apaniu kolejnych przenoszone s? one do komputera.
HP i si?a pokemon?w odwzorowana na podstawie Pokedexu z Game Boy Color: Pokemon Red/Blue/Yellow
Prawdziwe umiej?tno?ci pokemon?w.
Mo?liwo?? latania np. na Articuno:
attachment.php

Je?dzenia np. na Onixie:
attachment.php

oraz p?ywania np. na Gyaradosie:
attachment.php

czy Snorlaxie:
attachment.php

Ogromny sukces jaki odnios?a brazylijska wersja PokemonOnline zmotywowa? mnie do dzia?ania. W ci?gu kilku dni uda?o mi si? dostosowa? sprity do klienta Tibii, stworzy? kilka Pokemon?w oraz rozpisa? sobie co jak b?dzie wygl?da?o.
Dodaj? tu zrzuty ekranu aby?cie Wy, przyszli gracze, mogli zobaczy?, ?e co? jednak robi?.
pr?ba sprit?w:
attachment.php

statsy pokemonk?w:
attachment.php

oraz ich ataki:
attachment.php

Odp: PokemonOnline.pl Zapowied?

wow! Kula szalejesz! zycze powodzenia w dokonczeniu projektu i zeby to nie byl niewypa?.

Wyrombiste !!! Mam nadzieje ?e poswstanie ots :] Mog? w czym? pomuc ? np. robienie mapki lub sprit?w?

OTS powstanie :) Narazie nie ma w czym pomaga?, jednak wkr?tce b?d? potrzebowa? maper?w.

Btw. Mam ju? 151 pokemon?w w plikach XML :) Czy? nie s?odko? Teraz bior? si? za system kontroli atak?w.
attachment.php

Beta testy b?d? dla wszystkich czy tylko dla TEAMU ?? :)

No bardzo ?adnie si? zapowiada . PS. je?li b?dziesz szuka? mapper?w napisz na pw poka?e prace .

Beta testy b?d? raczej otwarte :)

REFRESH.

Prawie gotowy mam ju? system latania, biegania na pokemonach i p?ywania.

Mam nadzieje ze ci sie uda bo wole z samymi polakami grac niz z brazolami.

Heh : ) Uda si?, uda :) Ju? Elf zaoferowa? swoj? pomoc :)

Te tablice z atakami jakie? takie chi?skie ;o
Grafiki sami robili?cie czy podpierdolili?cie PO brazylijskiemu? :) Raczej jednak w?tpi?, bo s? baaaardzo pixelkowate. Chocia?, nie widzia?em tych na brazolu, wi?c ju? sam nie wiem :p

Tak czy siak - gz.

grafy sa na 100% od br bo zaden Polak wlasnych nie zrobi ;> gralem na br servie caly czas prawie 2k ludzi online to dopiero wypal! Zobaczymy jak bedzie z twoim servem, jaki bedzie limit graczy?

Oni te? ich nie zrobili ;) Wpisz na google Pokemon Sprites.

Zobaczymy jak b?dzie z moim ;) Mam nadzieje, ?e wypali ale jeszcze du?o pracy przede mn?.

Wrzucam kr?ciutki show-off, ?eby nie by?o, ?e nic nie robie:
YouTube - PokemonOnline.pl Trailer #3

Wida? ?e praca idzie wielk? par? , je?li si? nie myl? b?dzie to 1 polski pokemon serwer.
W 7 dni zrobi? tyle sprit?w i skrypt?w , podziwiam ci?.

Czekam na otwarcie , i wtedy ocenie...

No niestety ale si? mylisz :), to b?dzie trzeci Polski projekt, pierwszym o kt?rym mi wiadomo to Faron rozpocz?? robi? , Ja zacza?em drugi i to b?dzie trzeci :). I z tego co widze all grafiki s? z rozpakowanego klienta PO'br. Wi?c nie ma si? czym zachwyca?.
Bo rozpakowanie tego zaje?o mi 1h wi?c to nic trudnego ;>

Pozdrawiam Kregox

I ty si? Eldiane mylisz bo to b?dzie 4 Projekt ;D jest jeszcze jeden bardzo cichy projekt ale bardzo obiecuj?cy poprzez wzgl?d na Team kt?ry jest stworzony z paczki kumpli z technikum informatycznego kt?ry ka?dy zna C++ na poziomie zaawansowanym a jeden z nich jeszcze lepiej

Heh, po co mie? kilku programist?w jak mo?na mie? jednego ktory potrafi wszystko ;P, ale znajomo?ci w kr?gu RL tez mam :P bo moi 2 przyjaciele chodz? do takiego liceum.

I czym mniejsz a bardziej zaawansowany team to lepiej ;P. Bo wieksze zyski dla siebie m.in.

Szczerze to lepiej poczekac troche i taki gotowy serwer niebawem sam wyp?ynie do sieci.

I czym mniejsz a bardziej zaawansowany team to lepiej ;P. Bo wieksze zyski dla siebie m.in.

Dla pieni?dzy robisz serwer pokemon bo tak z tego wynika, widz? ze wi?kszo?? my?li tylko o kasie, rozumiem ze kasa sie musi zwr?ci? za dedyka ale nie do przesady.
Serwer si? robi dla ludzi by by?o gdzie gra?.

Tak, robie 4fun ale aby programi?ci sie op?aca?o pracowa? to musi mie? porz?dne zyski, a jezeli kolega ma tylko grafiki i czary to duzo zostalo jeszcze

Status
Zamknięty.
Back
Do góry