Pomoc Online!

Status
Zamknięty.

Deeboz

Advanced User
Grudzień 12, 2008
Liczba reakcji
29
Ju? kiedy? wpad?em na pomys?, ale nie mia?em ch?ci go przedstawi?. Ot?? jak nazwa tematu m?wi mam do zaproponowania, ?e by?y bo wyznaczone osoby z dostateczn? wiedz?, kt?re mog?y by udziela? odpowiedzi na pytania u?ytkownik?w na temat Tibii oraz Open Tibii. Mog?o by by? to na ventrilo - gdzie by?y stworzony specjalny kana?, gadu-gadu - za?o?ony specjalnie na potrzeby tnet oraz specjalny kana? na shoutboxie - wtedy mogliby?my sami sobie pomaga?.
Kto? powie, ?e jest dzia? pomocOT. Tak jest, ale pomoc online by?a by o wiele szybsza, a nasi u?ytkownicy mogliby wiedzie?, ?e odpowiedzi na pytania s? sprawdzone i u?o?one z pe?nym profesjonalizmem.

Pozdrawiam

Odp: Pomoc Online!

Jestem za .Czasami trzeba naprawd? d?ugo czeka? na odpowied? a tak mogli by nam pomaga? online . Zgadzam si?.

Generalnie potrzeba do tego w chuj os?b, kt?rym si? chce no i kt?rzy mog? po?wi?ci? ogrom czasu.

Z vt bywa r?znie, 'nie ka?dy ma mikrofon'. Na gg by?by spam w chuj. Proponuj? IRC'a.

A od czego jest forum? W?tpi?, by komu? si? chcia?o ci?gle przesiadywa? na danym kanale i patrze? co userzy pisz?.
Forum jest w?a?nie od tego, u?ytkownicy przegl?daj?c posty znajduj? takie, na kt?re mog? odpowiedzie?, wi?c udzielaj? pomocy.
Jestem na nie.

Jestem na nie, gdy? ma?a ilo?? os?b by?aby ch?tnych do pracy. Jak na zwyk?e forum to i tak do?? szybko ludzie odpowiadaj? na pytania. Wiele os?b tutaj to dzieci, kt?re nie przesz?y mutacji i wstydzi?yby si? zacz?? temat, a na gg zrobi?by si? wielki spam.

To ja ju? by?bym za zrobienie takiego Live Chatu, ale do tego potrzeba ch?tnych i znaj?cych si? na rzeczy. Ja bym m?g? w tym uczestniczy?.
Chat4Support ? system wsparcia obs?ugi klienta, Live Chat, monitoring strony internetowej.
A to strona owego livechatu.
I kto b?dzie za to p?aci?? To do?? du?o kosztuje.
Ja by?bym za kana?em IRC, aczkolwiek potrzeba by by?o du?o os?b on-line, mo?e ca?y support?;-) Poza tym, straszny spam by si? zrobi? jakby by?o nawet oko?o 3 pyta? - a kto? by na nie odpowiada?.

Tak troch? trzeba wyda?, ale jakby na forum wstawi?oby si? reklamy z google adsense to pewnie pieni?dze by na to by?y i mo?e by zosta?o. Jak wiadomo jest to du?e forum i takie co? jak google adsense zwi?kszy?o by bardzo zyski. A te pieni?dze mo?na by by?o wyda? na rozw?j forum.

By? ju? kiedy? podobny pomys?. GG i ventrilo odpada - nie ma osoby, kt?ra by?aby na tyle obeznana we wszystkim, by odpowiedzie? na ka?de zadane pytanie, ?e o wolnym czasie i ch?ciach nie wspomn?. Kana? na shoutboxie by?by ju? lepszym rozwi?zaniem, wtedy odpowiedzie? mo?e ka?dy, kto akurat tam zajrzy, ale to samo b?dzie w dziale Pomoc z OT - no, z 2-3minutowym op??nieniem =d Sporo os?b na forum dba o sw?j licznik post?w, jest dla nich wyznacznikiem zajebisto?ci, nie s?dz? wi?c, by wszyscy ch?tnie udzielali pomocy skoro de facto nic z tego nie b?d? mie?.
Nie zawsze, mo?na przydzieli? kilka numer?w gadu - osoby, kt?re znaj? si?, w kt?ry? dziedzinach, mia?y, by taki numer, gdzie pisali, by tam swoje problemy tylko i wy??cznie z tej dziedziny. Powsta?, by specjalny temat, w kt?rym, by by?y podane numery, zasady itd.

Je?eli chodzi o ten pomys?, jest to ?wietny pomys? - sam m?g?bym zaj?? si? dziedzin? ''rl tibia'', w kt?rej si? nawet dobrze znam. Jestem najbardziej na tak, r?wnie? dobrym pomys?em jest wprowadzenie irca, ale z jednej strony, nie ka?dy umie obs?ugiwa? : /

Owszem, na tak.
Nie czyta?em innych wypowiedzi, stan??em na Vraelu, prosz? o wybaczenie, je?eli powtarzam po kim? ; o

Jestem na Nie!Takie rozwi?zanie pomog?o by bez dw?ch zda? wielu u?ytkownikom, z drugiej strony do tego s?u?y dzia? Pomoc OT/Tibia, my?l?, ?e na wi?kszo?? pyta? pada odpowied? w ok. 10/20 minut, i nie ma sensu dodawa? zb?dnych bajer?w.
Regards
Teleq

Ostatnia edycja:

Ja podzielam zdanie Xemronn. IRC to bardzo dobre rozwi?zanie do szybkiej pomocy.
Do reszty oczywi?cie zostaje forum.

Ale te? brakuje porz?dku na forum w dziale pomocy. Ci?gle powstaj? tematy czemu to nie dzia?a bo mam wewn?trzne ip.. Wcze?niej by?o takich 666 a userowi nie chcia?o si? przejrze? dw?ch stron. Takie tematy powinny lecie? odrazu do kosza. Nie wspominaj?c o ortografii..

Mo?na wbi? na kana? IRC - ##tnp

wedlug mnie super pomysl
najlepszym rozwiazaniem jak to koledzy up pisza to irc ale przeciez mozna zrobic spis nr gg osob ktore moga pomagac ;)
ja sam chetnie moge zostac osoba pomagajaca ;)

tibialogin, gg odpada. Wyobra? sobie ?e pisze Ci 50 os?b na raz :) i co wtedy? Najlepszy irc. Tak jak pisalem wy?ej.. aktywny jest kana?

Kod:
##tnp
na
Kod:
irc.freenode.net

Jestem na tak !!
Czasami trzeba czeka? w ch*j czasu, ?e kto? odpowiedzia?.
Na pewno by to u?atwi?o prace forum, i nie potrzebnego spamu.

Jestem na tak !!

Mi pomys? r?wnie? si? podoba. Tylko nie wiem jaka metoda by?aby najlepsza, ale chyba tak jak poprzednicy uwa?am, ?e IRC. Chocia? i GG nie by?oby g?upim rozwi?zaniem, nie trzeba podawa? swojego prywatnego numeru tylko utworzy? nowe konto. Z tego co wiem mo?na by? dost?pnym na dw?ch numerach wi?c to ?aden problem. Podzieli?oby si? wszystkich zainteresowanych na odpowiednie dzia?y i rozpocz??aby si? tzw. opieka i pomoc w miar? swoich mo?liwo?ci czasowych. Jestem za.

A Ci co uwa?aj?, ?e 50 os?b pisz?cych na Gadu to problem a 50 pisz?cych na IRC to nie problem to s? w b??dzie, bo ka?da osoba w osobnym okienku jest wi?kszym u?atwieniem.

Od?wie?am i prosz? administracj? o ponowne rozpatrzenie propozycji.

Jestem jak najbardziej za.
Szczerze, to nie ?aden k?opot by? na gg, vt, irc lub czym? innym.
Z tego co widz?, na nie kt?re odpowiedzi trzeba czeka? bardzo d?ugo, dlatego to wyj?cie jest dobre.
Napewno dzi?ki temu, uniknie zb?dnego spamu w dzia?ach zwi?zanych z pomoc?.

Jestem za ..... NIE
Poniewa? wiem ?e ten kana? upadnie po dw?ch dniach ze wzgl?du na napad na niego dzieci neo. Ka?dy by pisa? na kana? pomocy+ na forum co spowodowa?o by niepotrzebny spam.

Je?eli komu? zale?y na czym? po czwartym od?wie?eniu tematu napewno kto? odpowie.

Jestem za. Mog? ?wiadczy? us?ugi przez Gadu-Gadu na temat OTS oraz Tibi.

A wiec, ja mysle ze to dobry pomysl ale Xemronn ma racje...potrzeba by do tego bylo wielu osob ktore mogly by sie tym zajac. Ten pomysl przypomina HELP z tibii ;d
Gdyby na IRC wlasnie zrobic sobie taki jagby HELP channel to moze mialo by to rece i nogi.
ALE JAK ZAWSZE WSZYSTKO ZALEZY OD LUDZI

Status
Zamknięty.
Back
Do góry