Account Maker Problem z localhostem

Status
Zamknięty.

rajcholc

New User
Czerwiec 20, 2010
Liczba reakcji
0
Na pocz?tku chcia?bym powiedzie?, ?e nie za dobry jestem w te klocki i nie wiem czy dobry dzia? wybra?em, wi?c z g?ry przepraszam.
M?j problem opisz? od pocz?tku:
Kilka dni temu postanowi?em, ?e zrobi? sobie OTS tylko dla siebie.Interesowa?y mnie tylko silniki TFS zamieszczone na Otsoft.pl. Po?ci?ga?em troch? tych silnik?w, bo tu mi co? nie pasowa?o, albo chcia?em map? zamieni? na t? z Rl. Oczywi?cie odpala?em Xampp'a, robi?em baz? danych na localhost/phpmyadmin itd. i ju? biega?em sobie "charami" po serwie.
Gdy nie udawa?o mi si? podmieni? mapy na t? z Rl, uzna?em, ?e b?d? gra? na tej do??czonej do silnika. ?ci?gn??em wi?c ten o to silnik : "[8.54] The Forgotten Server 0.3.6 pl1 [Konsola] " z Otsoft.pl i doda?em tam jedn? wysepk?. Gdy ju? chcia?em przetestowa? mapk?, zacz??em odpala? xampp'a , do bazy danych wrzuci?em mysql.sql i wszystko by?o dobrze. Serwer odpali? stworzy?em konto i posta?. Chcia?em doda? sobie GM'a na tym koncie w localhost no i tu pojawi? si? problem: ot?? w "zak?adce" accounts i players nie pojawi?o si? ani konto kt?re zrobi?em ani posta?.
Moje pytanie jest oczywiste:
Co zrobi?em nie tak i co nale?y zmieni?, ?eby wszystko by?o jak nale?y?
Oczywi?cie przy pracy na tamtych silnikach wszystko by?o dobrze.

Odp: Problem z localhostem

Na pewno dobrze ustawiles w configu wszystko? Nazwe bazy danych i wszystko inne?
A moze acc maker pobiera info o bazie z innego miejsca niz configu jak cos namieszales? Wtedy tez moze np tworzyc konta w innej bazie a serwer chodzi na innej...

Poza tym jak edytowales tylko mape to ja sie pytam po co w ogole wrzucales cos do bazy? Przeciez wystarczy zrestartowac serwer i jest nowa mapa... Baze i wszystko trzeba bylo zostawic.
Jesli nie dziala to nie mow, ze jest dobrze wszystko, bo jak by bylo dobrze to by dzialalo...

My?l?, ?e wszystko jest okej.

Kod:
sqlType = "sqlite"
	sqlHost = "localhost"
	sqlPort = 3306
	sqlUser = "root"
	sqlPass = ""
	sqlDatabase = "serwerek"
	sqlFile = "forgottenserver.s3db"
	sqlKeepAlive = 0
	mysqlReadTimeout = 10
	mysqlWriteTimeout = 10
	encryptionType = "plain"

Baza danych na localhost te? ma nazw? "serwerek".
Acc Makera nie mam, bo zawsze wszystko robi?em w bazie danych na localhost/phpmyadmin, a ?e teraz mi nie wy?wietla kont i postaci zrobionych Account Manager'em "w grze" to lipa ;/

PHP:
sqlPass = ""
Nie ma hasla?
...

No nie potrzebne raczej.
Nigdy nie wpisywa?em i by?o dobrze.
Poza tym w?tpi?, ?eby to mia?o jakikolwiek wp?yw na m?j problem.
Xampp'a reinstalowa?em z 5 razy i nic.

Zrob tak:
Wejdz do tabeli accounts.
Kliknij szukaj.
Wpisz numer konta twojego albo nie wpisuj nic. Kliknij wykonaj i sprawdz czy pokaze twoje konto albo wszystkie istniejace konta. Jesli tak to wszystko jest w pozadku. Po prostu jest to wszystko ukryte...

Ostatnia edycja:

Wyszukuje tylko to konto gdzie jest account manager:(
W players tak samo nie wyszukuje;/

Ju? si? upora?em z tym problemem, ale dzi?ki za zainteresowanie i ch?? pomocy;D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry