Problem z zalogowaniem.

Status
Zamknięty.

Dede94

User
Czerwiec 1, 2009
Liczba reakcji
1
Witam.
Wiem ?e taki temat?w jest mn?stwo, lecz w ?adnym z nich nie znalazlem odpowiedzi kt?ra da?a oczekiway efekt.
Ot?? niedawno postanowi?em zrobi? otsa pod tibie 8.1. Wszyskto jest juz dopracowane, lecz nie wiem czamu inni nie moga sie zalogowac a ja moge to zrobic po podaniu w ip-changerze wewnetrznego ip.
Z tego co si? ori?tuje posiadam zewn?trzne ip(Dostawca internetu jest Netia na liniach TP)sprawdzalem to na stronie internetowej. Posiadaj router Pentagran Ceberus(internet jest dzielony na 2 komputery) Za?o?y?em konto na no-ip.biz i wszystko jest ok ( w menagerze kt?ry pobralem jest usmiechnieta bu?ka z rumie?cami tak jak znalaz?em w 1 z poradnik?w).
Teraz moje pytania.
Na jakim ip trzeba uzywa? hamachi( wewbetrzyna czy zewn?trznym)??
Czemu inni nie mog? sie zalogowa??
Czy trzeba co? zmieniac w ustawieniach Windowsa aby ots chodzi? i inni moglo na nim gra??

Aha by?bym zapomnia? jest to silnik XML.

Z g?ry dzi?kuje za pomoc :)

Odp: Problem z zalogowaniem.

Musisz wy??czy? firewall i/lub doda? do listy wyklucze? np. OTS port 7171 - je?eli masz Viste, przekierowa? porty, czy jak to si? tam zwie, polecam stron?:
PortForward.com - Free Help Setting up Your Router or Firewall

i pod koniec zrestartowa? routera. Jak kto? si? nie zna to jest z tym troch? roboty, je?eli jeste? pocz?tkuj?cym to po czytaj o tym troch? ;]

Moze si? na tym nie znam ale sprobuj poprzestawiac sobie w config.lua gdy? musisz miec tam podane swoje zew ip i logowac sie na ip changerze przez zew ip a hamachi jest potrzebne do wewnetrznego ip

Morrigan, m?g? by? mi pomuc w tym tzn troszke bardziej szczeg??owo to opisa? co i jak po koleji bo jestem poczatkuj?cy i nie za bardzo si? na tym znam ;/ Gdzie znajde ta liste wyklucze?? Mam Windowsa XP
A jak n 100% sprawdzi? jakie sie ma ip?

A mo?e spr?buj wpisac tak? komend? w grze Godem lub GM: /openserver

Dzi?kuje wszystkim. Odblokowa?em porty 7171 i wsystko jest juz ok :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry