Problem

Status
Zamknięty.

Pallekxd

Active User
Styczeń 8, 2009
Liczba reakcji
5
Witam, mam pewien problem, jakis czas temu popsol mi sie ekran na moim laptopie. Probuje podlaczyc moj laptop do 2 laptopa ale cos mi nie wychodzi, podlaczam kablem VGA. Jezeli ktos wie jak podlaczyc 1 laptop do 2 to dzieki. I jest problem bo nie moge wejsc w ustawienia na moim kompie, bo ekran nie dziala.

Odp: Problem

refresh <......>

Chodzi Ci o to, ?e jak w??czasz komputer to podczas w??czania monitora nic si? nie pokazuje, tak? Je?eli tak to s? trzy mo?liwe opcje, kt?re mog?y mie? miejsce w Twoim systemie.

• [*]Monitor si? spali?, od d?ugiego czasu pracowania na nim.
    [*]Zainstnia? problem w BIOSIE, kt?ry polega na niereagowaniu na "komende - w??cz monitor"
    [*]Spali?a si? karta graficzna

Je?eli to podpunkt numer jeden, to b?dzie konieczne, kupienie nowego.
Je?eli to drugie to niestety nie wiem, jak to zrobi?. Prawdopodobnie wzi?? dysk, podpi?? u kolegi i wtedy to za?atwi?, lecz nie wiem czy dysk odpowiada za BIOSA.
Je?eli to trzecie to b?dzie konieczne kupienie nowej karty graficznej.

A je?eli chodzi, jak pod??czy? laptop do drugiego, to nie wiem, chyba przez podczerwie?, ale wtedy zdj?cie warz?ce 1mb, wysy?a?o by si? 1 tydzie?.

Pozdrawiam, mam nadziej?, ?e pomog?em, Matthew

"Je?eli to drugie to niestety nie wiem, jak to zrobi?. Prawdopodobnie wzi?? dysk, podpi?? u kolegi i wtedy to za?atwi?, lecz nie wiem czy dysk odpowiada za BIOSA."

dysk nie jest od biosa, ale bios da si? zresetowa? za pomoc? baterii kt?ra napewno te? jest w ?rodku laptopa, mo?na te? zrobi? go za pomoc? przycisku (i teraz to zale?y od p?yty g??wnej bo w jednych jest to przycisk Insert w innych Delete lub Esc) czyli tak poszuka? mo?esz w instrukcji na kt?ry si? robi ten reset

I teraz tak robisz reset tego lapka trzymaj?c guzik kt?ry jest od resetu biosu najprawdopodobniej b?dzie to Insert trzymasz tak przez 5-10 sekund uruchamiania si? laptopa, Je?eli nie pomo?e =Serwis

Je?eli chcesz tego lapka podpi?? 1 do 2 to niepytaj tu tylko zapraszam cie na Strona g??wna forum • Forum Komputerowe Helpc.eu dzia? Problemy Lub Sprzet!

To wszystko z mojej strony

Status
Zamknięty.
Back
Do góry