-Silnik pz.

Status
Zamknięty.

#NOOB

Senior User
Maj 25, 2014
Liczba reakcji
88
Siema, czy kto? doszed? do tego gdzie mo?na ustawi? czas PZ? Nie chodzi o PZ za zaatakowanie czy zabicie gracza, bo to jest do ustawienia w configu tylko za PZ, kt?re powstaje jak potw?r jest widoczny u nas na ekranie (tego ju? nie ustawi si? w configu). Troch? za d?ugo drwa (bo ok. 5-10 minut co jest chore) i nie kminie gdzie mo?na je skr?ci?.

Odp: pz.

A tego nie ustawia si? tutaj?

pzLocked = 60 * 1000

A w pzLocked nie jest przypadkiem pz za zaatakowanie/zabicie gracza? Bo kombinowa?em ju? z tym da?em pzLocked = 1 * 1000 wi?c powinno po sekundzie znikn??, a nie znik?o.

huntingDuration = 60 * 1000 -- czas przy hunceniu potworow
pzLocked = 60 * 1000 -- czas po walce pvp, ale bez zabijania
whiteSkullTime = 7.5 * 60 * 1000 -- czas po walce pvp z zabijaniem

swoja droga pamietaj, ze potwory maja wiekszy zasieg widzenia niz twoj ekran pokazuje. wiec nawet jak dasz na sekunde a potwor cie bedzie "widzial", bo podejdzie blizej, to ci to pz przedluzy...

Problem w tym, ?e silnik nie ma huntingDuration :D Pr?bowa?em z 0.4 wyci?gn?? ale to nic nie daje, pewnie nie wszystko wyci??em.
W sumie to nawet nie wiem sk?d silnik bierze czas do tego, skoro ustawi?em pzLocked, whiteSkullTime i wszystkie inne czasy na 10 * 1000 czyli 10 sekund i dalej pz trwa nie wiadomo ile.

---------- Tre?? dodana o 01:05 ----------

A i dodam, ?e dla testu przenios?em si? na wysp? z dala od jakiegokolwiek potwora i te? nic.

Ostatnia edycja:

Moze bys tak zdradzil taki jeden malutki maloznaczacy sekret. Jaki masz kurwa silnik, bo z fusow nikt wrozyc nie bedzie, zeby ci pomoc? xD

Ju? podaje, spokojnie xD
TFS 0.3 Crying Damson

---------- Tre?? dodana o 16:10 ----------

Czy kto? b?dzie w stanie doj?? do tego sk?d silnik bierze czas dla PZ za huncenie mob?w? :)

---------- Tre?? dodana o 17:38 ----------

Kto?, co?, gdzie??

---------- Tre?? dodana o 20:11 ----------

F5 ;)

Ja mam tfs 0.3.6 i mam w configu.lua wszystkie podstawowe rzeczy dzi?ki kt?rym mo?na zrobi? serwer. Je?li chcesz to mog? podes?a? tobie linka do source. Powinien dzia?a? z twoim je?li masz 8.54+ tibi?. Tyko daj zna?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry