Chyba pierwszy post na forum. Wi?c jednocze?nie si? witam. Swojego czasu prowadzi?em serwer, a teraz troszk? wracam do mappingu (Wiele si? zmieni?o, tak swoj? drog?)
Na chwil? obecn? jestem w trakcie tworzenia kontynentu. W 95% kontynent jest stworzony przeze mnie. Jedynie pojedyncze elementy, typu ?wi?tynia zosta?y zapo?yczone z rl mapy.
Miasto Carnevell - po?o?one na zachodnim wybrze?u kontynentu otoczone niewielkim pasmem g?r i pag?rk?w. Miasto charakteryzuje si? bardzo w?sk? i wysok? zabudow? umiejscowion? na ma?ych wysepkach w zatoce, mieszka?cy zmuszeni s? porusza? si? po licznych mostkach i mostach, na r??nych poziomach. Trzeba by? ostro?nym, ?eby nie pob??dzi? i nie zosta? zaatakowanym. Miasto idealnie - przynajmniej jak dla mnie - nadaje si? do jakiego? wara PVP, masa mo?liwo?ci na trapy.
Wiem, ?e praca jak na razie nie jest jaka? mega fajna, ale wydaje mi si? ?e jak na przerw? w mappingu, to posz?o mi ca?kiem nie?le. Jest jeszcze par? poprawek i element?w w palecie RAW, kt?re m?g?bym doda?, lecz dopiero je poznaje na nowo i musz? "ogarn??" kt?ry jak wygl?da itd.
Pozostawiam waszej ocenie i sugesti?.
Na chwil? obecn? jestem w trakcie tworzenia kontynentu. W 95% kontynent jest stworzony przeze mnie. Jedynie pojedyncze elementy, typu ?wi?tynia zosta?y zapo?yczone z rl mapy.
Carnevell
Miasto Carnevell - po?o?one na zachodnim wybrze?u kontynentu otoczone niewielkim pasmem g?r i pag?rk?w. Miasto charakteryzuje si? bardzo w?sk? i wysok? zabudow? umiejscowion? na ma?ych wysepkach w zatoce, mieszka?cy zmuszeni s? porusza? si? po licznych mostkach i mostach, na r??nych poziomach. Trzeba by? ostro?nym, ?eby nie pob??dzi? i nie zosta? zaatakowanym. Miasto idealnie - przynajmniej jak dla mnie - nadaje si? do jakiego? wara PVP, masa mo?liwo?ci na trapy.
Wiem, ?e praca jak na razie nie jest jaka? mega fajna, ale wydaje mi si? ?e jak na przerw? w mappingu, to posz?o mi ca?kiem nie?le. Jest jeszcze par? poprawek i element?w w palecie RAW, kt?re m?g?bym doda?, lecz dopiero je poznaje na nowo i musz? "ogarn??" kt?ry jak wygl?da itd.
Pozostawiam waszej ocenie i sugesti?.
| Notka moderatorska: |
| Brak prefiksu, przyznaje Amator |
Po drugie jak robisz screeny ingame to w kliencie: Options->Graphic->Advanced->zaznacz Don't strech or shrink game window. Wtedy zr?b screena, wytnij tylko t? cz??? gdzie wida? mapke i dopiero to wklejaj. Co do screen?w z edytora to te? przed zrobieniem screena musisz zrobi? kilka rzeczy: 1. nacisn?? jednocze?nie ctrl+?rodkowy myszy - aby wykadrowa? kamer? (z tej odleg?o?ci przedmioty nie s? rozci?gni?te ani zmniejszone, wi?c najlepiej wygl?daj?) 2.Screena robimy w RME za pomoc? przycisku F11, screen zapisuje si? domy?lnie gdzie? w 'moich dokumentach'
na 3 ssesie widac po prawo jakis bug czy jak to tam nazwac. Mapka ma w sensie takim duzo bug?w, ale mozna nawet jak sie postarasz, bo widac ze mozesz, zasluzyc na profiks srednio zaawansowany