Rookgaard 8.6?

Odp: Rookgaard 8.6?

No i spoko :)
oby Ci si? uda?o.

Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu - lecz my?l? ?e wszystko wyjdzie git.

Planuje zachowa? klimat - czyli najlepsz? broni? by?by Spike Sword - lepsze opancerzenie wed?ug uznania.
Z botami tak jak pisa?em ?le nie b?dzie - wystarczy wej?? na Torga do tematu z zdj?ciami z Rookgaard.pl i poczyta? troch?(wszyscy bij? bot?w i hunc? do ko?ca gry - my?l? ?e tutaj b?dzie tak samo) + ew. za boty b?d? teleportowa? do temple.

Client 8.60 zapewni na pewno wi?cej akcji chodzi mi o PvP.
Profesji nie chce lecz chce zrobi? 3 specjalizacje:
- magic (na styl druida/sorca)
- tank (na styl knighta)
- shooter (na styl paladyna)

Ka?dy b?dzie musia? stan?? przed wyborem i b?dzie musia? wybra? swoj? specjalizacje.

Zmieniam zdanie, jednak nie zagram.

VZzeUMv.png

QMlkbpy.png

WjwvtBQ.png

Miasto zosta?o od?wie?one - uk?ad jest ten sam by zachowa? klimat Rookgaardu.

Client 8.60 zapewni na pewno wi?cej akcji chodzi mi o PvP.
Profesji nie chce lecz chce zrobi? 3 specjalizacje:
- magic (na styl druida/sorca)
- tank (na styl knighta)
- shooter (na styl paladyna)

Ka?dy b?dzie musia? stan?? przed wyborem i b?dzie musia? wybra? swoj? specjalizacje.

To ewidentnie nie pasuje do Rookgardu. Je?eli chcesz stworzy? klimat rooka, to na serwerze musi znale?? si? sporo zagadek/ukrytych rzeczy ;D

Ja bym proponowal reinstala.
?

To ewidentnie nie pasuje do Rookgardu. Je?eli chcesz stworzy? klimat rooka, to na serwerze musi znale?? si? sporo zagadek/ukrytych rzeczy ;D

Dlaczego to nie pasuje?
Uwierz ?e na serwerze b?dzie du?oo zagadek :)

Miasto i niekt?re tereny zosta?y od?wie?one - oczywi?cie uk?ad ten sam.
Dzisiejszego dnia zawita?a do nas pierwsza podr??niczka.
Amber to najpi?kniejsza kobieta na ?wiecie - walczy?a z przer??nymi potworami oraz zwiedza?a lochy.
Opowiada o niekt?rych prze?yciach lecz potrzebuje pomocy w znalezieniu notesu.

aLqMk4L.png

Kojarzycie to miejsce?

OQK92bg.png

Tutaj b?dzie Kapitan kt?ry b?dzie mia? dla graczy kilka misji.
(Lochness Quest)

Na dzie? dzisiejszy jest ju? tyle quest?w:

HA1cWkZ.png

Dobra robota czekam dalej, dodaj wi?cej misji quest?w, to nada klimat grze! Pozdrawiam!

Super :)

Kahras prosz? tylko nie za?mie? dr?g t? grub? traw? bo to b?dzie ohyda :\
Nie zadu?o detali prosz? ;) + jak quest log jest po polsku to mo?e nazwy te? :P ?

tak pacz?c na ss i to wszystko to w sumie mo?e nawet by? ciekawe :P

Ukrad? mi pomys?, ja ju? taki robie od 4msc.

Ukrad? mi pomys?, ja ju? taki robie od 4msc.

Co w zwi?zku z tym?
Przecie? nie by? chroniony patentem ani prawami autorskimi.
Nie u?ywa te? raczej twoich znak?w handlowych, wi?c jak dla mnie pisanie "ukrad? mi pomys?" jest bez sensu.

Gdyby chocia? map? zrobi? identyczn? jak twoja, wtedy mo?na by rozwa?a? uznanie tego za plagiat.

Ostatnia edycja:

Super :)

Kahras prosz? tylko nie za?mie? dr?g t? grub? traw? bo to b?dzie ohyda :\
Nie zadu?o detali prosz? ;) + jak quest log jest po polsku to mo?e nazwy te? :P ?

B?dzie git!

Questy zosta?y ju? zrobione.
(100% Rookgaard)
Teraz zajm? si? dodawaniem NPCt?w oraz upi?kszaniem mapy.

0Z0zLGJ.png

C6bJyCZ.png

lYLgAn8.png

oWanS21.png

(Arena Quest)

Dok?adnie.

Kahras pomys? mo?e o shipie? Mo?e dodatkow? wyspa z zolwiami po quescie typu meriana jak rl:)?

mi si? podoba jak bd gotowe to nawet zagram

Mo?e by? ciekawie, wi?c ch?tni zagram, ale mam kilka drobnych pyta?.

1) Skoro b?dzie podzia? na profesje i najlepsz? broni? b?dzie spike sword, to jak sprawa b?dzie wygl?da? u RP i profesji magicznej?
2) Domki jakie? b?d? ? Nie m?wi? tu o 50 czy tam 100sqm'owych, ale jaki? "hotel" 2-3 pi?trowy (np. w tym budynku nad npc, kt?ry skupuje sk?ry zwierz?t i itemki z nich) a w nim pokoje 2x3, 3x3, 3x4 czy co? podobnego, no i drugi na terenach dla PACC.
3) Jakie? potworki, kt?re nie wyst?puj? na rooku te? b?d? czy raczej nie?

Zagralbym wlasnie na takim rookgardzie, tylko musialo byc 0 tp wszystko na nogach tak jak na apo 7.6 + jakies nowe mooby.

RP to raczej proste, Spear'y ;p

Dla mnie spoko by by?o zrobienie r??d?ek takich jak s? teraz w DAWNPORT na RL.
Maj? dmg 3-7/8 ? :) dla mag?w przynajmniej.

Dok?adnie.
Kahras pomys? mo?e o shipie? Mo?e dodatkow? wyspa z zolwiami po quescie typu meriana jak rl:)?
Wszystko w swoim czasie:)
Na dzie? dzisiejszy planuje doda? 5 nowych quest?w:
  • Spike Sword Quest
  • Arena Quest
  • Lochness Quest
  • Mintwalin Quest
  • Postman Quest
Mo?e by? ciekawie, wi?c ch?tni zagram, ale mam kilka drobnych pyta?.

1) Skoro b?dzie podzia? na profesje i najlepsz? broni? b?dzie spike sword, to jak sprawa b?dzie wygl?da? u RP i profesji magicznej?
2) Domki jakie? b?d? ? Nie m?wi? tu o 50 czy tam 100sqm'owych, ale jaki? "hotel" 2-3 pi?trowy (np. w tym budynku nad npc, kt?ry skupuje sk?ry zwierz?t i itemki z nich) a w nim pokoje 2x3, 3x3, 3x4 czy co? podobnego, no i drugi na terenach dla PACC.
3) Jakie? potworki, kt?re nie wyst?puj? na rooku te? b?d? czy raczej nie?
Nie b?dzie podzia?u na profesje - ka?dy gracz mo?e walczy? z ?uku b?d? z miecza np. B?d? specjalizacje co? na styl talent?w z wowa - oczywi?cie b?dzie si? je da?o zmienia? w dalszym etapie gry.
Domki b?d? dok?adnie w takich lokalizacjach jak opisujesz.
Potwory b?d? nowe(g??wnie bossowie) + z RL tibii planuje na pewno doda? amazonki i dworce.

Zagralbym wlasnie na takim rookgardzie, tylko musialo byc 0 tp wszystko na nogach tak jak na apo 7.6 + jakies nowe mooby.
Dok?adnie tak b?dzie.

RP to raczej proste, Spear'y ;p
Dla mnie spoko by by?o zrobienie r??d?ek takich jak s? teraz w DAWNPORT na RL.
Maj? dmg 3-7/8 ? :) dla mag?w przynajmniej.
My?la?em ju? nad tak?.
Zrobi? takie z event?w(planuje zrobi? co? na styl Darkmoon z Wowa) ?e dziennie robimy te same misje i zbieramy punkty kt?re potem wymieniamy na przedmioty.
Mo?liwe ?e dodam tak? r?zge do sklepiku SMS - oczywi?cie ona by?aby na czas (2-3h) a DMG by?by zbalansowany.

Chyba kojarzycie:)?
kmfAWbv.png

Na serwerze pojawi?y si? ju? potwory + prawie wszyscy NPCtowie.
Dzi? b?d? si? zajmowa? questami - g??wnie chyba Spike Swordem wi?c jak kto? ma pomys? na ten quest to pisa? mi tu w temacie, b?d? na PW a nawet na GG!

GG: 49396313

Pozdrawiam!
[MENTION=433303]Astareth[/MENTION] [MENTION=432053]Adixxxd[/MENTION] [MENTION=271337]pawel787[/MENTION] [MENTION=373778]Aim0w0w[/MENTION]​

Ostatnia edycja:

Pewnie, ?e kojarzymy (szkielety w drodze na roty ;p)

Tutaj moja propozycja co do Spike Sword Questa.

1)Zrobi? co? takiego, ?e po ustawieniu 2-3 postaci w odpowiednich miejscach, b?dzie pojawia?a si? skrzynia z kluczem (potrzebnym do otwarcia drzwi od "mino maga"), znika?a by ona po np. 10 minutach (czas wystarczaj?cy ?eby zdarzy? go wzi??).
2)Doda? npc a u niego kilka misji (np. zabicie XXX minotaur?w/rotworm?w/trolli/goblin?w itp, przyniesienie XXX minotaur leather itp.), kt?re b?d? umo?liwia?y otwarcie drzwi do bossa (oczywi?cie za pomoc? klucza).
3) Za drzwiami zrobi? ju? ostatnim fragment, jaka? konkretn? drog? z potworkami a na ko?cu bossa, z kt?rego wypada?by jaki? item (np. serce), kt?re trzeba b?dzie odda? do npc aby dosta? sworda.

Czemu tak a nie inaczej? Odpowied? jest prosta - Trzeba b?dzie mie? zaufan? ekip? ?eby ubi? ich kilka, tak aby dla ka?dego by?o "serce" a nie tylko ubi? 1 bossa w 10 os?b i prosto po nagrod?.
?eby nie by?o sytuacji w stylu "zrobi?em all zadania na innej postaci, mam serce, to id? do npc i b?dzie nast?pny sword", mo?na doda?, ?e opr?cz serca trzeba mie? te? zabitego tego bossa.

Pomys? z sercem zer?ni?ty z Elven Questa z Vestii :)

Back
Do góry