SMC - czyli olewasz i awansujesz.

Status
Zamknięty.
Odp: SMC - czyli olewasz i awansujesz.

Kazia ma jak zwykle racj?. Mo?e zamiast k??ci? si? w bzdurnych tematach porozmawiajmy w hydeparku o czym? innym, albo w innych tematach o Tibii czy Lolu. Ja wiem, ?e takie tematy jak ten s? ciekawe, emocjonuj?ce, ale one s? r?wnie? bezsensowne i budz? jedynie wrogo??. Zacznijcie pisa? normalne posty, bo to my, u?ytkownicy tworzymy forum i to od nas zale?y sukces tego forum. Ja wiem, ?e wszystkie zas?ugi czy pora?ki s? przypisywane kadrze, ale mo?e jednak warto spr?bowa? budowa? to forum nie na trupach poprzedniej kadry, a zacz?? z ni? wsp??pracowa?, jak pisz? to od dw?ch lat...

Marcin, nie poznaj? Ciebie XD Spodziewa?em si?, ?e co? strollujesz, a tutaj taka doros?o?? w tym tek?cie, ?e a? chyba dam Ci reputa.

Ale tu nie chodzi o t? g?upi? zmian? nazw rang, bo to jest kolejny etap gry pozor?w. Pozoruje si? prac?, a ludzie wok?? tego buduj? dyskusj?, zupe?nie niepotrzebnie. Ta "zmiana" ju? wesz?a i nie ma si? co nad ni? rozwodzi?. Trzeba przede wszystkim nauczy? kadr? szanowania ludzi, a tego nie ma i jest to du?o powa?niejszy problem ni? jaka? beleczka pod nickiem kadrowicza, i tak ka?dy dalej nazywa globala globalem a moda modem, nic si? przecie? nie zmieni?o.

Powiedz a z kim oni mog? pracowa?? Je?eli (jak kto? ju? m?wi?) jedna ze stron nie wyci?gnie r?ki to b?dziemy si? tak obarcza? win? do przys?owiowej "usranej ?mierci".
Okej, rozumiem praca jest "symulowana", ale czy kto? pomy?la? dlaczego? Jakie jest sedno tego problemu? Mo?e to w?a?nie tam trzeba uderzy??

@edit

Spodziewam si?, ?e kto? odpowie:

- Problem To:

a) Kadra
b) Kadra
c) Praca Kadry

Tsa...

Ostatnia edycja:

Kurtis zacz?? rozdawa? warny, bo wpad? mi kolejny. Monotonia. Nie wyci?gamy r?ki, bo nie mamy do nich zaufania. Obiecywali z?ote g?ry, a naprawili kilka rzeczy i zmienili rangi. Faktycznie powinni?my pierwsi wyci?gn?? do nich r?k?.

Kurtis zacz?? rozdawa? warny, bo wpad? mi kolejny. Monotonia. Nie wyci?gamy r?ki, bo nie mamy do nich zaufania. Obiecywali z?ote g?ry, a naprawili kilka rzeczy i zmienili rangi. Faktycznie powinni?my pierwsi wyci?gn?? do nich r?k?.

Ale z Ciebie hipokryta, startujesz do kadry, dostajesz redaktora, najpierw jej bronisz, a jak Cie wywalili to hejtujesz xD

Powiedz a z kim oni mog? pracowa?? Je?eli (jak kto? ju? m?wi?) jedna ze stron nie wyci?gnie r?ki to b?dziemy si? tak obarcza? win? do przys?owiowej "usranej ?mierci".

By?o ju? bardzo wiele szans dawanych administracji, wyci?ganych r?k, pr??b. O co poprosi?em ja czy Pico w ostatnim temacie? O dwuzdaniowe wyja?nienie celu wprowadzanej "zmiany". Nikt nie wykazywa? postawy roszczeniowej (trudno by czyni? to CM czy administrator), by?y tylko pro?by. Z czym si? spotka?y? Sam dobrze widzia?e?. Nie mo?na ci?gle si? biczowa? i upatrywa? jedynej winy w u?ytkownikach, bo ta wina rozk?ada si? w chwili obecnej w stosunku 4:1, jak bilans Legii z New Saints w dwumeczu (niestety na niekorzy?? kadry). Zgodz? si?, ?e s? ludzie wykazuj?cy postaw? roszczeniow?, troch? momentami g?upiej?cy i sam takich u?ytkownik?w widz?. Ale je?li dostrzegasz te dobre ch?ci kadry, to powiedz mi sk?d takie podej?cie do rangi CM czy grzecznych pr?b o wyja?nienie danej sytuacji? Nie ma takiego wyt?umaczenia przy za?o?eniu dobrych ch?ci drugiej strony. Niestety.

Ale z Ciebie hipokryta, startujesz do kadry, dostajesz redaktora, najpierw jej bronisz, a jak Cie wywalili to hejtujesz xD

Jako redaktor nawet nie broni?em kadry. Gdyby? czyta? temat moderatorzy.. to by? wiedzia?, ale Eturl usun?? posty, bo "hejtowali?my" kadr?, a wyra?ali?my tylko swoje zdanie.. ;(

By?o ju? bardzo wiele szans dawanych administracji, wyci?ganych r?k, pr??b. O co poprosi?em ja czy Pico w ostatnim temacie? O dwuzdaniowe wyja?nienie celu wprowadzanej "zmiany". Nikt nie wykazywa? postawy roszczeniowej (trudno by czyni? to CM czy administrator), by?y tylko pro?by. Z czym si? spotka?y? Sam dobrze widzia?e?. Nie mo?na ci?gle si? biczowa? i upatrywa? jedynej winy w u?ytkownikach, bo ta wina rozk?ada si? w chwili obecnej w stosunku 4:1, jak bilans Legii z New Saints w dwumeczu (niestety na niekorzy?? kadry). Zgodz? si?, ?e s? ludzie wykazuj?cy postaw? roszczeniow?, troch? momentami g?upiej?cy i sam takich u?ytkownik?w widz?. Ale je?li dostrzegasz te dobre ch?ci kadry, to powiedz mi sk?d takie podej?cie do rangi CM czy grzecznych pr?b o wyja?nienie danej sytuacji? Nie ma takiego wyt?umaczenia przy za?o?eniu dobrych ch?ci drugiej strony. Niestety.

Je?eli w 100% czujesz, ?e je?eli kto? Ci nie wyt?umaczy o co chodzi z ow? zmian? to umrzesz, potniesz si?, tudzie? powiesisz to pomog? Twojej osobie szybko to przyswoi? w wiadomo?ci prywatnej (je?eli to jest problem kt?ry nie daje Ci zasn??)...

Jak m?wi?em, wi?kszo?? czepia si? tego, ?e nie zosta?o to wyt?umaczone... Zdradz? wam sekret: Wystarczy przeczyta? :D ~ Zaskoczenie Co?!

Nikt nie kwapi? si? aby starannie przeczyta? wszystkie posty, informacj? g??wn? od Kurtisa, "apelu" Kazi o zrozumienie owej sytuacji. No wybacz, ?e wymaga si? od u?ytkownik?w czytania i sprawnego rozumowania. Gdyby?cie chcieli zrozumie? ow? "Nowo??" to by?cie to ju? dawno przyswoili, przyznam, ?e sam zmieni?em swe nastawienie gdy przeczyta?em wszystkie posty w starym jak i owym temacie na temat pracy kadry/zmian.

Nie oszukujmy si? - jeste?my chyba ju? za starzy aby kto? za nas sk?ada? oczywiste fakty w ca?o???

Reg. Quomak

---------- Tre?? dodana o 23:59 ----------

Jako redaktor nawet nie broni?em kadry. Gdyby? czyta? temat moderatorzy.. to by? wiedzia?, ale Eturl usun?? posty, bo "hejtowali?my" kadr?, a wyra?ali?my tylko swoje zdanie.. ;(

Prowadzi?e? sp?r ze mn? i Shikate (wybacz je?eli ?le nick napisa?em) w kt?rym broni?e? u?ytkownik?w z kadry.
Nie os?dzam Cie poniewa? sam zmieni?em nastawienie na swego stopnia neutralno??, ale nie m?w, ?e czego? nie robi?e? gdy by?o odwrotnie.

Je?eli w 100% czujesz, ?e je?eli kto? Ci nie wyt?umaczy o co chodzi z ow? zmian? to umrzesz, potniesz si?, tudzie? powiesisz to pomog? Twojej osobie szybko to przyswoi? w wiadomo?ci prywatnej (je?eli to jest problem kt?ry nie daje Ci zasn??)...

Jak m?wi?em, wi?kszo?? czepia si? tego, ?e nie zosta?o to wyt?umaczone... Zdradz? wam sekret: Wystarczy przeczyta? :D ~ Zaskoczenie Co?!

Nikt nie kwapi? si? aby starannie przeczyta? wszystkie posty, informacj? g??wn? od Kurtisa, "apelu" Kazi o zrozumienie owej sytuacji. No wybacz, ?e wymaga si? od u?ytkownik?w czytania i sprawnego rozumowania. Gdyby?cie chcieli zrozumie? ow? "Nowo??" to by?cie to ju? dawno przyswoili, przyznam, ?e sam zmieni?em swe nastawienie gdy przeczyta?em wszystkie posty w starym jak i owym temacie na temat pracy kadry/zmian.

Nie oszukujmy si? - jeste?my chyba ju? za starzy aby kto? za nas sk?ada? oczywiste fakty w ca?o???

Reg. Quomak

Zapewne nie stan? si? z nim te straszne rzeczy, kt?re opisa?e?, jednak jakie? wyt?umaczenie po co to wszystko i w kierunku jakiego wy?szego dobra ma to prowadzi? by si? przyda?o. Wed?ug mnie jest to jedyny b??d tera?niejszej kadry, bo opr?cz tego nie zauwa?y?em ?adnego ?ladu niekompetencji z ich strony. Wydaje mi si?, ?e wi?kszo?c u?ytkownik?w w tym temacie po prostu wyolbrzymia problemy, kt?re istniej? na ka?dym tego typu forum.

Reg. Quomak

---------- Tre?? dodana o 23:59 ----------

Prowadzi?e? sp?r ze mn? i Shikate (wybacz je?eli ?le nick napisa?em) w kt?rym broni?e? u?ytkownik?w z kadry.
Nie os?dzam Cie poniewa? sam zmieni?em nastawienie na swego stopnia neutralno??, ale nie m?w, ?e czego? nie robi?e? gdy by?o odwrotnie.

Chyba redakcji, a nie kadry. Zreszt? dyskusja tutaj nie ma sensu, bo Kurtis nasz pan i w?adca wszed? rozda? warny i ma wyjebane dalej.

Dobranoc.

Pe?na zgoda, ale to Ty nie rozumiesz. Nie chodzi o zrozumienie istoty zmiany, bo t? chyba wszyscy rozumiej?, nikt tak g?upi nie jest by nie ogarn?? tego co zasz?o. Chodzi o przedstawienie celu tej zmiany, czemu mia?a ona s?u?y?. iSanto napisa?, ?e nadal wszystko b?dzie ogarni?te, wi?c pytam: je?li "nadal" (a to oznacza, ?e ogarni?te ju? by?o), to czemu innemu mia?a s?u?y? ta modyfikacja? Wklej mi tu (lub na pw/gg jak wolisz) jedno zdanie m?wi?ce jasno: "poprzez t? zmian? chcemy osi?gn?? to, to i to.". Nie znajdziesz takiego zdania, gwarantuj? Ci to. O to prosi? Pico, o to prosi?em ja, o to prosili inni. Tego nie ma i st?d nadal te same pytania.

Ja by?em w tej kadrze, wi?c dobrze j? znam(nikt nowy si? nie pojawi?), po prostu mimo moich szczerych ch?ci, nie widz? szans na ,,pojednanie'', bo my sobie mo?emy s?odzi?, ale z lenia pracusia nie zrobisz, wi?c mo?emy wyci?gn?? r?k?, mo?emy gada? z kadr?, tylko ona dalej nie b?dzie wykonywa? porz?dnie swoich obowi?zk?w, pff... Poza tym od kiedy to u?ytkownicy maj? si? godzi? z kadr?, niczym dwa obozy wojenne? Kadra powinna reprezentowa? u?ytkownik?w, a nie gry?? ich, to jest problem tego forum.

Pe?na zgoda, ale to Ty nie rozumiesz. Nie chodzi o zrozumienie istoty zmiany, bo t? chyba wszyscy rozumiej?, nikt tak g?upi nie jest by nie ogarn?? tego co zasz?o. Chodzi o przedstawienie celu tej zmiany, czemu mia?a ona s?u?y?. iSanto napisa?, ?e nadal wszystko b?dzie ogarni?te, wi?c pytam: je?li "nadal" (a to oznacza, ?e ogarni?te ju? by?o), to czemu innemu mia?a s?u?y? ta modyfikacja? Wklej mi tu (lub na pw/gg jak wolisz) jedno zdanie m?wi?ce jasno: "poprzez t? zmian? chcemy osi?gn?? to, to i to.". Nie znajdziesz takiego zdania, gwarantuj? Ci to. O to prosi? Pico, o to prosi?em ja, o to prosili inni. Tego nie ma i st?d nadal te same pytania.

W pewnym stopniu musz? przyzna? Ci racj?. S?owo nadal kt?re pad?o w jednej z wypowiedzi nie opowiada si? za tym co panowa?o/panuje na forum.
By? mo?e owa rozbie?no?? pogl?d?w oraz przemy?le? (zrozumienia tego co by?o napisane) jeszcze bardziej pogorszy?a sytuacj?.

W pewnym stopniu musz? przyzna? Ci racj?. S?owo nadal kt?re pad?o w jednej z wypowiedzi nie opowiada si? za tym co panowa?o/panuje na forum.
By? mo?e owa rozbie?no?? pogl?d?w oraz przemy?le? (zrozumienia tego co by?o napisane) jeszcze bardziej pogorszy?a sytuacj?.

No wi?c zgodzisz si? ze mn?, ?e w interesie kadry by?o wyja?nienie (jednym zdaniem) celowo?ci tej zmiany. Zabrak?o jednego zdania, a popatrz, ?e sprawa toczy si? ju? trzeci tydzie? a ko?ca nie wida?. Tylko o to chodzi, bo jest to element pewnego muru zbudowanego z poczucia wy?szo?ci, pogardy wobec ludzi. Gdyby ka?dy mia? w sobie 10% wi?cej empatii (a szczeg?lnie osoba kt?rej nie lubimy w podobnym stopniu), Forum kwit?oby. Nie kwitnie, bo ludzi ma si? nadal w dupie. I "nadal" jest tu jak najbardziej adekwatne.

Vxr nadal jest pomara?czowy a batalie o jego kontrowersyjne czyny nadal si? powtarzaj?. Problem kontaktu z kadr? nadal przewija si? od kilku lat, a znacz?cych zmian na lepsze nadal nie wida?. Nadal :|

@up
kwestia empatii to jedno a kwestia robienia to drugie. Tak zawsze by?o ?e wi?kszo?? kadry nic nie robi?a, wchodzi?y nowe si?y kt?re odwala?y bardzo du?o cz?sto za reszt?, potem im si? nudzi?o, niekt?rzy odchodzili, niekt?rzy zostawali bo tak i robi si? b??dne ko?o gdzie forum ci?gnie na wysi?kach nowych/kilku os?b kt?re si? przejmuj? i minimalach ca?ej reszty. By?o, jest i ci??ko ?eby w przysz?o?ci nie by?o bo trza by czy?ci? 3/4 kadry :P

Ostatnia edycja:

Okej, wi?c powiem to, czego nie powiedzia? Kurtis, bo ,,mu si? nie chcia?o/nie mia? czasu/ma u?ytkownik?w w dupie(niepotrzebne skre?li?)''

Zmiana ta(opr?cz kosmetycznych kolork?w i nazw) zosta?a zrealizowana, aby wybra? mniejsze z?o. Dlaczego? Prawda, kadra nic wiele nie robi?a, wi?c ???ci i czerwoni postanowili j? wyje*a?(wszystkich zielonych). Matt i Reddys?aw wyrazili ch?? zostania w kadrze, wi?c, ?eby podkre?li? zmiany na tym forum, zostali oni czarnuchami i wci?? wspieraj? poczynania kadry(w teorii). Kadra nie chcia?a trzyma? na kolorku niepotrzebnych paso?yt?w, wi?c ich wywali?a, wybieraj?c przy tym mniejsze z?o. Kolorowi nic nie pisali, nie udzielali si?, a nawet !nie logowali!. Dlaczego zosta? zmieniony kolor? Wed?ug naszych przes?dnych kadrowicz?w, zielony przynosi? pecha, a ludzie z czarnym kolorkiem zawsze si? starali, wi?c nadano czarny kolorek dla wzmocnienia si?y przekazu. Moderatorzy globalni zostali przemianowani na ,,Team'', bo od teraz ka?dy ,,moderator'' ma dost?p do wszystkich dziedzin forum, wi?c istnienie globalnych jest bezcelowe. Oczywi?cie nie wszyscy zieloni nie robili, ale pewien osobnik nawet nie dogada? si? z Kurtisem(mamy wiele wsp?lnego ^^). Ponadto kadra postanowi?a da? szans? zielonym, degraduj?c ich na ni?sz? rang?, no jak wida? zgodzi?o si? dw?ch, reszta postanowi?a nam nie uprzykrza? d?u?ej ?ywota.

To by?o bardzo proste do napisania, Kurtis, nie wiem co kry? przed u?ytkownikami. Tak czy inaczej, ja tej zmiany nie podzielam... Kadra, kt?ra jest teraz, owszem, wybra?a mniejsze z?o, i chwa?a jej za to, ale nie zapomnijmy, ?e wci?? z?o. Szukanie ludzi do pomocy, nawet w spos?b demokratyczny(kurtis pewnie ju? rzyga na my?l o demokracji), nie by?o by z?ym sposobem, a powr?t do dawnego systemu tego forum (moderatorzy pr?bni) da?o by wi?ksz? szans? na wykazanie si?.

Dzi?kuj?, bye.

Vxr nadal jest pomara?czowy a batalie o jego kontrowersyjne czyny nadal si? powtarzaj?. Problem kontaktu z kadr? nadal przewija si? od kilku lat, a znacz?cych zmian na lepsze nadal nie wida?. Nadal :|

Odno?nie Vxr nie jestem w temacie wi?c si? nie wypowiem (ew. je?eli znajdziesz chwilk? wyt?umacz mi o co chodzi na PW). Widzisz, zerkn??em sobie na sygnaturk? kt?r? masz pod postem i widz?, ?e pi?knie si? to prezentuje. Aczkolwiek nadal pozostan? neutralny cz??? racji przyznaj? wam a cz??? kadrze.

Quomak, wyjd? z tego tematu. G?wno mnie tutaj obchodzi teraz sprawa moderator?w. Chodzi o samego Kurtisa, kt?ry sobie tutaj kpi z user?w.

Quomak, wyjd? z tego tematu. G?wno mnie tutaj obchodzi teraz sprawa moderator?w. Chodzi o samego Kurtisa, kt?ry sobie tutaj kpi z user?w.

Kurtis sobie kpi? Szkoda, ?e od kilku post?w temat moderator?w jest opuszczony (masz taki troch? ch*jowy zap?on), obecnie toczymy pe?n? kultury rozmow? na temat poczyna? kadry i staramy si? doj?? do tego "jaki plan" ma kadra.
Wracaj?c do pocz?tku: Kurtis sobie kpi? To po jakiego wa?a dzi?kowa?e? mu za wprowadzenie wi?kszego rygoru? (Zob. Sygnatura Dublera).

Drodzy u?yszkodnicy. Narzekanie narzekaniem, ale co wy w tej sprawie robicie? Zapraszam do burzy m?zg?w bo teraz to tylko czytam ?eby wyjeba? tego czy tamtego i co wam to da (opr?cz Vxra kt?rego wyjebanie da mi samozachwyt granicz?cy z wygrania loterii)? Forum to nie pomo?e bo przyjdzie kto? nowy kto b?dzie si? tak samo opierd**a? od razu czy po 3 miesi?cach. Nie s?dz? ?eby komu? z was si? chcia?o zapier**la? za frajer albo marne grosze nawet 40 minut dziennie monotonnie sprawdzaj?c durnawe cz?sto raporty...

@Kuzynn
No i co to da dla forum? Nawet je?li praktycznie nic nie robi to zawsze lepsze to podpi?cie jakiego? konkursu na g??wn? ni? nic.

@marcin
Agresywnego generala nie robi sie szefem dyplomacji

Ostatnia edycja:

Nie s?dz? ?eby komu? z was si? chcia?o zapier**la? za frajer albo marne grosze nawet 40 minut dziennie monotonnie sprawdzaj?c durnawe cz?sto raporty...

Mi by si? chcia?o.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry