Smithing system.

Status
Zamknięty.
Odp: Smithing system.

?adne, ?adne. A dasz mo?e kod do wykorzystania na server? Bardzo by mi ?i? przyda?o :). Og?lnie to nigdy bym nie wpad? na taki skrypt :). 10/10

Pozdrawiam,
Frider

?wietny system, jak wi?kszo?? twoich skrypt?w :)

@up
Za darmo? :O
Je?li by chcia? to by da? skrypt do innego dzia?u.

Sktypt bardzo dobry, nie wiem jak z przydatno?ci? aloe jest ok.
Ba?em si? ?e b?dzie to skrypt kt?ry zacznie ulepszacz itamy na +1+2...

Nie chc? si? chwali? ale to ja wpad?em na ten pomys? a Oskar go dla mnie wykona?. Widz? ?e go teraz ulepszy?, jest napisane dzi?ki komu przedmiot powsta? itd. No podziwiam ci?! Powodzenia w nast?pnych skryptach!

?adnie, og?lnie bardzo mi si? podoba - fajny pomys?, cho? chyba ju? go widzia?em na jakim? RPG z otland'u, ale raczej mi si? wydaje. Mam nadzieje, ?e wszystko ?adnie zabezpieczy?e?, czyli np. jak kto? wrzuci o jaki? przedmiot za du?o innego typu, itd. I oczywi?cie, ?eby gdzie? by?a lista, co z czego jest. Przy okazji, wczytujesz przedmioty w p?tli, czy przed ni??​
Regards, Ankledork~.​

Skrypt elegancki 10/10.
PS. A z tymi barami to z WoW-a zer?neli?cie :P

@Zaczn? od ko?ca
Do skryptu mam jedno jedynie za?alenie, najprawdopodobniej nie zabezpieczy?e? przedmiot?w kt?re gracz tam k?adzie. Robi?c jednak kolejne uliczki w stylu depo zepsujesz klimat RPG kt?ry niew?tpliwie chcesz wprowadzi? do swojego serwera.

Dodatkowo proponuje aby wszystkich tych receptur trzeba by?o si? uczy? (a nie tylko zna? ich sk?ad), w przeciwnym razie na forum zaraz po starcie pojawi si? lista przedmiot?w oraz co nale?y zrobi? aby dan? rzecz stworzy?.

@Pocz?tek
By?o pe?no w internecie pokazanych Smithing system?w, i m?wi? to z ca?ym przekonaniem ?e ten zalicza si? do pierwszej dziesi?tki tych oto skrypt?w. Niestety Oskar, wed?ug mnie niepotrzebnie pokazujesz wszystkie "smaczki" waszego serwera. Zawsze skrypt "skopiowa?" jest ?atwiej ni? stworzy? od zera. Moim zdaniem lepiej poczeka? a? b?dziecie gotowi na zapowied? a po 2 miesi?cach na start.

@Oftop
Je?eli potrzebujecie pomocy i nie wyrabiacie si? z czasem mog? wam troch? pom?c w projekcie w dziedzinie LUA.

Zabezpieczenia? Rozwi? swoj? my?l.
Receptur trzeba si? nie tyle nauczy? co je posiada? przy sobie podczas tworzenia. Kowali jest sporo w tym ?wiecie, wi?c nie s?dz? by ka?demu uda?o si? zdoby? wszystkie receptury.
Ch?tnie przyjm? Twoj? pomoc.

1) Receptury
No tak, oto chodzi?o. Nie pokaza?e? na filmiku receptur wi?c my?la?em ?e ich nie ma.
2) Zabezpieczenia
Chodzi g??wnie o dwa mankamenty kt?re przy spotkaniu z noobami mog? zepsu? nam zabaw? na ca?y dzie?.
a) Rzucanie swoich przedmiot?w (np. Worm) na przedmioty naszego biednego kowala a ten m?czy odrzucaj?c zb?dne przedmioty ze swojego kowad?a.
b) B?d? co b?d? ale my?l? ?e z?ote sztaby b?d? dosy? drogim przedmiotem za czym idzie jest bardzo wysokie prawdopodobie?stwo zwyczajnych kradzie?y tych oto przedmiot?w. Mo?na to oczywi?cie po??czy? z podpunktem a) aby otrzyma? pewniejszy efekt.

Skrypt wychwytuje tylko te przedmioty, z kt?rych mo?na co? wyku?. Mo?esz po?o?y? 100^100 robak?w, ale je?li masz odpowiednie itemy pod spodem to skrypt zignoruje robaki i wykona swoj? prac?. Co do z?odziejstwa. Nie wiem jak m?g?bym ochroni? kowad?a przed natr?tami. Nie b?d? tworzy? ich na zasadzie depozyt?w, gdy? to si? mija z celem. Chyba zrobi? komnaty, do kt?rych gracz zostaje teleportowany.

A po co komnaty, wystarczy po prostu tak urz?dzi? ku?nie kowali, ?e wejdzie tam tylko 1 osoba ;p

@up Ale nooby mog? bloczy? kowad?a przez ca?e dnie na mc czy co?

A co do tematu to skrypt mi sie podoba : D

Ostatnia edycja:

@up Ale nooby mog? bloczy? kowad?a przez ca?e dnie na mc czy co?
A co do tematu to skrypt mi sie podoba : D

To jest robione dla ?wiata ranger's appatrice, po 15 min by dostali kicka .
1 . Na ra nie istnieje takie co? jak mc, narazie .
2. Boty s? nie przydatne, nie da si? po??czy? z serwem .
3. Support na pewno by ich przyfilowa? .

Sktypt jest jak wszystko co robisz 10/10, genialne .

?wietny skrypt, przyda?by si? na wielu otsach rpg, kt?re ostatnio s? coraz bardziej popularne. Licz?, ?e udost?pnisz ten skrypt b?d? wstawisz na jaki? ots, ch?tnie przekona?bym si? jak radzi sobie w warunkach rpg. Oczywi?cie musia?by? dopisa? jak?? list?, jakie itemy s? wymagane do wykucia innych.

@down
W takim razie b?d? pilnie obserwowa? zapowiedzi tego serwera.

Ostatnia edycja:

Skrypt oczywi?cie fajny, nie mia?em okazji go wypr?bowa? na test serwerze, ale wypr?buje go na pewno w grze. 5/5

Tylko, ?e jest jedna wada - w ka?dej chwili kto? nam mo?e ukra?? itemy, kt?re po?o?yli?my na kowadle.

Bardzo mi si? podoba ten system nie wiem dlaczego inny u?ytkownicy nie widz? tego czego? w nim :) Mam nadziej? ?e niebawem pojawi si? na jakim? serwerze.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry