Strony czysto rozrywkowe

Status
Zamknięty.

Miki

HardcorowyKoksu
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
218
Witam.
Mam do was bardzo kr?tkie, ale wymagaj?ce jednak sp?dzenia 3 minut nad sprawdzeniem stron, pytanie. Najpierw jednak s?owo wst?pu:

Jak wiecie, ostatnimi czasy bardzo popularne s? strony, na kt?rych wstawia si? rzeczy ?mieszne, ?enuj?ce lub po prostu g?upie. Gdy przed wczoraj buszowa?em w internecie zobaczy?em stron?, potem okaza?o si?, ?e to strona mojego znajomego: BestMems nie by?o na niej nic, poza layoutem. Zaciekawi?o mnie to, w ile ona b?dzie si? rozwija?, gdy dzi? na ni? wszed?em zobaczy?em, ?e strona g??wna zape?ni?a si? troch?, s? nawet dwa konkursy w kt?rych mo?na wygra? 125$ ??cznie. Zapyta?em si? go bez ogr?dki, ilu ludzi wchodzi na jego stron?. Powiedzia?, ?e pierwszego dnia by?o 3 000 odwiedzin, a gdy pisa?em ten post, on napisa? mi, ?e dzi? ju? ma 4 000. Ludzi online zawsze ok 20-25, stronie ro?nie w oczach. Zdziwi?em si? bardzo i tutaj do was pytanie:

Jak my?lisz, czemu strony takiego typu s? popularne i czemu tak szybko zdobywaj? s?aw??

Tego typu stron jest mn?stwo, zapyta?em tego kumpla, "stary, czemu Ty za?o?y?e? t? stron??", odpowiedzia?, ?e po prostu chcia? spr?bowa?. No tak, niby zawsze mo?na, ale przecie? s? takie pot?gi jak demoty itp itd. Nie ukrywam, ?e gdy pokaza? mi liczby odwiedzin, to si? zdziwi?em niema?o i doszed?em do nast?puj?cego wniosku:

Ludzie, szczeg?lnie Ci m?odzi pod??aj? nie?wiadomie za popkultur?. Oczywi?cie, nie m?wi?, ?e ja nie wchodz? na te strony, wchodz? do?? cz?sto i to te? wina tego, ?e jeden, drugi, osiemnasty kumpel pokaza? mi co? ze strony ?miesznego i postanowi?em wej??, ?eby zobaczy? co to za strona. Jednak wchodz?c na nie zauwa?am, ?e z roku na rok, nawet z miesi?ca na miesi?c l?duj? tam coraz bardziej g?upie, pozbawione sensu rzeczy i o dziwo maj? one po xxxx twarzoksi??kowych "share". Dlatego stwierdzam, i? m?odzi ludzie, szczeg?lnie z podstaw?wek i gimnazj?w s? coraz g?upsi. Tak i to nawet w tym najgorszym tego s?owa znaczeniu, obrazki pokazuj?ce bezsensowne, przepe?nione seksem rzeczy s? fajne, je?eli si? rozumie czemu, a nie wrzuca si? je na twarzoksi??k?, ?eby by? fajnym, bo nie s?dz?, aby taki 6-8 latek rozumia? o co chodzi w czym?, kiedy ja si? dowiedzia?em o tym maj?c 12 lat. Ostateczny m?j wniosek: M?odzi ludzie staj? si? niewolnikami internetu, wydaje im si?, ?e im co? g?upsze, tym fajniejsze, dlatego te? strony tego typu s? moim zdaniem takie popularne.

Piszcie wasze zdania, spostrze?enia, mo?e nie mam racji, mo?e m?odzi ludzie to wielcy my?liciele, kt?rzy wrzucaj? to wszystko gdzie si? da tylko dlatego, ?eby o?mieszy? wykonawc? obrazka/gifa. Czekam na wasze wypowiedzi!

Odp: Strony czysto rozrywkowe

Niekt?rzy lubi? g?upie rzeczy, czarny humor wi?c strony typu wiocha.pl chamsko.pl s? bardzo popularne. G?upie rzeczy bardzo ?atwo zrozumie? i robi? furore.

Niekt?rzy lubi? g?upie rzeczy, czarny humor wi?c strony typu wiocha.pl chamsko.pl s? bardzo popularne. G?upie rzeczy bardzo ?atwo zrozumie? i robi? furore.

No tak, ?atwo je zrozumie?. Ostatnio, g??wnie dzi?ki 4chanowi sta?y si? popularne obrazki meme, dlatego te? strony typu BestMems s? popularne, czyli nie mamy przysz?o?ci na emeryturze, bo b?d? sami debile i idioci?

Tak, ju? teraz jest w chuj debili. Ostatnio rozmawia?em z takim 12 letnim ch?opakiem, opowiada co wyczyta?, albo zobaczy? w necie i sam si? z tego ?mieje, kiedy to nie jest ani troch? ?mieszne.

A co do tych stron to na wi?kszo?ci obrazki si? powtarzaj?, ale te? lubi? na nie wchodzi? xd.

Miki Ja na emeryturze b?d? napierdala? w komputer i rucha? stare s?siadki wi?c nie masz co si? ba? o przysz?o?? naszego pro zajebistego narodu.

beztytuuhbd.png

Jak widzia?em w wiadomo?ciach jak m?wili o jakich? dw?ch podobnych miejsowo?ciach na granicy Polska - Niemcy i pokazali jakich? debili m?odych i co oni gadali to we?... Nie dziwie si?, ?e Niemcy granice chci?li zamkn??.

Sama popularno?? tego typu serwis?w jak?e i faktu i? kolejny nowy serwis cieszy si? wysokim wska?nikiem odwiedzin nie powinien dziwi?. R?wnie dobrze mo?na zapyta? dlaczego wszyscy sp?dzaj? godziny nad facebookiem, nk, dowolnym komunikatorem b?d? innym serwisem informacyjnym ala pudelek.pl. Oczywiste jest, ?e ludzie s? z regu?y leniwi i cz?sto maj? objawy nudzenia si? przy komputerze oraz braku ch?ci do robienia czego? konkretniejszego. Z pomoc? wtedy id? wy?ej wymienione serwisy. Po wej?ciu u?ytkownik klika ze zwyczajnej ciekawo?ci b?d? braku ch?ci do oderwania si? od obecnie wykonywanej czynno?ci. Serwisy typu demotywatory, czyli jakie? click and look s? tym bardziej powszechne, bo nie wymagaj? ?adnej inteligencji od u?ytkownika czyt. s? idealne dla mas... Nie wspominaj?c o ch?ci zaszpanowania i lansowaniu trendu posiadania demota na g??wnej b?d? innego shitu...

W czasie fb i innych portali spo?eczno?ciowych wystarczy dobra lista kontakt?w oraz kilka wpis?w reklamuj?cych dany serwis by osi?gn?? sukces marketingowy.

Bumping bumping
bumping
bumping
bumping
bumping
bumping
bumping
bumping
bumping

Status
Zamknięty.