Inne tfs 0.4 pvp

Status
Zamknięty.

Kibako

Active User
Sierpień 1, 2013
Liczba reakcji
1
Problem w tym, ?e PVP nie dzia?a. Pr?buje zaatakowa? playerem innego playera to pojawia si? komunikat "You may not attack this player". Pi?stka zaci?ni?ta
[LUA] worldType = "open"
protectionLevel = 1[/LUA]
w configu mam tak. PK nie pojawia si? i nie da si? bi?.
Jakie? pomys?y? :|

Odp: tfs 0.4 pvp

nie masz czasem na mapie npvp zone ustawionego?
nie masz czasem jakiegos skryptu ktory zmienia worldType? jakiegos eventu czy czegokolwiek?
nie masz czasem jakiegos skryptu ktory ogranicza pvp gdzie np lvl 50 nie moze sie bic z lvl 2000?
masz moze w configu ustawione ze nie mozna atakowac tego samego lookfeet i jednoczesnie ten sam lookfeet na 2 postaciach?

podowdow moze byc multum
sprawdz tutaj:
https://github.com/oTibia/OTSL/blob/712b060960539db5869e8b83c0023d37eb7641c9/sources/combat.cpp#L252

szukajac frazy:
RET_YOUMAYNOTATTACKTHISPLAYER

masz tam w zasadzie wszystkie chyba warunki kiedy pojawia sie problem ze nie mozesz zaatakowac drugiego gracza z tym komunikatem.
przeszukaj tez swoja date na ta sama fraze, oraz na odpowiednie funkcje ktore moga wysylac ta konkretna wiadomosc

Spokojnie, nie trzeba nic grzeba? za bardzo w silniku. Niedawno sam mia?em ten b??d.
Wejd? w config.lua i znajd?

Kod:
noDamageToSameLookfeet = ****

Obstawiam ?e tam gdzie s? gwiazdki masz napisane true, zmie? na false ;)

@up
duzo zes wniosl do tematu powtarzajac 4 zdanie z mojego posta :<

Wybacz, nie czyta?em tego co pisa?e? ;)

Za kar?musisz przeczyta?wszystkie moje posty!
I nie wracaj je?li nie sko?czysz!

Zak?adam, ?e autor tematu nie by? a? tak lekkomy?lny ale warto te? wspomnie?, ?e GMem nie mo?esz bi? innych graczy. ^^

@up
Mo?esz jak ustawisz odpowiednie flagi dla grupy gma ;)
Fajnie si?lata na niewidce bij?c ludzi xD

Status
Zamknięty.
Back
Do góry