[Rozwiązany] Tibia 7.6 FPS

Status
Zamknięty.

Tadeusz Norek

Active User
Listopad 24, 2014
Liczba reakcji
8
Witam posiadam laptop Dell Inspiron N5040 z systemem Windows 7 Home Premium. I teraz mam max 10 FPS :(. Czyta?em ?e to wina DX5 ale pami?tam na starym PC na Win7 by?o wi?cej FPS i normalnie si? gra?o.

Pr?bowa?em zgodno?? WinxP +SP3/SP2 - nie pomog?o.
Probowa?em w 256 kolorach (640x860) - nie pomog?o.

Czy to mo?e by? te? wina nie instalowanych aktualizacji dla Windows ? (bo te? mam problemy z tym xD).

Pozdrawiam.

Odp: Tibia 7.6 FPS

[video=youtube;BTxwa-30wQY]https://www.youtube.com/watch?v=BTxwa-30wQY[/video]

jak ci nie pomo?e to aktualizacje xd

Nie pomog?o z GameBooster. Aktulizacje te? nie pomagaj? - dzi? mia?em reinstalacj? systemu bo na tamtym nie mog?em aktualizacji instalowa? a teraz mam wszystkie na bie??co (Win7 Ultimate). Mo?e to po prostu wina tego laptopa ? (Dell Inspiron N5040 4GB RAM, Zintegrowana karta Intell HD Graphics, Intel Dual Core @2,13Ghz)

Odpal tibie , wejdz w opcje > zaawansowane i tam masz suwak, przestaw go na max fps i ok.

@up To te? nic nie daje :/ fps max 10 :/. Chyba b?d? musia? odpu?ci? co? czuje, no c?? szkoda ale RME jeszcze zostaje - zawsze co? :P.

Mozesz jeszcze na pulpicie ppm > ekran/wlasciwosci i pokombinowac, stery do grafy zaktualizowac o ile sa do Intel HD xd.

Zaktualizuj DirectX, sterowniki do grafiki i suwak w ustawieniach Tibii na maksa. Nie chce mi si? googlowa?, ale je?eli w tym lapku siedzi dedykowana karta to spr?buj prze??czy? si? na ni? i sprawdzi? jak to b?dzie wygl?da?o.

Nic nie pomog?o opr?cz OTclient - Naprawd? ?wietne rozwi?zanie nic ju? si? nie tnie temat mo?na zamkn?? :).

Status
Zamknięty.
Back
Do góry