Tibia ML Programming Competition - rekrutacja

Status
Zamknięty.

Norbert

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
31
Ca?kiem przypadkowo wpad?em dzisiaj na moim zdaniem bardzo ciekaw? inicjatyw? z jak? do programist?w wyszed? serwis TibiML.
Jest to konkurs na najciekawsz? aplikacj? Tibijsk?, kt?ra nie daje innym mo?liwo?ci oszustwa w grze.

Pomys? jest o tyle ciekawy, ?e do??czy?y si? do niego inne oficjalne strony fanowskie.
Pewnie najwa?niejsz? rzecz? dla wi?kszo?ci b?d? nagrody

fg2lrgg3.png

Oto i one. Powiem szczerze, ?e ja sam nie znam nawet warto?ci tych item?w i sam udzia? w konkursie traktuje jako zabaw? i mo?liwo?? podniesienia umiej?tno?ci pracy w zespole.

Do sedna.
Razem z Xodet'em (tw?rc? keyfindera) postanowili?my zebra? team i wystartowa? w wy?ej wymienionym konkursie.
Mamy ju? pomys? na aplikacj? i mniej wi?cej opracowany plan dzia?ania. Uznali?my jednak, ?e to co chcemy zrobi? jest troch? zbyt czasoch?onne dla dw?ch pracuj?cych i maj?cych ?ycie osobiste os?b.
Dlatego mi?dzy innymi powsta? ten post.

Je?eli uwa?asz, ?e posiadasz wiedz? programistyczn? i ch?ci aby si? t? wiedz? podzieli? powiniene? do nas do??czy?.

Ma?e FAQ ;]

Kogo szukamy?
Tak naprawd? ka?dego kto posiada jak?kolwiek wiedz? zwi?zan? z programowaniem czy to webowym czy systemowym.

Czy musz? zna? budow? klienta Tibii, asemblera i czarn? magi? aby do was do??czy??
Nie, rdzeniem aplikacji zajmiemy si? my. Chyba, ?e znajdzie si? osoba ch?tna do pomocy.

A co z tego b?d? mia??
Oczywi?cie udzia?y w nagrodach (o ile uda si? nam jakiekolwiek wygra? xD), tak jak pisa?em nas nie bardzo one interesuj? (no chyba, ?e kto? b?dzie w stanie wymieni? je na skrzynki piwa).
G??wnie chodzi tu o dobr? zabaw?, mo?liwo?? poznania nowych os?b, prac? zespo?ow?. Dla mnie osobi?cie nie sama wygrana jest tu priorytetem. Uwa?am, ?e liczy si? udzia?. Oczywi?cie je?eli uda si? nam zaj?? jakie? premiowane miejsce z pewno?ci? zyska na tym troch? nasza reputacja ^^ (to szczerze m?wi?c najbardziej mnie poci?ga xD).
Najcenniejsza b?dzie jednak zdobyta wiedza poniewa? ka?dy cz?onek teamu b?dzie mia? pe?en wgl?d do kodu.

Jakie mamy szanse?
Bardzo du?e. Nie wynika to bynajmniej z mojego przekonania o swojej nieomylno?ci lecz z do?wiadczenia, kt?re razem z Xodetem zdobyli?my podczas pisania bot?w. Do??czaj?c do tego wiedz? os?b chc?cych wesprze? team nie widz? przeciwwskaza? aby pokusi? si? o stwierdzenie "Wygramy!".
Poza tym gdybym nie widzia? szans to nawet nie fatygowa?bym si? z pisaniem tego posta :P

Czy mamy szans? sprzedawa? napisan? aplikacj??
NIE! Po zako?czeniu projektu, aplikacja zostanie wydana jako open source niezale?nie od zaj?tej pozycji.
Uznali?my, ?e sami to co potrafimy zawdzi?czamy g?ownie ludziom dziel?cym si? swoj? wiedz?. Dlaczego my nie mieliby?my podzieli? si? nasz??

Czy je?eli nie za?api? si? na rekrutacj? bo akurat by?em na wakacjach b?d? mia? szans? do??czenia od teamu?
Oczywi?cie, tak naprawd? na ka?dym etapie pracy znajdzie si? co? do zrobienia dla nowej osoby.

No i chyba najwa?niejsze rzeczy zosta?y opisane.
Jeste? ch?tny? Odezwij si? na gadu do mnie b?d? Xodeta
Xodet - 4085382
Ja - 1357327 (przewa?nie niewidoczny)

Po uznaniu sk?adu za pe?ny zorganizujemy konferencj? na ventrillo w celu obgadania wszystkiego i podzia?u pracy. To by?oby na tyle, dzi?kuje ;]

Aaa i zapomnia?bym
Regulamin i opis konkursu.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry