• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Tworzymy serwer RPG!

Status
Zamknięty.

Wildhells

Senior User
Luty 4, 2012
Liczba reakcji
118
Witajcie!
Zamierzamy stworzy? porz?dny serwer RPG Rookgaard 8.60, ale niestety brakuje nam ludzi.

Kr?tkie informacje:
Mapa - Rookgaard przerobiony.
Exp - do ustalenia.
Loot - do ustalenia.

Aktualny sk?ad:
Wildhells - skrypter, webmaster, kontakt z u?ytkownikami, dedyk i reklama, za?o?yciel
Vagucio - reklamowanie, tester

Poszukujemy:
Skrypter - 1/2
Mapper - 0/1

Wz?r:
Kod:
Imi?:
Przyk?adowe prace:
Kontakt GG:

Odp: Tworzymy serwer RPG!

Imi?:Pawe? (Canngos)
Pozycja:Tester
Przyk?adowe prace: -
Kontakt GG:7701914

S?owa "8.6" i "RPG" si? wykluczaj?.
Tzn. je?eli nie trzyma ci? "najwi?ksza grywalno??".. to dlaczego nie stworzysz projektu pod 9.8?

[Mam nadziej?, ?e mog? otwarcie opini? si? podzieli?]

RPG mo?e by? pod ka?d? Tibi? i to nie ma r??nicy, a nie chc? pod najnowsz? Tibi?, bo jak dla mnie jest zbyt nafaszerowana.

Racja, nie ma zaleznosci od wersji i od tego czy moze yc rpg. Jedynie co to zmieniaja sie mozliwosci, ilosc potworow itemow itp. Dlatego nowsze wersje sa lepsze. Ale na otsach i tak wiekszosc jest nie wykorzystana wiec potworow i itemow starczy nawet na takim 8.1 zeby zrobic rozbudowany serwer. Z drugiej strony ludzie chcieli by ogladac nowosci z tibii tez na otsach, dlatego dobrze by bylo nawet pominac to co jest starsze i wrzucac wiecej nowszych rzeczy. Ale to juz do wyboru i zaleznie od checi i zamyslu autora serwera...
Zastanowie sie xD

Pozw?lcie mi, ?e i ja wrzuc? tutaj swoje trzy grosze.
Dok?adniej chodzi mi o 8.60 RPG - to si? akurat nie zbyt ??czy, wszystkie osiem sze?? otsy, to bot full afk 24/7.
Lepiej ju? zrobi? tibie 8.70 +. Bo to na prawd? bez sensu, ludzie chc? RPG by nie lata?y im gdzie? boty, i nie dawa?o si? gra? r?cznie bo to po prostu wkurwiaj?ce jak idziesz poexpi? r?cznie a tam ci wylatuje 5 bot?w na respa. Pomy?l nad tym=)

Ok. Przekonali?cie mnie.

Imi?: Mateusz
Nick: Rabbcio/Raa
Posada: Mapper/skrypter
Przyk?adowe prace:
Skrypter:
PE6Qrby.png

ejcy.jpg

nsge.jpg

Mapper:
http://tibia.net.pl/threads/559106-Raa-s-mapping
Kontakt: 12296569

Jak ruszy beta to pw me :D Pomoge w testach itd :)

Jak serwer ma by? po 9.80+ to masz, macie mo?e ju? jakie? pomys?y jak b?dzie wygl?da? system mount?w?

W temacie wyra?nie napisa?, ?e serwer tworz? pod protok?? 8.60.
Wystarczy przeczyta? uwa?nie 1 post.

Pozdrawiam i ?ycz? powodzenia w projekcie(Jak b?d? mia? jakie? pomys?y to napisz?).

Ja
co to
wczoraj 22:56

Wildhells
tu bedzie forum
serwera
na razie
wczoraj 22:56

Ja
:p
i co masz ju? kogo??
wczoraj 22:57

Wildhells
serwer 9.8
wczoraj 22:58

Ja
robisz pod 9.8?

Wildhells
tak

Zmieni? plany nasz kolega ;)

ju? my?la?em ?e doczekam si? RPG pod 8.6 a tu dupa, w sumie si? tego spodziewa?em ?e inni was zniech?c?.
Tylko trzeba wiedzie? ?e ots 8.6 to nie tylko elfbot, bo na tych nowszych i tak pe?no poradnik?w jak redbota scrackowa? itd. wi?c bot?w tak czy siak nie unikniecie. Klient 8.6 jest jakim? odzwierciedleniem mo?e nie starej, ale dawnej Tibii, gdzie s? jeszcze normalne czary, nie ma tych mount?w i zjebanego systemu pvp. Tak wiem, zmniejszycie pewnie exhausted itd. ale to i tak nie b?dzie to samo. Sporo zwolennik?w 8.6 ma ju? do?? orshabaali i evo ots?w i jestem pewien ?e chcieliby wbi? na takie co? i zagra? na porz?dnym rpg 8.6 troch? d?u?ej.
No ale r?bcie co chcecie, jedynie troch? mi szkoda tej decyzji.
Siemson pozdrawiam Vanil

@Up Dobrze gada jestem tego samego zdania , jak kto? b?dzie chcia? boci? to ten spos?b na bocenie znajdzie.

Wild miesza miesza! Jednak nie 9.8 a pod 8.6 b?dzie serwer napisa? mi to przed chwila.

Nie mo?e znale?? silniku gotowego w necie czy przekonwertowa? plik?w na niego?
Btw. powodzenia w projekcie.

no to skoro b?dzie ten 8.6 jednak, to bardzo dobrze, mam nadzieje ?e wytrwacie w projekcie i stworzycie co? pi?knego, na czym b?dzie mo?na gra? przez wiele edycji ! Podoba? si? OTS pana up, czyli Tejdiego szkoda ?e si? sprawy potoczy?y tak jak si? potoczy?y, ale mam nadziej? ?e b?dzie to co? podobnego :-) Czekamy do ko?ca wakacji ;]

Status
Zamknięty.
Back
Do góry